בעיה עם ממיר מתח לרכב

lior218

New member
בעיה עם ממיר מתח לרכב

קניתי בארה"ב ממיר מתח לרכב שממיר מ12V ל115V 60Hz ו1000W. חשבתי שיהיה פשוט וזול לקנות ממיר מ115V ל220V . הבעיה היא שזה לא בדיוק זול. וכמובן שזה תלוי בוואטים. השאלה היא אם יש דרך כלשהיא לשנות את המתח היוצא מהממיר ל220V על ידי שינוי פנימי ברכיבי הממיר? האם מישהו יודע איפה אפשר לקנות במחיר סביר ממיר מ110V ל220V 1000W? האם מישהו פה יודע ומוכן לבצע את השינוי, אם זה אפשרי, (בתשלום)? הצעות לפתרון אחר.

wil

New member
איזה צרכנים אתה רוצה לחבר לזה?

שים לב שחלק מהמכשירים היום (מחשבים, מטענים של פלאפונים, מכונות גילוח, מכשירי וידאו, ועוד ועוד) יכולים לעבוד גם על 110, ללא בעיה. אם אתה מתכוון לנצל 1000W אתה גם צריך חיבור ישיר למצבר הרכב כי אז הזרם הצפוי (בכניסת הממיר שלך) בסביבות 80 אמפר ושקע המצית מוגן בנתיך של 10-15 אמפר בד"כ (לא, אל תחליף את הנתיך, יש סיבה טובה שזה גודלו והסיבה היא כדי שהחוטים לא ישרפו). גם מומלץ להשאיר את מנוע הרכב פועל, אם אתה משתמש בצרכן "כבד" ו/או לזמן ממושך.

lior218

New member
תודה, ואכן רוב השימוש יהיה בצרכנים

שמותאמים גם ל110 שעבדתי איתפ גם בארה"ב בלי ממיר ל220. ולכן לקחתי בחשבון שלמטרה הראשונית שקניתי בשבילה את הממיר, הוא מתאים גם כך. הסיבה הראשונית שבשבילה חיפשתי גם בארץ בשנה האחרונה ממיר מתח, היא בשביל לפטופ והוא צורך פחות מ150W(ומסתדר גם עם 110 וגם עם 220). ובארץ זה עולה בערך 350 ש"ח ובשביל 300W משלמים כבר 470 ש"ח. וכמעט וקניתי כבר בארץ... אבל, יום אחד באחת השביתות הקודמות, לפני 3-4 חודשים, כשהעירייה שבתה, חניתי באיזשהו חניון שקשור איכשהו לעירייה והיה פתוח, וכשחזרתי בלילה אל הכב הוא היה נעול מאחורי שער. (אותו אדם לא שובת מעבודה זאת, אם יש לו הזדמנות לנעול 10 רכבים), בקיצור התקשרתי לעירייה- שטענו שהם שובתים ושאין מה לעשות, התקשרתי למשטרה שאמרה שבעיקרון זה זכותה של העירייה כי זה שטח שלה אבל שיעשו מאמץ ללחוץ עליהם, מה שלא עבד. ואז ברגעי הייאוש, כאשר בעטתי וניערתי את השער, חשבתי שאם היה לי פה את ה"דיסק"(משחזת/משור זוית) ואיזה ממיר מתח מתאים, הייתי קוצץ לפירורים את השער הזה. אבל כשביררתי מחיר ממיר שמספק לפחות 850W אז יש כזה שמספק 1000W ומחירו 850 ש"ח(לא גל סינוס ). בקיצור, כשעשיתי קניות של ירקות לצורך העבודה בכלבו בארה"ב, פתאום נתקלתי בממיר הזה בחצי מחיר מהארץ, והחלטתי שאני לוקח ושפה כבר אתגבר על הקשיים בהמרה. ובקיצור, לשימוש הנחוץ באמת הוא מספיק. אבל לפנטזיות שלי הייתי רוצה אותו בהספק מלא. וד"א הוא לא מגיע עם תקע למצית, אלא עם ברגי חיבור לכבלים ישירות למצבר, ואני מתכוון להשאיר המנוע פועל בצריכה מוגברת או ממושכת. WIL- נפגש בפורום מכוניות, שם עוד לא יצא לי לבקר/לחזור מאז שחזרתי.

גם בחיבור ישיר למצבר אי אפשר 85A

ליותר מדקות ספורות. הן בגלל שתהרוג את האלטנרטור והן בגלל מפל המתח על הכבלים. לגבי מכשירים אלקטרונים כל מה שנכתב למטה נכון הספק שלהם עלול להשרף אם הממיר לא מפיק סינוס ממש טוב.

