בעיה עם השתנת כלב מרוב התרגשות.....

AKAKAK

New member
בעיה עם השתנת כלב מרוב התרגשות.....

יש לי כלבה זאב רואה גרמני גזעית. למדנו אותה לשלות על החירבון וההשתנה שלה מגיל צעיר. הבעיה היא: שאנחנו בעם הביתה,היא משתינה מרוב שימחה. ניסנו להגיד לה לא,להכות אותה בטוסיק,להעיף אותה למלונה ועוד כמה דברים. שאלתי היא האם יש שיטה אחרת לגרום לה להפסיק להשתין חוץ ממה שציינתי. למומחים בלבד.

natalyrst

New member
אני ממש המומה../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

|נתנו לה מכות בטוסיק והעפנו אותה למלונה"
תתביישו לכם
כלבים לא מחנכים באלימות... יש מיליוני דרכים לחנך כלב, ואלימות לא אחת מהם. חשבתם אולי על צ´ופרים

natalyrst

New member
זיו, אני מציעה שתצרף לכאן איזה...

כתבה או מאמר שיעזור להם... כי הם כנראה לא יודעים איך לחנך את הכלבה בדרך הנכונה

AKAKAK

New member
עד שהגנו לזה ניסינו יפה רק זה

ניסינו את הדברים הבאים,כללית אנחנו לא עושים זאת!!!!!!!!!! אנחנו לא רעים!!!!! דבר ראשון. דבר שני זה בעיה טיפה לא שיגרתית.

AKAKAK

New member
ניסינו דרך יפה קשה הענשה כל דרך

אני יודע שזה לא עוזר,אבל כבר נמאס מזה. תאר/רי שכל פעם שאתה בא הביתה הכלב או הכלבה משתין /נה מרוב התרגשות. כמה אפשר לנקות?

זו לא בדיוק התרגשות

זה פחד מהור רוממותו האדם שליט הכל שהגיע ועכשיו כולם נתונים למרותו ולחסדיו. מה הוא יעשה ברגע הבא? יתן לי מכות? יגרש אותי למלונה? זה הפחד ... אם תהפוך את הכלבה לידידתך ולא לשיפחתך היא תשלוט בצרכים שלה יותר טוב. (אלא אם הנזק הנפשי כבר לא ניתן לתיקון) לצורך הענין תשכח מאילוף לזמן מה. שיטות האילוף שלך כנראה יצרו ביניכם כזה דיסטנס שהיא לא עומדת בזה.

ומשהו יותר פרקטי

טיפול בכלב שמשתין מהתרגשות כשמגיעים הביתה כשמגיעים הביתה והיא משתינה – להתעלם ורק לנגב את השלולית. לקחת בחשבון שהזמן שהשארנו אותה לבד היה ארוך מדי. להתחיל לייצר ´יציאות´ מלאכותיות מהבית לא לצורך אמיתי ולזמן קצר למדי. לדאוג לכך שהכלבה תעשה את צרכיה ממש לפני שאנחנו יוצאים מהבית. את זה אפשר לעשות בשבת שאז לא עובדים. בשלב הראשון לצאת לפרק זמן של חצי שעה. להרגיל את הכלבה שברגע שאתם חוזרים אתם יוצאים איתה לטיול קצר. להאריך את פרקי הזמן ולא להשאיר אותה לבד יותר משעתיים. כל פעם שחוזרים הביתה והכלבה לא משתינה – לתת לה צומי מיוחד וצ´יפורים. אחד הצי´פורים הוא כמובן הטיול בחוץ. תקופת האימון הזו תהיה משהו כמו שבועיים – כל יום אחרי שעות העבודה ניתן לתרגל את זה פעמיים ובמשך כל שבת ניתן לתרגל את זה המון פעמים. לא להשאיר אותה לבד בתקופה הזו לשעות ארוכות. (לא מומלץ בכלל להשאיר אף אחד אף פעם לבד לשעות ארוכות). בהצלחה.

AKAKAK

New member
היא יוצאת לטיול ארבע פעמיים

ביום כל טיול ממוצע חצי שעה,זה לא מספיק זמן? כלב רגיל ממצוע מקבל אולי חצי שעה שעה ביום. חוץ מזה שמשחקים איתה ונותנים לה יחס עוד שעה שעתיים.

AKAKAK

New member
ניסינו גם להיות ידידודיים אליה.....

