בעיה עם ההורים...

sweet sharoni

New member
בעיה עם ההורים...

טוב, אז אני בת 17 כמעט, ואני לא בריאה משו- יעני לא חולה כרונית חס וחלילה אבל בואו נגיד ששפעות ווירוסים אוהבים אותי מאז שנולדתי. קיצר, אז עכשיו הייתי חולה באיזה וירוס או שפעת(למרות שעשיתי את החיסון לשפעת וכאבה לי היד שבועעעע!!!) במשך 6 ימים אני כולי חולה, האף שלי לא הפסיק לנזול, כולי משתעלת כאבי אוזניים, כאבי גרון וכל החבר'ה. בסביבות היום השני- שלישי למחלה, כשאני בשיא המחלה ובקושי חיה- במקום לעזור לי הם אומרים לי "זאת אשמתך, את לא שומרת על עצמך, (כאילו- זה ברור שללכת לבצפר עם 4 שכבות בימים קרים זה לא מספיק, צריך חרמונית או משו...) הם אומרים לי שאני לא לוקחת דברים שיחזקו אותי באופן קבוע(כמו חולה כרונית, מגיל כזה להכניס שטויות לגוף ולא משנה שאני לא מאמינה בתרופות הטבעיות האלה...) שאין בי ויטמינים, שמגיל קטן אני חולה הרבה ושאני לא אחראית, שאני מזניחה את הבריאות שלי וכאלה. חוץ מהתזמון החרא שלהם, כשהבת שלהם חצי מתה, הם עוד מאשימים אותי בזה שהם לא ממלאים את התפקיד שלהם?? יענו, מה נסגר?? זה שהם לא נתנו לי מגיל קטן פירות והרגילו אותי לתרופות טבעיות וכל החרא שאני לא מאמינה בו זה לא אשמתי!! עכשיו הם עוד אומרים לי שבקטע של הבריאות הם לא סומכים עליי כבר ושאבד להם הביטחון בי... מה התעוררתם אחרי 16 שנה?? איפה הייתם ב- 16 שנה הארונות?? ולמה האחריות נופלת עליי?? וזה לא שאני לא שומרת על עצמי כי אני כן- אני פשוט יודעת שחלק נכבד מהתרופות הטבעיות זה פסיכולוגי, יענו להאמין בזה ואני לאאא... אני מתלבשת במלא שכבות ולא יושבת בחוץ- אם אני יוצאת זה לבית או למקום סגור. עכשיו הם נתנו לי אקטימל כל יום, חיזוקית (הסוכריות והשוקולד טעים רצח, רציני!!!) מיץ תפוזים טבעי....מה אני עושה איתם?? מה דעתכם?? זה אשמתי?? תגיבו- גם הורים וגם ילדים.... ד.א.- אני בפורומים של תפוז כבר כמה חודשים, איך לא גיליתי עוד את הפורום הזה?? זה פשוט גאוני, קרדיטים ליוצרים...

lboy2

New member
../images/Emo186.gif../images/Emo122.gif../images/Emo5.gif

אני לא חושב שיש מה להאמין בתרופות או לא- זה לא שחברה לייצור תרופות קמה ואמרה שהיום נוציא תרופה כאילו לויטמין C, כל תרופה עוברת מחקר גם של גורמים חיצוניים לפני שהיא נכנסת לשוק התרופות, לכן אם מייעדים לך תרופה מסויימת, מאמינה לא מאמינה- את צריכה לקחת, ברור שאם תקחי כדורים לויטמינים את לא תרגישי השפעה מיוחד...בקשר להורים אני גם מכיר את זה וזה באמת מעצבן הקטע של "אתה לא לבוש מספיק טוב"- אבל אני מבין שזה מתוך דאגה... נסי להבין אותם ולא לחשוב שהם לא סומכים עליך... תהיה בריאה

מייקי69

New member
אההה, תפסתי אותך על חם lboy2 !!!!