רשר

Well-known member
מנהל
צריך שנאי 220/115V 150W

וכאן בא הסיפור: אם תרצה שנאי מבדל תצטרך שנאי כבד ל 1000W אם תשתמש בשנאי עצמי (אוטוטרנספומטור) ל 1000W = שנאי מבדל 150W ההבדל הוא במשקל ובמחיר. קנה שנאי מבדל 220/115V 150W גשר בחוט אחד בין ראשוני למשני. חבר צד 110V לממיר שלך וקבל ביציאה 220V 1000W והסבר קצר לפלא: שנאי עצמי יעיל פי 11 משנאי מבדל כי רוב הזרם עובר ישירות למשני. לשנאי לא משנה איזה צד ראשוני ואיזה משני העיקר שיקבל בראשוני את המתח שתוכנן לעבוד בו.

roy269

New member
יש לי קצת בעיה עם התשובות כאן

לא יודע מאיפה קיבלת את המספר 11 - יעילות שנאי עצמי ביחס לשנאי רגיל. אם ננתח באופן הגיוני את המצב אזי ניתן להניח כי כמחצית ההספק מועברת באופן ישיר (בהנחה גסה של יחס השנאה 1:2) עדיין מחצית ההספק צריכה לעבור בהשנאה לכן במכסימום השנאי העצמי יהיה קטן במשקלו /נפחו פי 2 מהשנאי הרגיל ולא פי 11. שנאי שתוכנן ל-150 ווט, משמעות הדבר שחוטי הנחושת תוכננו לזרם של פחות מ - 1 אמפר בצד 220 וולט. בשנאי כזה לא תוכל לקבל את הזרם הנדרש (כ-5 אמפר) בלי לגרום לחימום יתר של השנאי, עד פגיעה בחוטים עצמם. יש לשים לב שתדר המוצא של הממיר הוא 60 הרץ, השנאי צריך להיות מתוכנן בהתאם לתדר זה. ממירים כאלה, במיוחד הזולים שבהם, אינם מוציאים תדר סינוסי נקי במוצא, המונח הוא - קווזי סינוסי, המשמעות גל סינוסי המורכב מהרבה גלים ריבועיים. כמה הרבה- תלוי כמה שילמת. ככל שיש יותר גלים מרובעים והם צמודים יותר אחד לשני - תקבל גל דומה יותר לסינוס. יחד עם זאת, בגלל שהגל אינו סינוסי טהור, הוא מכיל בתוכו הרמוניות בתדרים גבוהים (עפ"י פירוק פורייה) - הרמוניות אלו יגרמו להפסדים גבוהים בשנאי. החלפת רכיבים היא בעייתית ולא בטוח שניתנת לביצוע, במיוחד אם אין לך את הסכמה המדויקת של הממיר. מסקנה לא כל מה שנראה זול במבט ראשון הוא אכן כזה לך תקנה לך ממיר מתאים ...

רשר

Well-known member
מנהל
מאיפה היחס 1:2

היחס 1:11 לקוח מתורות מכונות חשמל שלמדתי אצל המורה "ב. אוסטר" לפני הרבה שנים וגם מנסיון רב בתחום. שנאי 150W מיוצר עם חוט 0.6 -0.8 שמספיק גם ל1000W לגבי התדר אין כל בעיה כי מי שבונה שנאי 115/220 לוקח בחשבון סטיה של תדר בסדר גודל כזה בגלל ההפסדים כתבתי 150W ולא 100W שהיה מספיק ביחס של 1:11 אני חושב שתוספת של 50% היא די והותר, אני גם משער שאם יש לו ממיר ל 1000W הוא קנה ממיר קצת יותר גדול מהעומס כך שיחד יש כאן מספיק הספק לבלוע את כל ההפסדים. רן

ממש לא יכול להיות 1000W

1000W ב 12V בנצילות 98% זה 85A. אפשר להוציא זרם כזה מרכב רק לזמן קצר (בהתנעה) וגם אז דרך כבלים עבים מאוד מחוברים היטב.

roy269

New member
האמת הרבה יותר מרה

נצילות של כאלה ממירים מדגדגים בדר"כ את איזור ה - 80% בחלק התחתון

roy269

New member
קוסטנקו פיוטרובסקי

חלק א' עמודים 425 עד 429 הסטיה בתדר אינה זניחה - היא 20% שינוי בחישוב שנאים אף אחד לא לוקח שינוי תדר של 20% חישוב ההספק שלך אינו נכון אנסה להבהיר לך זאת שוב בדרך קצת שונה למען הפשטות נניח מתח כניסה 100 וולט ומתח יציאה 200 וולט, הספק מוצא נדרש - 1000 ווט. מתוך 200 וולט שאני צריך ביציאה - 100 וולט מועברים ישירות - חשמלית וללא כל הפסדים. עם החלק הזה אין לנו בעיה. את 100 הוולט הנותרים אני צריך להעביר בצורה אלקטרומגנטית, כלומר ליצור שטף בגרעין, להזרים זרם בראשוני ולמשוך את ההספק במשני, כלומר, מחצית מתוך ההספק שאני צריך להעביר למישני - אני צריך להעביר אותו בצורה אלקטרומגנטית. דרך אגב אני למדתי אצל המורה של אוסטר...

