בעיה עם צה"ל .....בנוגע לבני.

Yoel28

New member
בעיה עם צה"ל .....בנוגע לבני.

הייי הבן שלי משרת בצה"ל בערך 4-5 חודשים. בשלב זה הוא עבר מיחידתו וכרגע מוצב ביחידת מעברים [בקו"ם] עד לשיבוצו מחדש. אציין גם כי לא ראיתי אותו בערך שנתיים. כעת, הוא צריך לבצע את הלנדינג [אני כבר עשיתי] עד 12.10.2008 [3 חודשים לערך] בצבא לא מוכנים לשחררו לעניין זה (הוא רק העלה את הטענה שלא התראינו כשנתיים) בנימוק, שרק חייל המשרת בצבא שנה ומעלה זכאי לנסיעה לחו"ל. אגב , מכיוון שהוא איננו משובץ בשלב זה , הוא מבלה את עיקר זמנו בהמתנה בביתו. הוא כמובן פנה למשיק"ת\קצינת ת"ש ביחידתו ....אבל לבינתיים שום דבר לא זז. מה עלי לעשות ? למי לפנות ? ומה בכלל ניתן לעשות...... [האם הקונסוליה הישראלית בטורונטו יכולה לסייע ??? .....אגב, אני כרגע טורונטו ] תודה מראש

אודי43

New member
לדעתי הדבר היחיד הריאלי לעשות

זה לומר לו לטוס אליכם ברגילה הקרובה. שיעשה את הלנדינג ויחזור.

אודי43

New member
לא זוכר אם הם בודקים ביציאה

את העניין הצבאי. יתכן ואפשר לצאת עם דרכון ללא בעיות. אשאל את בני כשיהיה בארץ אם בדקו אותו כשיצא לחו"ל בעת שהיה בצבא.

אודי43

New member
לא זוכר אם הם בודקים ביציאה

את העניין הצבאי. יתכן ואפשר לצאת עם דרכון ללא בעיות. אשאל את בני כשיחזור מהארץ אם בדקו אותו כשיצא לחו"ל בעת שהיה בצבא.

אודי43

New member
לפי הבן אף אחד לא אמר לו כלום בביקורת

הדרכונים ולא ביקש שום אישור....

amirshuval

New member
השאלה היא

האם הוא עשה משהו מול רשויות הצבא לפני שהוא הגיע לשדה.יכול להיות שהיה אישור ואז לא היתה בעיה.אני לא בטוח שכל חייל ברגילה יכול לעלות על טיסה ולצאת מהארץ.זה דבר אחד להצליח לעשות לנדינג ולספוג את עניין הנפקדות/עריקות כשחוזרים,זה דבר אחר לגמרי להתקע בנתב"ג בנסיון בריחה מהשירות.

lion53

New member
אין בדיקה ביציאה. יש בדיקה רק בכניסה בחזרה.

הייתי מש''ק שלישות ומכיר את הנושא. היה לי עריק חו''ל אחד במשך השירות שלי. עקב כך ביררתי הכל. לכן ש יסע לשלום. כשיחזור יקבל את העונש. אבל מכיוון שהוא יהיה עריק ויסגיר את עצמו בכלא ולא בבסיס אז יצא על מסתפק. יש לו הרבה סיבות מקלות. בשום פנים ואופן לא לחזור לבסיס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוא לא יהיה עריק, מקסימם נפקד, וגם זה אולי לא

שייצא לטיסה ביום חמישי בלילה, ויחזור בטיסה שיוצאת מכאן במוצ"ש. אם הוא יפסיד את ה PR זו תהיה בכייה לדורות, אם הוא היה "חולה" יום אחד אף אחד לא יחמיר איתו.

lion53

New member
כדאי לו לעשות עריקות.

אחרת הוא ישפט בבסיס ויזמברו אותו. עריקות עדיפה על נפקדות מבחינת העונש. נשמע מוזר אבל עובדה. עריקים נשפטים מחוץ לבסיס ולא מקבלים עונש רציני. רק עריקות!!! לא לנפקדות!!!

Xirus

New member
פעם היה העניין של החותמת בדרכון

שהיה צריך להחתים בשלישות, נדמה לי, אחרת לא היה נותנים לצאת - הפסיקו עם זה? שהוא לא ייפתע .

אודי43

New member
לבן היה אישור מג"ד לצאת

אבל לא היתה חותמת בדרכון ואף אחד לא שאל אותו כלום - לא ביציאה ולא בחזרה.

Xirus

New member
אולי לא שאלו כי הם בודקים במחשב

ושם היה רשום שיש לו אישור?

למעלה