בעיה עם הילד

nightbird

New member
בעיה עם הילד

יש לנו בעיה קשה עם הילד שלי, בן ה-6: הוא נגעל מאוד מחרקים, עד כדי כך שכאשר הוא רואה חרק בסביבה או אפילו מדמיין שראה חרק קטן כלשהו (וגם זה קורה לו לעיתים קרובות בגלל החשש שמא יבואו חרקים) הוא פשוט מפסיק לאכול. ניסינו הכל - להסביר לו שחרקים זה חלק מהסביבה, שהם לא באים לאוכל, שהם לא מזיקים, הרבה פעמים ניסיתי נואשות לשכנע שלא היה בכלל חרק על הסנדוויץ` (באמת לא היה!!!). כשיש חרק מעופף בסביבה הוא ממהר לכסות את הפה, כי הוא חושש שהחרק ייכנס לו לפה (!!!). גם בזה לא הצלחתי לשכנע אותו שאין שום בסיס לפחד הזה. לשם הצחוק אפילו רדפתי פעם עם פה פתוח אחרי יתוש גדול וניסיתי ``לבקש`` ממנו להיכנס לי לפה. הילד צחק, אבל זה לא עזר. הוא טוען שלפני הרבה זמן, כאשר היה בפעוטון, נכנס לו פעם זבוב לפה ומזה נובע החשש שלו. אני לא יודע אם זה נכון או שהוא דימיין גם את זה, אך אפילו אם זה נכון - מה עושים? אני מודה שלפעמים אני כבר חוטף את הקריזה כשהוא מפסיק לאכול בגלל שהוא חושב שראה חרק. אני יודע שקריזה אינה מומלצת כפתרון, אבל אני ממש נואש. הצילו!

עד היום...

אני פוחדת מג`וקים ויש לי חרדות...לא מזמן עמדתי על כסא חצי שעה (עד שבעלי הגיע הביתה...להרוג אותו). לא יודעת למה, לא טיפלתי בזה, פשוט למדתי לחיות עם העובדה שהם דוחים,מגעילים וכו... אמא שלי אומרת שבגלל זה כילדה לא אכלתי תמרים (אני לא זוכרת את זה). אין לי עצה מעשית לתת.רק חשה הזדהות עם הנושא שג`וקים זה דבר דוחה. אגב יש סיפור נחמד שנקרא ``אמאל`ה ג`וק...אולי תספר לו אותו? שיהיה רק טוב.

nightbird

New member
הבעיה היא שהוא מפסיק לאכול

זה שהוא נגעל - מילא. אפשר להתמודד עם זה בטווח הארוך. מה שמדאיג אותי זה שהוא פשוט מפסיק לאכול אם יש חרק בסביבה. אני בפירוש חרד לענין התזונה שלו. גם כך הוא לא אכלן גדול, ויש לו רק מספר מצומצם של מאכלים מועדפים, בראשם כמובן מקדולנדס, חביתה ושוקו. עד שהוא סוף-סוף אוכל פרוסה עם אבוקדו - הוא רואה (או חושב שהוא רואה חרק) ומפסיק לאכול.

לגבי האוכל דווקא

אני לא הייתי דואגת,ילדים אוכלים כמה שהם צריכים,ולשבור איזה מיתוס-במבה זה כן אוכל! אגב נזכרתי,יש כאלה חרקים מפלסטיק והם דוחים כמעט כמו האמיתיים,תקנה לו אחד ואולי..אני לא יודעת אם אני עוזרת אבל אני זורקת כל מה שעולה לי בראש.

גרא.

New member
יתכן והוא מחקה מי מבני המשפחה...

nightbird,ממש בקצרה,התנהגותו של בנך אינה נורשת,אלא נלמדת.הוא מן הסתם מחקה מישהוא מבני משפחתך.אם לא אתה ואשתך,אולי את הסבתא`` הסבא?,קשה לדעת בכל מקרה,עליכם להפגין כשהוא נוכח,עד כמה אתם אוהבים חרקים...כעס כשלעצמו לא עוזר,לא מחנך,ורק מביך יותר את הילד העלול להרגיש שהוא ילד ``לא טוב``.. נסה להשתמש בספרוטרפייה,דהיינו בסיפורים מתאימים לילדים על התמודדות עם פחדים בכלל,ועם חרקים בפרט.חפש חומר בספריו המצויינים בתחום של פרופ` אדיר כהן.

למעלה