בעיה עם חבר קרוב!

• פותח הנושא Ella5
  • פורסם בתאריך

Ella5

New member
בעיה עם חבר קרוב!

שלום לכולן! חבר קרוב שלי, עומד להתחתן עם בחורה שלא רוצה ללדת - הם החליטו על זוגיות ללא ילדים - עד כאן הכל בסדר. רק מה... התנאי שלה לחתונה הוא שבעלה לעתיד יעבור ניתוח עיקור, נכון שבעיקרון זו לא "בעיה" שלי - אבל .... אני חושבת שמלא לרצות ילדים - ועד לבקש מבן זוגך שיעבור ניתוח עיקור - כי את לא רוצה לקחת גלולות , מפחד שמא תשכחי - הדרך ארוכה מאד. זה פשוט נראה לי נורא לבקש ממישהו , בפרט מאדם שאת אוהבת לעבור כזה ניתוח. איך אני יכולה לשכנע אותו - שזה שהם לא רוצים ילדים , לא אומר שהוא צריך לעבור את הניתוח הזה. אני רק אציין שאמרתי לו את דעתי בנושא , (איני מתגוררת בארץ והקשר הוא באמצעות אימיילים וטלפונים) ומאז חברתו היא זו שעונה לאימיילים שלי , ומתרצת שהוא עסוק ושאין לו זמן לדבר איתי. אף אחד לא מבטיח שהם יהיו נשואים לנצח, או לחילופין שהם לא יתחרטו על ההחלטה של "לא רוצים ילדים" - אבל אז זה יהיה מאוחר מדי. אני אציין גם שהצעתי לו במידה וכן יעבור את הניתוח הזה - להקפיא זרע , ולא להפוך את זה לבלתי הפיך לחלוטין. סליחה שהארכתי,פשוט קשה לי לראות חבר שעומד "לפגוע" (בעיני זה לפגוע) בעצמו בצורה כזו. יש היום כל כך הרבה אמצעי מניעה ואני לא מאמינה שמישהי תעלה בדעתה לבקש מבן זוגה דבר שכזה? האם אני טועה

טל קר

New member
לדעתי כן

זה הגוף שלו, זכותו לעשות בו כרצונו כל עוד הוא לא פוגע באחרים, ואם שני בני הזוג בטוחים ברצונם שלא להביא ילדים, נראה לי סביר שבמקום שבת הזוג תיקח הורמונים שלא לצורך על בסיס יומי, וזה עוד עשוי להשתבש (אם מקיאים, לוקחים עם זה תרופות וכד') יהיה פתרון של קבע. לפני שתראי את בת הזוג כ"מכשפה" שעומדת ביניכם, קחי בחשבון שהוא זה שהיה צריך לתת לה יד חופשית לאימיילים שלו, והוא זה שלא שולח לך מיילים ביוזמתו, כך שזה נעשה על דעתו ניתוק הקשר איתך. אז לדעתך מה שהוא עושה זה 'לפגוע' בעצמו, וכנראה שלדעת הזוג מה שאת עושה זה לפגוע בהם, ולכן בחרו לנתק איתך קשר. נ.ב. גם ילד זה בלתי הפיך. אף אחד לא מבטיח שלא יתחרטו על ההחלטה של 'כן רוצים ילדים' אחרי שיהיה מאוחר מדי.

Ella5

New member
../images/Emo10.gifאת צודקת!

עם כל הכאב,זה הגוף שלו והחלטה שלו, ואני בהחלט לא רואה את זוגתו כמכשפה , ואני מבינה שהיא לא רוצה שאף אחד ינסה להשפיע עליו. לגבי ניתוק הקשר , אני בהחלט לא חושבת שהוא החליט לנתק איתי קשר , אנחנו חברי ילדות , ואת דעתי אמרתי בזהירות רבה, ולא גרמתי למריבה בינינו , רק נתתי להבין , שזכותו לא לרצות ילדים, אבל עד להגיע להחלטה של ניתוח עיקור,הדרך ארוכה. המשפחה שלו הרוסה מזה , בעיקר אמא שלו, אשה מסורתית מהדור הקודם , שבעינה כמובן, ילדים זה שמחה בעיקר אם זה לפחות 6 -7 , ביקשה ממני לדבר איתו, אמרתי שאני לא מוכנה לשאת באחריות הזאת ושאלו בהחלט החיים שלו. אבל כשהוא שאל לדעתי, אמרתי ושוב ... "בזהירות רבה" ולא כ - דעה נחרצת ש"מה פתאום" ו/או "אתה נורמלי?" ועוד כאלה משפטי מחץ שאתן מכירות.

karnity

New member
היי אלה..

אני מתארת לעצמי כמה קשה לעמוד מהצד כשחושבים שמישהו קרוב עומד לעשות טעות... אישית, אני מאמינה שעיקור(גברים או נשים) הוא רעיון רע מאד! אבל... אני חושבת שלמרות הקושי הגדול צריך לתת לחבר הקרוב לעשות את שיקוליו שלו...ולתת לו את הקרדיט... הוא אדם בוגר ובטח יודע מה הוא עושה... לדעתי, זה נורא לבקש מבן או בת הזוג לעבור הליך כזה.... אם היא פוחדת לשכוח גלולות...שתעשה קשירת חצוצרות, לא? ... ההחלטה שלא להביא ילדים היא החלטה זוגית... אבל המציאות מלמדת אותנו שזוג זה לא לנצח-נצחים... תמיד צריך להשאיר מקום לחרטה, לשינוי...

Ella5

New member
היי קרנית!