הנה משפט שאני הכי אלרגית אליו: "...נסי להבין אותם". היא לא רוצה להבין אותם! היא חולה. ה-י-א חולה! למה שבדיוק ברגע הכי מנוזל ומעוטש שלה - למה ברגע זה, היא צריכה להתחיל להבין את הוריה? זוכר את התפקידים? אז כמה שזה לא נעים לי כהורה - עדיין אני לא חושבת שהתפקיד שלה הוא להבין אותם. לשמור על עצמה - כן. זה התפקיד שלה. אבל להבין את ההורים שיורדים לחייה כשהיא חולה? - לא. שוב, עניין של דקויות. ובקשר לבעיה עצמה - מזכיר לי שאני תמיד אומרת לבן שלי, כשהוא עושה משהו מסוכן: "אם אתה נופל עכשיו, אני הורגת אותך!" או: "אם אתה נחתך, אתה הולך ברגל למיון. אני לא באה"!!! זאת, אמנם, השפה התקשורתית המצחיקה שלנו - אבל המסר אותו מסר. בבקשה תשמור על עצמך, בן, כי ממש אין לי כוח לצרות. במקומה הייתי יושבת עם הורי, עם דף ועט ורושמת את המתכון, שלדעתם, הוא מתכון ההגנה המשוכלל ביותר. לדוגמא: פיג'מה מרופדת, 3 כפיות של ארכימיציאה, כובע צמר, צעיף... וכך הלאה. עם תום הרשימה הייתי מחתימה אותם, שאם אעשה ואבצע במדויק את כל הרשימה, ובכל זאת אחלה - אני מסירה מראש כל אחריות לנושא, נקודה. חוזה. רשמי - חוזה. ככה הייתי עושה! ועוד דבר אחד: כשהייתי קטנה, הייתי בדיוק אותו דבר. היו שולחים אותי למיטה עם חבילת צמר גפן על הבטן. היו שולחים אותי לבית הספר עם ריפודים שחבל על הזמן - אנשים נקרעו עלי מצחוק. וגלידה נתנו לי לאכול רק באוגוסט! הנחמה? - כשגדלתי הכל עבר. אז יש תקווה!!!

lboy2

New member
../images/Emo150.gif../images/Emo107.gifמייקי שירותי מעקב..../images/Emo13.gif

כאן נכנס הקטע של התפקידים
רוב ההורים- מודעים לסכנות שהקור "מזכה" את גוף האדם, ניסיון חיים, אך הילדים לא מודעים לסכנה הכרוכה במעבר מן הבית החמים ונעים אל הקור הנורא- מעבר שפשוט משגע כל תא בגוף! ילד כתגובה אומר- "אבל בכלל לא קר לי בחוץ" אבל הוא בכלל בכלל לא מבין שהמעבר הוא הקריטי ופחות המצב שבו יהיה לו קר! את זה הילדים צריכים להבין! בנוסף לכך אם ההורים יהיו "רגועים" כאשר היא תקח את הכדורים- גם נסי להבין אותם - הם הורים, הם דואגים, הם עוזבים אותך בבית לבד בישביל ללכת לפרנס- בטוח שלא קל להם, אבל יהיה להם יותר קל אילו יידעו שאת בטיפול! חחח הבהרתי את עצמי המפקדת?

מייקי69

New member
שאני אבין את ההורים?!!?!!

קודם כל שתדע, שלא הקור עושה את המחלות. מה לעשות? כולה וירוסים וחיידקים. והם - וואללה - הכי אוהבים מקומות חמימים ולא מאווררים. סתם ככה, בשביל הידע הכללי. זה שאבא שלי עד היום צורח עלי, כשאני הולכת יחפה (ואני תמיד יחפה) זה לא עושה אותי יותר בריאה, או יותר מועדת לחולי. שטויות ברסק! כאן ישראל, דארלינג. הקור שלנו, זה הקיץ של אירופה. כשהבן שלי היה מחרחר בלילה, בגלל דלקת גרון - הרופאה אמרה לי לפתוח את הדלת של הפריזר ולתקוע אותו חצי בפנים. למה? כי הנפיחות יורדת עם הקור (מתכווץ) ואז דרכי הנשימה נפתחים. אני מבינה את דאגת ההורים. אני חושבת שבהחלט ילדים אחראים לשמור על עצמם. אבל הם לא חייבים להבין את הניג'וס. תהרוג אותי אם אני מבינה את הקטע של ה"תפסיקי ללכת יחפה"! המטופש הזה. לא מבינה! לא רוצה להבין! היבנת????????

lboy2

New member
כע../images/Emo70.gif

אני מבין אותך,אבל מה לעשות זה הורים, היום שאני יוצא מהבית אני אפילו לא מתווכח אם אמא שלי לקחת עליונית או לא- כי זה סתם יהפוך לויכח אני פשוט לוקח ושם אותה איפשהו שהיא! תרגיש נוח... וחוצמזה הקור כן! ואני לא מדבר רק על שפעות וכל זה... הצטנות זו גם מחלה והיא נגרמת כן מהקור ומרוחות...