גם אז היא משיתנה,אמרנו לוטריננר שלה. הוא לא ידע גם מה לעשות. הוא וטרינר יותר מעשרים שנה. היה לי כבר שש שבע כלבים,אף אחד מהם לא עשה זאת,לאבי היה חוץ מאלא שצינתי עוד שש כלבים,כולם היו מחונחים. רק זאת עושה זאת,אז אני לא מאמין שזה משהו באילוף. למשל אח בן משפחה בא,היא משתינה,זה לא בוס. ידיד שלי בא אליי,היא משתינה. הוא גם לא בוס זה לא קשור לאילוף אז. כי היא שולטת בצרכיה כל היום,מוצאים אותה,שמורה היטב. רק עם זה יש לנו בעיה. הייתי מסכים איתך/מך עם זה היה רק איתנו.

אם זה ככה אז אני חוזר בי

אם זה עם כל אחד שבא והיא מקבלת את פניו בשתן אז לוקח את דברי בחזרה. בכל אופן נסה את הטכניקה הפרקטית שכתבתי לך. נראה לי שזה יכול לעזור.

עוד נקודה למחשבה

הכרתי כלבונת בוגרת, שבכל פעם כשהייתה רואה אותי מטיילת עם הכלב שלי, היא הייתה מתגלגלת לצד ונותנת מס´ טיפות שתן. לפי מה שקראתי פעם, זהו אופן תקשורת בין גורי הכלביםלכלבים בוגרים. גור הפוגש כלב בוגר, יתן מס´ טיפות שתן, כדי להבהיר שהוא צעיר. כאילו היא אומרת: "אל תפגעו בי, אני כמו גורה, בלתי מזיקה". פיתרון אפשרי, כמו שהציעו, אולי פשוט להתעלם ואז לא יהיו לה משובים להתנהגות זו.

AKAKAK

New member
תראה,אני כבר מיואש

היא קבלה יחס חם מאז שהיא גורה,לא קיבלה מכות. אנחנו כבר מיואשים,אז נמשיך לשטוף את החצר. כי אנחנו מתים אליה.

GAUDI

New member
שיטה שונה

אתה צריך להרגיל את הכלבה למשל לשחק עם כדור טניס , בכל פעם שאתה חוזר הבית זרוק לה את הכדור כך שהיא במקום לבוא אליך תרוץ להביא את הכדור. כאשר היא תחזור שבח אותה . אם תקפיד אחרי כמה ימים ימים הכלבה תתרגל למשחק החדש ותצפה לשחק ויהיה לה דרך שונה להביע את התרגשותה ואת זה שהיא מסמנת שהיא כנועה . נסה כמה ימים ותופתע.

AKAKAK

New member
אנחנו עם משהו אחר,דומה

מריצים אותה אחד לאחד,זה עוזר רוב הפעמיים,יש פעמיים שלא. בנוגע לכדור,היא בת שלוש כמאט ונמאס לה ממשחקי כדור. פעם היא היית מתה עליהם,חבל אני מתגעגע לימים האלא. תודה בכול מקרה.

keren81

New member
בעיה מוכרת

גם לי יש כלבה שמשתינה מרב התרגשות. כשהיא הייתה קטנה (עד גיל שנה+ לערך) היא השתינה פשוט מכל אחד כל הזמן. לפי מה שאני יודעת יש כלבים שאצלם זה פשוט עובר עם הגיל, אצל הכלבה שלי זה לא עבר לגמרי והפתרון אצלי פשוט: לפני שמגיעים אורחים שעלולים לרגש אותה יתר על המידה אני יוצאת איתה לטיול ובנוסף אני דואגת שהליטופים יעשו על הרצפה- מקסימום יותר קל לנקות. האורחים כבר לוקחים זאת כמחמאה... אגב, קראתי איפושהו שזוהי תופעה המתרחשת בכלבות מעוקרות, אולי זו עוד סיבה במידה והכלבה שלך מעוקרת. ענישות לבטח לא יעזרו ואני בטוחה שהיא גם לא ממש נהנית מעצם אי השליטה על ההשתנה. בקיצור, לכו על למידת שיטות ניקוי יעילות ומהירות

natalyrst

New member
AKAKAK

לא הייתי כאן כמה ימים, ועכשיו אני רואה את תגובתך. אני מבינה שזה לא נעים, ולא טוב כשכל פעם חוזרים הבייתה ויש פיפי בבית... אבל לא מרביצים לכלב. אולי היא משתינה מהפחד ממכם
כמו שהעלו כאן כבר. חוץ מזה, מה יקרה אם הילד שלך יעשה פיפי במיטה בתדירות קבועה
ץרביץ לו
אני בטוחה שלא...

למעלה