בעיה עם כרטיס רשת, אולי תוכלו לעזור

שחר .

New member
בעיה עם כרטיס רשת, אולי תוכלו לעזור

שלום יש לי בעיה עם כרטיס הרשת שבמחשב שלי: המחשבים החברים ברשת מזהים את המחשב שלי, ואף מאפשרים לי להכנס למחשב ולראות את התיקיות המשותפות, אך כל ניסיון להכנס לאחת התיקיות תוקע את המחשב. ניסיתי להתקין מחדש את הכרטיס, וזה עבד פתאום...אבל אחרי כמה זמן המצב חזר לקדמותו...
ניסיתי עוד פעם להתקין מחדש וזה לא שינה כלום... יש לכם רעיון אולי?

antidot

New member
נתקלתי בתופעות דומות

בד"כ הבעיה היא בכרטיס רשת עצמו. זה קורה לרוב בכרטיסי רשת זולים. אני הייתי מנסה לשים כרטיס רשת אחר, להתקין אותו ולבדוק האם התופעה חוזרת. יש סבירות גבוהה שהכרטיס רשת שלך פשוט פגום. ברכות ANTIDOT

JaMeS_b0nD

New member
שאלה:

מה קורה שאתה מנסה לחכות הרבה הרבה הרבה זמן לאחר שאתה מנסה להכנס לתיקיה משותפת? זה בסוף נכנס לך? יש כרטיסים שפשוט לוקח להם הרבה זמן עד שהם נכנסים לתיקיה. חוץ מזה- ציין סוג כרטיסי רשת, כמות מחשבים, מערכות הפעלה, ודרך חיבור כל המחשבים ביחד... מידע זה יעזור לנו לעזור לך!

שחר .

New member
תשובות (תודה)

היי הרשת הביתית כוללת שלושה מחשבים שמחוברים באמצעות הב. על כל מחשב יש WIN98 והגדרתי כתובות IP לכל מחשב בעזרת פרוטוקל TCP/IP. במחשב הבעיתי יש שתי מערכות הפעלה: WIN98 וWIN2000, בשתי מערכות ההפעלה הבעיה קיימת ונראת בעיה אחת. לאחר שנכנסתי למחשב הבעיתי מהמחשב השכן, ראיתי את התיקיות המשותפות. כאשר ניסיתי להכנס לאחת התיקיות הוא נראה תקוע, אך אחרי הרבה זמן הוא מודיע הודעה שהוא לא יכול להכנס. מצד שני, המחשב הבעיתי יכול להכנס למחשבים אחרים אך כשאני מנסה להעתיק משהו הוא אומר שהוא לא יכול, ויוצר קובץ זהה עם נפח 0. נראה לי שהבעיה בכרטיס עצמו, בגלל שפעם זה עבד אחלה וההגדרות אני חושב אותו דבר... אני יודע שהבעיה במחשב הזה. רק בזה. בגלל ששני המחשבים האחרים מדברים טוב מאוד... ניסיתי להתקין פרוטוקל נטביו וזה לא עזר. שם הכרטיס רשת: Generic: bit PCI fast Ethernet תודה רבה רבה שחר

philips

New member
המממ..קצת סדר בבלגן..

מדבריך נשמע שיש לך כמה בעיות...: הראשונה לא פשוטה וקשה להסביר אותה כאן..ניתן למצוא הסברים באינטרנט מדוע זה לפעמים עובד ולפעמים לא..איזו שהיא בעייה בתכנות NETBIOS גורמת למחשבים לריב ביניהם ולכן העיכוב... פיתרון טוב הוא לא להתקין NETBEUI אלא IPX/SPX על כל אחד מהמחשבים ולהעביר את NETBIOS שתפעל על גביו.. אצלי זה עבד ב 100%.. ככלל , כדאי שתגלה מהו כרטיס הרשת שלך ותתקין דרייברים שמתאימים לו אומנם במהירות 10MBPS ברשת ביתית לא אמורות להיות הרבה טריקים/בעיות.. אך זה בכ"ז כדאי... (פתח את המחשב, הסתכל על הכרטיס ,והורד מהאינטרנט) אגב... בהרבה מקומות באינטרנט רשום ש NETBEUI עוזר....אני עדיין תוהה למי ואיפה הוא עוזר כי לא הוא לא עזר... יש גם פיתרון אחר של שינויים ב REGISTRY שיאפשר NETBIOS על TCPIP בלי IPX , אבל זה מסובך...ואני לא זוכר אותו בהצלחה... נ.ב - אם עדיין יש בעייה...רשום כאן תיאור מדוייק של מה שקורה ובדוק אם הבעייה היא רק בתקשורת NETBIOS או TCPIP

philips

New member
המממ 2. הארה

אכן.. IPX/SPX הוא פרוטוקל שהומצא ע"י NOVELL , אך אין שום בעייה ואף מומלץ להשתמש בגירסת MICROSOFT לפרוטוקל הזה שניתנת להתקנה בקלות על כל WINDOWS תיאורטית היה עדיף NETBEUI , אך מכיון שזה לא פתר את הבעייה...גם IPX יהיה בסדר... בנוסף רק אציין שזה לא נשמעת כבעיית הרשאות בין 2000 ל 98....שזה כאב ראש מסוג אחר לגמרי

JaMeS_b0nD

New member
הרשאות

הענין של הרשאות הוא שונה מאוד מ-98 ל-2000. 2000 נועד להיות יותר מאובטח לכן תחנות של 98 יהיה להם יותר קשה להכנס לשיתופים ב-2000, אצלי בבית הענין הוא מאוד דומה לסיפור שלך. כל המחשבים בבית הם ME, חוץ מהמחשב שלי שהוא 2000 SERVER. בהתחלה הם גם לא הצליחו להכנס לדברים אצלי במחשב אבל אני יכולתי להכנס אליהם, עד ששיניתי בהגדרות הרשת שהשיתוף יהיה פר-סיסמא ולא פר-יוזר בכל תחנה של 2000 או של ME לא משנה...

למעלה