בעיה עם חתולה

ElenaTa

New member
יש לי חתולה בת קרוב ל-9 שבימים האחרונים בקושי אוכלת.
תמיד היה לה המון תיאבון. ניסיתי לתת לה טונה, אוכל רטוב ועוף, והיא אוכלת אבל מעט מאד.
ביומיים האחרונים היא גם בקושי שותה. מן הסתם היא במצב חמור.
ניסיתי לקחת אותה לוטרינר אבל היא תוקפת אותי.
היא חתולה קצת אגרסיבית אם מנסים לגרום לה לעשות משהו שהיא לא רוצה.
אף פעם לא הצלחתי לקחת אותה לוטרינר.
אשמח לעצה.

גורדיאן-II

Active member
יש לי חתולה בת קרוב ל-9 שבימים האחרונים בקושי אוכלת.
תמיד היה לה המון תיאבון. ניסיתי לתת לה טונה, אוכל רטוב ועוף, והיא אוכלת אבל מעט מאד.
ביומיים האחרונים היא גם בקושי שותה. מן הסתם היא במצב חמור.
ניסיתי לקחת אותה לוטרינר אבל היא תוקפת אותי.
היא חתולה קצת אגרסיבית אם מנסים לגרום לה לעשות משהו שהיא לא רוצה.
אף פעם לא הצלחתי לקחת אותה לוטרינר.
אשמח לעצה.
יש וטרינרים שעושים ביקור בית.
חפשי בגוגל 'וטרינר ביקור בית' + שם העיר ותהיה לך רשימה של וטרינרים קרובים.

evike

Well-known member
מנהל
יש לוכדי חתולים, כמובן בתשלום, הם מכניסחם את החתול/ה למנשא (רצוי שלך) וכך תוכלי לקחתה לווטרינר.
יש למשל את חני, מומלץ מנסיון. השתמשנו הרבה בשרותיו בשביל חתולי החצר שלא הצלחנו להכניס בעצמנו למנשא.
חג שבועות שקט ורגוע.

לדעתי, לפי התאור שלך, צריך להביא אותה לוטרינר (ונראה שזו גם דעת מי שעוד ענה). זה לא עניין של גיל, ולא נראה שמדובר ב-"סתם" התקררות. לעומת זאת, בהחלט יכול להיות משהו חמור.
אז השאלה היא איך לתפוס אותה.
שתי דרכים שעובדות אצלי עם חתולים פראיים - 1) עטיפה עם מגבת גדולה: מתחילים באזור הראש, ועוטפים כמו מומייה. כולל ובמיוחד את הרגליים. כמובן שצריך להיות מאוד זריז. ואז מעבירים את החבילה המשתוללת לתוך המנשא ומשחררים מהעטיפה.
2) - תופסים/צובטים את העור בעורף ביד אחת. כמו שהאמא מרימה גורים. מרימים את החתול כשחצי/רוב משקלו תלוי בעורף, ותומכים עם היד השניה בחזה - בין הרגליים הקדמיות. האחיזה בעורף בד"כ מצמצמת מאוד את רמת האגרסיביות של החתול. בכל מקרה, חשוב שהמנשא יהיה קרוב ומוכן לקלוט את החתול.

בהצלחה ועדכני.

למעלה