כן, זה בהחלט קשה לעמוד מהצד ולראות אנשים שחשובים לך עושים טעות, וגם בעיני עיקור זה דבר רע ונורא! בייחוד היום שייש כל כך הרבה שיטות ואמצעים למנוע הריון , ולאו דווקא להגיע לדבר כזה סופי והחלטי. וזה בדיוק העניין ששום דבר הוא לא לנצח, למרות שאמרתי את דעתי בזהירות, אני בטוחה , שמה שגרם לבת זוגו לנתקו ממני זו העובדה שאמרתי לו שלצערי שום דבר לא בטוח היום, ואף אחד לא מבטיח לו שהם יהיו נשואים לנצח, וזה לא חלילה שייש לי משהו נגדה , אבל כמו שאמרת המציאות מלמדת אותנו שבעצם שום דבר הוא לא לנצח. וכן הוא בן אדם בוגר, וצריך לתת לו את הקרדיט שהוא יודע בעצם מה שהוא עושה , (או שבעצם הוא כל כך מאוהב ומסנוור , שקשה לו לראות ) , לכן הצעתי לו שבמידה והוא כן מחליט לעבור את הניתוח, שלפחות - יקפיא זרע לכל מקרה אם הוא יתחרט. האם זה נשמע נורא כל כך בעיניכן שהצעתי לו להקפיא זרע?

inbal76

New member
בעיני זה דווקא רעיון מצוין.

אבל בת זוגו בטח תראה בזה איזו הצהרה לכאורה מצידו שהוא לא בטוח שהוא ישאר איתה...
אני חושבת שזה אנוכי מצידה לדרוש שדווקא הוא יעשה את הדבר הבלתי הפיך, בעוד מי שלא רוצה ילדים זאת היא. אם הם שניהם באותה מידה לא היו מעוניינים - אז היה מקום לדיון מי צריך לבצע (אם בכלל). אבל כמו שתיארת את המצב, זה נשמע מאוד לא הוגן. אני בחיים לא הייתי דורשת ממישהו לעשות בשבילי דבר כזה. אני חושבת שהיא לכל הפחות צריכה לאפשר לו להקפיא זרע בלי לעשות עניין, אם הוא מסכים לעשות עבורה דבר כל כך גדול.

SaraGubits

New member
למה שהיא לא תעשה את הניתוח?

במקום להכריח אותו לעשות את זה. אם היא מפחדת לעשות את הניתוח, אז אולי היא יום אחד כן תרצה ילדים ואז תנטוש אותו ותתחתן עם מישהו אחר. והוא ישאר עקר ונבגד?

karnity

New member
הקפאת זרע...

את בעצם זורקת איזשהו חבל הצלה עתידי... למקרה שהוא יחליט לעבור את העיקור ומתישהו בעתיד יתחרט... ואני חושבת שזו הצעה מצוינת... ובעיקר אני חושבת שאת חברה טובה ואיכפתית ... אני בטוחה שתפרגני לו על כל החלטה גם אם לא תהיה לרוחך... אני מקווה שאשתו לעתיד לא תחצוץ בינכם...

Ella5

New member
אני מפרגנת לו , בכל החלטה שיחליט

מעולם לא חשבתי לנתק איתו קשר, כל החלטה שיעשה , או שלא יעשה , זה בהחלט עניין שלו, אם ירוויח - הרווח כולו שלו, ואם יפסיד - אז ההפסד כולו שלו. אני בהחלט חושבת שכל אחד צריך לעשות כראות עיניו, וגם שמחליטים החלטה גורלית - צריך להשאיר איזה פתח לשינוי. לגבי זוגתו - אז העבודה שלי היא רבה, כי בהחלט אין לי שום דבר נגדה, ולהיפך מההיכרות שלי איתה - היא בהחלט נראית בחורה מקסימה. ולא נשאר לי אלא לעמוד מהצד ולראות את החבר שלי עובר תהליך שבהחלט אפשר בלעדיו, ולכאוב את כאבי בשקט. וזה נראה לי נורא שלפעמים , אנחנו רואים אנשים סביבנו "שעושים טעות" (בעיננו) ולנו אין שום אמירה בנושא.

habubnik

New member
הדיעה שלי לא כל כך פופולרית

אבל אני אביע אותה בכל זאת. אני לא חושבת שזכותו של אף אחד להתערב בעניינים אינטימיים של בני זוג, אלא אם שני בני הזוג במפורש הכניסו אדם לענייניהם. אני מבינה שאת חברה תומכת לבחור, ושאכפת לך ממנו מאוד, וזה יפה. אבל אני חושבת שיש מקרים שפשוט לא מתערבים. זה נושא פרטי וסגור, ואומנם לא הייתי מתנהגת כמו אישתו, אבל גם אני ממש לא הייתי אוהבת שבחורה מבחוץ תדבר עם בן הזוג שלי על דברים שכאלה. זהו. מצטערת.

SaraGubits

New member
זה מדליק אצלי נורה אדומה

יש הרבה פעמים נשים שמשתלטות על הגברים ומפעילות סחיטה רגשית. תנסי להשיג את הידיד ולדבר איתו בארבע עיניים. תגידי לו שזה מדאיג אותך ההחלטה הבלתי הפיכה. יש לניתוח הזה גם השלכות בריאותיות וסיכונים. תגידי לו כל מה שאמרת כאן בפורום, ותספרי על הדאגה שלך. זה יאפשר לו לחשוב מחשבה שניה ואם הוא לא מעוניין ויגיד לך שהוא כבר החליט, לפחות את שלך עשית וזאת תהייה ההחלטה על גופו. לי זה נראה לא אחראי. מה אם יתגרשו והוא פתאום כן ירצה ילדים? הוא לא יסלח לה כל החיים!

למעלה