רשר

Well-known member
מנהל
אני לא ממשיך בדיון מחוסר הוכחות

זו אינה התחמקות אלא חוסר יכולת לענות בצורה מקצועית, צריך לעלות לבוידם כדי לבדוק דברים על דיוקם ואין לי זמן כעת, בהזדמנות אנסה לבדוק. האם יש לך פיתרון לבעיה המקורית? תודה רן

TCE

New member
מה הסיפור עם הבוידם שהפך כבר לאגדה

כל הפורום מחכה כבר חודשים שתוריד את החומר מהבוידם.... נוכל לבוא לעזור לך ותגלה לנו את "תורת החשמל" המוסתרת בבוידם שלך כבר שנים.....

רשר

Well-known member
מנהל
בוידם - עברנו לבית החדש

ואני לא השתתפתי בחגיגת המעבר, הבנים יחד עם הסבלים העלו לגג (בוידם) את כל הספרות המקצועית שלי. מאחר ואיני עובד כמעט במקצוע השארתי את כל החומר במקומו בתקווה שיהיה זמן לסדר אותו ולהפוך את הכל לזמין. לכן אני לא יכול לצטט וכל דברי כאן הם ע"פ מה שנשאר בקופסא הצמודה מעל לצואר. רן

lior218

New member
תודה רשר ותודה ROY, למדתי קצת מההתד

יינות שלכם. כמו שכתבתי בתגובתי לWIL, למטרות הראשוניות הממיר עונה כמו שהוא. למטרות אחרות, פנטזיות, ולפעמים אולי באמת יהיה צורך כזה לעבודה, של דיסק (850W) או מקדחה/מברגה (650W), נשמע לי שהפתרון של רשר יכול לעבוד, אבל אתם המומחים ועכשיו שנקבתי בנתוני צריכה, האם יש סיכוי שהקומבינה תספק 850W. אם כן אשמח להסבר מפורט איך לבצע את הטיפול בשנאי. או אם אתם חושבים שזה גדול עליי, אם מישהו מוכן לעשות את זה עבור תשלום סמלי.

ganjaman stound

New member
והפיתרון הפשוט

במחירים שנקבת כדי לקנות ממיר רק כדי להשתמש בכלים שלך כבר היית קונה באותו מחיר אם לא פחות גריינד ניטען אם ראש מתחלף למברגה מסור אנכי ועוד כמה אופציות ולא גומר לעצמך את המצבר ברכב חומר למחשבה

lior218

New member
פספסתם את המטרה- למטרה הראשונית

הממיר כן עונה. - וזה הלפטופ והמטען של המצלמת וידאו וכו' בטיולים. לפנטזיה או לשימושיות לעיתים מאוד רחוקות הייתי שמח אם הוא היה יכול להפעיל את הכלים שכבר יש לי.

roy269

New member
הפתרון למטרות הראשוניות - שגוי

הן הלפ-טופ והן מצלמת הוידאו "יודעות" להתחבר דרך "מתאם" פשוט יחסית לשקע המצית במכונית. לקחת את מתח מצבר הרכב - להמיר אותו ל -110 וולט - ולאחר מכן להמיר אותו בחזרה למתח ישר נמוך - טעות תיכנונית, שבמקרה הטוב עולה קצת כסף ונצילות.

roy269

New member
במקרה הגרוע...

יכול להגרם נזק בלתי הפיך לספקי הכוח של הוידאו או של הלפ-טופ. "ספקי הכוח" האלה ממומשים בשיטה של "ממירים ממותגים" - מעבירים את ההספק מהצד הראשוני לצד המשני ע"י מיתוג בתדר גבוה (לכן הגודל הקטן של ספקים אלה) אבל... ממירים אלה מאד מאד מאד לא אוהבים להתחבר בשרשור אחד אחרי השני... כיוון שממיר מתח המצבר ל - 110 וולט - עובד בשיטה דומה צפה לתקלות...

lior218

New member
לקנות מתאם למצית לכל אחד מהרכיבים

יכול להיות יקר, מסובך(להתחיל לחפש שנאי מהמצית לכל אחד מהם והדרישות שלו זה לא פשוט ובמקרים רבים לא אפשרי- לפלא פון, ללפטופ אני לא בטוח שזה אפשרי).וגם אם מצאתי שנאי לכל צרכן, ברוב המקרים כאשר אחליף מצלמת וידאו או פלאפון או לפטופ אצטרך להתחיל לחפש מחדש את השנאים הדרושים. לעומת זאת, ממיר מתח, מאפשר לי לעבוד עם כולם וגם עם עוד צרכנים בשעת הצורך("שביתות עירייה" ומקרים דומים.(אז נכון שאני עשיתי את זה בדרך הקשה והלא הכי מתאימה, אבל זה הפתרון לדעתי ולא שבעים שנאים לכל מכשיר). ואני מקווה שהתקלות יצומצמו לאפס.

למעלה