בעיה עם המטפל

entropion

New member
בעיה עם המטפל

ביקרתי אצל הומיאופת בפעם הראשונה בחיי דרך קופת החולים שלי לפני כחודש. הפגישה הייתה לטעמי לא מוצלחת- המטפל היה מאוד נוקשה, הסתכל רוב הזמן במחשב ובגדול לא היה לי כל כך נוח איתו. התוצאה של זה היא שהייתי די עצורה. קיבלתי תרופה ולקחתי אותה. השאלה שלי האם להמשיך איתו או שפשוט חבל על הזמן ועל הכסף איתו?

להמשיך

ההומיאופת אינו פסיכולוג ומטרת השיחה למצוא את התרופה שלך. לשם כך קיימות כיום תוכנות מחשב שעורכות את האנליזה שבסופה תבחר עבורך התרופה לה את זקוקה. ישנם הומיאופתים שמעדיפים לעבוד עם המחשב תוך כדי הפכישה וישנם אחרת, כך או כך, לא נחמדותו של המטפל קובעת (הגם שהיא חשובה לאוירה נעימה) אלא אם הבראת או לא. איני יודע מהי בעייתך וכו' אבל בכל מקרה הומיאופתיה שווה את הזמן והכסף, ועוד איך שווה. ברכות

avivshula

New member
הכי פשוט

הרי הוא כבר נתן תרופה, אם זה יעבוד מה אכפת לך כמה זמן הוא הסתכל על המחשב, מצידך גם שיסתכל על 4 קירותיו, אלא אם כן את צריכה תמיכה רגשית ואז הצעתי לך לפנות לפסיכולוג, אם התרופה לא תעבוד (לפי קריטריונים הומאופטיים) ואת לא מרוצה מההתייחסות - תאמיני לי לא חסרים הומאופטים ועוד עצה קטנה - בדרך כלל לא הייתי ממליץ לך על קופות חולים (למעט מקרים בודדים), וכדאי שההומאופט יהיה חבר באגודה.

אז ככה

אני מטפל בין השאר במספר סניפים של קופת חולים כללית מזה כ 10 שנים. רבים הבריאו, כך שאיני מוצא פגם במסגרת הזו. אנשים מגיעים למרפא לא בגלל שהוא חבר באגודה או עובד בקופת חולים אלא בגלל שהקרין אמינות, מקצועיות והצלחה במבחן המציאות, על אלה שהיו אצלו והמליצו עליו. אתה מבין? המלצה מפה לאוזן ולא אחרת. מתשובתי אתה מבין שאיני חבר באגודה, בחרתי כך למרות שהייתי ממקימיה.

avivshula

New member
על כן כתבתי "למעט בודדים"

אין לי מושג לגבי הפוליטיקה הפנימית ומדוע לא בחרת להיות חבר באגודה אני רק יודע שאדם רגיל מן היישוב שמציעים לו ללכת להומאופט בקופ"ח לא יכול לדעת אם המטפל קיבל הכשרה נאותה, אם הוא מטפל בכלל בהומאופתיה קלאסית או הומוטוקסיקולוגיה אולי סתם איזשהו רופא החליט לעשות קורסון(קורס קטן) וכבר קורא לעצמו הומאופט ואלו רוב המטפלים בקופ"ח. האגודה נותנת רף מינמלי אבל לפחות כולם בוגרי מס' שנות לימוד בבתי ספר רציניים - לא כולם מטפלים טובים - אבל על כך יש המלצות מפה לאוזן כמו שאמרת

וחוץ מזה-

אני מנצלת הזדמנות שהתאספו פה כמה הומאופתים, כדי להתיחס גם ל"בעית המחשב", שהעלתה המטופלת. כהומאופתית ש"נורא רוצה כבר לבדוק סימפטומים", אני מכריחה את עצמי להשאיר את המחשב סגור בצד עד סוף הפגישה. אני עושה את זה בדיוק מהסיבה שהעלתה הכותבת- זה מעורר ניכור, עוצר תקשורת ואולי אפילו מונע מה"סימפטומים" העיקריים לצאת ולגלות את עצמם. אני חושבת שתחושת המטופל ש"הבינו אותו" באופן מלא היא תחושה מאד משמעותית להמשך הטיפול ולהצלחתו וכדאי להקריב את "המחשב" למענה. עירית

Lady D R

New member
תרשה לי לחלוק עליך

מניסיוני האישי בקבלת מגוון טיפולים בתחום הרפואה המשלימה של קופת חולים כללית, טופלתי ע"י מטפלים מאוד מקצועיים!! להבנתי מטפלים שעשו קורסון אינם מתקבלים לעבודה בקופה (מקווה שזה עדיין ככה) בכל מקרה, תמיד יש את הטובים יותר או פחות ולא מוצאת קשר להיותם עובדים בקופה או מחוצה לה. בריאות שלמה דנה רון

שמש א

New member
להפך

על מנת לעבוד בקופת חולים, המטפל (במקרה הזה אני
) חייב להיות מי שעבר הכשרה מתאימה ואין סיכוי שיהיה אחד שעבר "קורסון". בתחום ההומאופתיה, כמו גם הרפואה הסינית, אין מטפלים שלא סיימו ללמוד 4 שנות לימוד ויותר. ההסתייגות היא אם הם רופאים, m.d, שבמקרה שלהם הלימודים נמשכים רק שנה-שנתיים, ולטיפול אצלם לא הייתי הולכת אם זה בקופת חולים או מחוצה לה.

אני חולק עלייך בגדול

ישנם דברים שאדם מתבייש לדבר עליהם והוא מתחיל לספר אותם רק אם נוצרה הקרקע הנינוחה לכך. בדרך כלל דברים אלו הם למעשה הבעיה ואילו האדם עוטף אותם בבעיות אחרות. זאת מלבד שאין שום סיבה שהוא יעשה את הדבר מול תוכנת מחשב כשהמטופל נמצא, הבן אדם מגיע ומשלם במיטב כספו כדי לקבל טיפול וייחס, את עבודת המחשב המטפל יעשה אחר כך, אין בעבודת המחשב איזה תועלת כשהיא נעשית עם המטופל כך שהמטפל יכול לשאול שאלות, אני יודע שאמנם יש כמה שאלות שעלולות להתעורר בהמשך אולם את זה אפשר לעשות בדקה טלפונית או באמייל. מדובר בעיקר בהומאופת אגוצנטרי החושב על זמנו ונקודת ראותו היא שלפניו ניצבת מכונה שיש למלא אותה בחומרים מסוימים כדי שתעבוד ולא אדם.

למעלה