מייקי69

New member
הצטננות זאת מחלה?

תוכיח!!!! לא, נו, באמת, אני רצינית! אני רוצה להבין מה ההבדל בין הצטננות לשפעת. ואל תבוא לי בסיפורי סבתא. את כל אלה כבר שמעתי. תביא הוכחות, נראה אותך!!!!! ממני, שהצטננה והתקררה ובסוף... חטפה שפעת!

lboy2

New member
והרי לך הגדרה למילה:

ע"פ מילון אבן שושן: " הפרעה קלה או חמורה במצב הבריאות" קל להבין מזה שצינון זו הפרעה... אך אם את ממש מתעקשת, "הלכתי למדריך לבריאות המשפחה" ושם נאמר על הצטננות: " מה שקרוי בפינו הצטננות איננו אלא קבוצה שלמה של מחלות קטנות, הנגרמות ע"י קרוב ל- 200 סוגי נגיפים שונים. ברוב המקרים פוקדת ההצטננות את האף ואת הגרון " ושימי לב
" רגלים רטובות או חשיפה לרוח פרצים הן מקור בטוח כמעט של הצטננות"
לפי מה שרשום בספר.. "אדם שלקה בהצטננות רצוי שישאר בביתו" מה ההבדל? חח את מוזמנת לפתוח איציקלופדיה במונח "שפעת" ולהשוות חחח נו אז הוכחתי

אסור לשחות אחרי ששותים מים

לא שותים מים אחרי שאוכלים אבטיח. מי שהולך יחף מצטנן תינוקות צריכים כובע לאוזניים להמשיך? הילד הבכור שלי נולד בדצמבר אופיני של מדינת ישראל. האחות של טיפת חלב באה לביקור בית, הסבתות חגגו סביבו בתורנות , השכנים נתנו עצות,(השכנות בעיקר)- וראה זה פלא הילד יצא לטייל בחוץ (מה זה יצא? עטוף כמו קוזק בראשית ימיו, בתוך שמיכה בתוך שק שינה בתוך עגלה סגורה.) אנשים כמובן הנידו ראש, על האימא הבלתי אחראית בעליל שמוציאה תינוק בן כמה ימים להליכה ברחובות העיר . וראה זה פלא התינוק שאמור היה לקבל מיידית דלקת ריאות חריפה- ישן חזק כל הטיול, למחרת, והמשיך לישון עד עצם היום הזה. מה בא הספורון לאמר? שאין שום קשר בין בגדים להצטננות שאפשר ללכת יחפים ולא חולים שחיידקים שמביאים מחלות לא מגיעים מהסוודר. על החתום אימא שתמיד יוצאת החוצה עם שיער רטוב.

עינת

New member
ואני שרוני

מאוד מאמינה בחיסון הטבעי של הגוף תרופות כימיקליות אצלנו בבית כמעט מוקצות מחמת מיאוס שהרי בטווח הארוך הן מזיקות. כך זה היה גם כשהייתי ילדה (הייתי מחכה שאימי תלך וזורקת לפח)... טוב , בעצם לא נמצאת כאן כדי לתת לך את התאוריות שלי בעיניני בריאות ותרופות רק רוצה לומר שלפחות בעניין האחריות - כן את אחראית לשמור על עצמך בעזרתם כמובן אבל גם את וגם אני יודעות שתעשי הרי מה שאת תחליטי בסופו של עניין לא? (ועל כן האחריות עלייך...). ברוכה הבאה לביתנו הקט שרוני

jessy19

New member
בריאות...

הורייך דואגים לך ורואים בך אדם בוגר שצריך לדאוג לעצמו ולבריאותו. אז תקשיבי להם ותביני את דאגתם.

למעלה