בעיה עם ההורים

בעיה עם ההורים

אני מקווה שזה המקום המתאים לכתוב את זה. אני בן 15, עולה לכיתה י'. משום מה ההורים שלי חושבים שאני בגן. לא מספיק שהם לא נותנים לי ללכת לים [מסיבה לא ברורה לי, למרות שאני בכ"ז הולך..אבל לא נעים לשקר], לא מספיק שהם מאיימים עליי שהם לא יביאו לי כסף וככה לא אוכל לצאת עם חברים אם לא אסתפר, עכשיו יש להם חידוש. אני חייב ללכת לישון באחת בלילה ולקום בעשר. סליחה?!?!!?!? אני כבר לא יודע מה להגיד להם. מה בסה"כ רציתי? ללכת לישון יותר מאוחר מאחת כמו כל שאר חבריי? לקום מתי שיתחשק לי? אני מרגיש כאילו לא יצאתי לחופש. =\ יש לכם הצעות מה להגיד להם?

goldy

New member
יש לי מה להגיד לך../images/Emo13.gif

1) תימצא עבודה, ככה יהיה לך כסף מישלך ולא תיהיה תלוי בהם. 2) הם רוצים שיהיה לך סדר כדי שלא תיצטרך להילחם בשעון שבראש שבוע לפני פתיחת שנת הלימודים. 3) להורים יש נטיה ליפעול בשיטת "ככה החלטתי וזהו". אים הם מקשיבים תנסה לדבר איתם, להסביר להם. אני בטוח שאים הם הוגנים תיפגשו באמצע. אני מקווה שאתה עולה למוגברת../images/Emo45.gif.

בקשר לפתיחת הלימודים

אפשר להתחיל לישון סדיר שבוע לפני אבל יש לו חודשיים עכשיו מה הקטע?

WdanaW

New member
לגבי שאלתך-

אתה צודק שהחופש ארוך ועכשיו מוקדם מדי להתחיל עם זה, אבל תראה יהיה לו הרבה יותר קל לעשות את זה עכשיו ולא לקראת סוף החופש כי עכשיו הוא רגיל לקום מוקדם כי בעצם קם מוקדם כל השנה,ואם הוא ישנה את הרגליו לקראת סוף החופש זה יהיה לו הרבה יותר קשה. אני אם אני משנה הרגלים כאלה וקמה יותר מוקדם\מאוחר מהרגיל יש לי כאבי ראש אבל זו רק אני. ואולי הוריו רוצים שהוא יקום מוקדם לא בשביל שיתרגל לשעות, אלא כדי שלא ישרוף את היום שלו בשינה, ינצל את החופש לטובה ואם יש עבודות מבית הספר שיסיים אותן מהר.

אני חושבת שעד שהגיע הזמן לחופש הגדול,

זה ממש אנוכי מבחינת ההורים פשוט להגיד לילד לקום ב10. וגם הקטע שהם פשוט קובעים את השעות מראש בלי שום דיון עם הילד! מה זה מפריע שהילד סופסוף יוצא לחופשה אז הוא יישן מאוחר ויקום מאוחר? אנוכיות זה הכל.

YugiBoy

New member
מה מאיכפת להם? הילד בחופש,

ואם מבחינתו חופש זה לישון, שישן! הם לא יכולים להגיד לו גם לא ללכת עם חברים, גם מתי ללכת לישון ולקום, גם איך להראות... לא קצת מוגזם?

למה הם לא נותנים לך?

1. למה הם לא נותנים לך ללכת לים? כי תישרף? כי תטבע? כי תבזבז כסף? תברר ותגיד להם שתשמור על הצמך. 2. למה הם לא נותנים לך להיות ער עד מאוחר? תברר ותתווכח איתם על זה. מגיע לך לדעת לפחות!

בקשר לים

אמא שלי פשוט פוחדת שאני אטבע ../images/Emo122.gif למרות ששלוש שנים הייתי בנבחרת שחייה... פשוט היא סיפרה לי שהייתה לה חברה שאחותה טבעה בים כשהיא הייתה עם חברים, אבל זה היה מקרה שונה.. זה היה בלילה.. בלי מציל..

black hock

New member
קודם תנסה להבין אותם

וזה כולל לשאול אותם (בלי להתעצבן, או לפחות לנסות) ותנסה לגרום להם להבין אותך

YugiBoy

New member
כששאלת אותם למה, מה הם ענו?

תגיד להם, שם כל ההורים, של כל הילדים, מרשים להם, איזו סיבה יכולה להיות שהם לא ירשו? ולפני שאתה מסיים תגיד להם, שזה לא אומר שאם הם יקפצו מהגג גם אתה.. אבל בכל זאת, ללכת לים זה לא כמו לקפוץ מהגג, ילדים בכיתה ד' הולכים לים לבד... תנסה לברר את הסיבות אחת אחת, וכשתדע, אז תנסה להילחם בזה מנקודה טובה יותר.... ובקשר לשינה סדירה? יומיים לפני הסוף פשוט הולכים לישון בזמן, זה הכל... זה ממש לא קשה, ואם קשה, בעיה שלו.. כל הילדים בעולם עושים ככה..... תעדכן לגבי התשובה, מעניין לשמוע..

שאלתי את ההורים שלי למה

הם אומרים לי שזה בגלל שהם לא מוכנים שאני אהפוך את הלילה לבוקר ../images/Emo122.gif וכל עוד אני חי בבית שלהם אנהג לפי החוקים שלהם..כשאהיה מבוגר אני יכול לעשות מה שאני רוצה. זה ממש מרגיז !!!!!!!111111111

יש לי רעיון

הם בטח מוודאים שאתה הולך לישון באחת, נכון? אז כשהם יבואו תגיד להם שאתה לא נרדם כבר שעה, ואתה פשוט לא מצליח! מה לא עשית!? אתה לא מצליח להרדם! מה שם יעשו? ירדימו אותך בכוח? ואז בגלל שתירדם מאוחר מאוד והם יודעים על זה אתה גם תקום מאוחר! גט ד'ה פיקצ'ר?

השולח

New member
תמרוד..מצטער אולי לחלקכם זה ישמע אבסורד

אבל זאת הדרך הכי טובה שיש מה אני יגיד לכם גם ההורים שלי בגיל 13 -14 אמרו לי מתי לישון מתי לקום מתי זה מתי זה עד שלקחתי את העניינים לידיים לא הקשבתי להם בהתחלה כעסו לא נתנו כסף אבל הסתדרתי ולא דיברתי איתם עד שלא יתנו כסף והכל אחריי יומיים אמא שלי באה אליי ואמרה לי טוב אני לא יכולה ככה בוא נשלים אמרתי לה בתנאי שאת תתנהגי אליי כמו לבוגר אמרה בסדר וכיום אני בן 17 וההורים שלי הם החברים הכי טובים שלי ואני מכבד אותם מאוד!

למעלה