בעיה עם הכרטיס קול

T-C-L

New member
בעיה עם הכרטיס קול

אני לא מצליח לגרום לכרטיס קול שלי לעבוד. יש לי כרטיס קול עם שבב es1371 (על סלאקוור 8 קרנל 2.4.5). שאני מריץ את המודול es1371 הוא עולה בלי שום בעיות. שאני מנסה לשמוע מוזיקה המחשב נתקע והאפשרות היחידה שלי היא להדליק אותו מחדש. בגלל שהמודול הזה לא תומך ב dev/sndstat/ אז אני לא יכול לראות אם הוא רץ טוב עם dmesg מראה שהוא מצא את הכל. אמרו לי שאני צריך להריץ את המודול soundcore וגם זה לא עוזר רעיונות?

ezaton

New member
הוא אמור להיות SB128

או 64, לא? אני לא זוכר, אבל נתקלתי בו כמה פעמים. אפשרות ראשונה היא שהוא של קריאטיב. אם כן, יכול מאוד להיות שבכרטיס עצמו יש תקלה שבגללה הוא תוקע את המחשב. שימוש בכרטיסים תקולים חלקית מציג את אותם סימפטומים שתיארת. אם אני טועה, והוא של Ess, אז ידידי, אתה בבעיה. אמנם הרבה זמן חלף מאז ניסיתי להשתמש בכרטיס כזה, אבל בזמנו היה לי מחשב שבו היה כרטיס כזה, ובסוף ההתעסקות שלי, הוא ניגן בחצי מהירות (אבל ניגן!). הפיתרון הקל באמת הוא להחליף כרטיס (או להוסיף כרטיס קול אחר, אם הוא חלק מהלוח). הפיתרון הקשה הוא לחפש בקבוצות דיון (לא פורומים) דרך גוגל, עם מודל הכרטיס (הצ´יפ), לינוקס, ותיאור קצת של הבעיה. אולי תמצא פיתרון שם. בהצלחה. Ez

T-C-L

New member
...

הכרטיס הוא באמת של creative אני יודע שהוא לא פגום כי הוא עובד מצוין על חלונות אגב, חיפוש של es1371+ +linux +freeze רק הראה לי תלונות, לא פתרונות שעזרו אבל היה מאוחר ולא עברתי על הכל בכל מקרה, הרמז היחידי שמצאתי הוא שזאת בעייה בקרנל שתוקנה כבר ב2.4.17 כי הרבה אמרו שזה קרה רק אחרי שהם החליפו מ2.2 ל2.4

למעלה