בעיה עם שיתוף מחשבים בקבוצה ביתית

סתם מבקרת

Active member
בעיה עם שיתוף מחשבים בקבוצה ביתית

מדובר בשני מחשבים, אחד נייד והשני נייח. שניהם עם חלונות 10 ושניהם מחוברים קוית לנתב. לנתב מחוברת מדפסת והיום חובר גם דיסק רשת WD my cloud .
בעבר הנייד היה מחובר לרשת ב WI FI , הוגדרה קבוצה והיה שיתוף בין המחשבים. היום אין אפשרות שיתוף בין המחשבים. לשני המחשבים גישה למדפסת.
הגישה לדיסק הרשת ניתנת רק דרך האינטרנט ולא ניתן לגשת אליו ישירות.
בדיקה שלי העלתה שהמחשבים לא יושבים על אותה רשת אטרנט. האחד על Local Area Connection השני על Network5 . אין לי מושג איך ולמה זה קרה (לדעתי קרה אחרי עידכון היוצרים באחד המחשבים) ולא מוצאת איך להחליף לאחד מהמחשבים את החיבור ולחבר את שניהם לאותה רשת.
כנראה זו גם הסיבה למה לא מצליחים למצוא את הסיסמה לקבוצה.
אין שום אפשרות (לא מצאתי כזו) להגדיר קבוצה חדשה.
האם מישהו יכול להושיע?
מודה מראש על עזרתכם.

arseny92

Well-known member
מנהל
לוודא שבכל החיבורים בכל המחשבים מופעל ipv6 גם אם זה רק מקומי

(ברוב המקרים) כי קבוצה (HomeGroup) אינה פועלת בלעדיו

בהגדרות השיתוף המתקדמות ב-Network and Sharing Center בלינק שבפינה, לבדוק שאופן הגישה בכל המחשבים מנוהל ע"י HomeGroup ולא שמות משתמשים וסיסמאות

כמו כן לוודא שהחיבור הוגדר בכל המחשבים כרשת ביתית private network ולא רשת עבודה או פתוחה (work/public), שמות החיבורים כשלעצמן אינן משנות (האחד על Local Area Connection השני על Network5), גם אם תקראי לחיבורים פוקימון זה לא משנה, העיקר זה ששניהם יהיו באותה הרשת בנתב ויקבלו IPv4 מאותה הרשת, וששני המחשבים יענו על פינגים אחד לשני

ואחר כך לבדוק את סטטוס החיבור במסך Network and Sharing Center, אם מוצעת האפשרות להכנס לקבוצה, אם כן, להזין את סיסמת הקבוצה לאחר בחירת ספריות שיתוף (אם משתפים גם מדפסת, לוודה שאת משתפת את סיפריית ההתקנים ומדפסות מכל המחשבים כאשר את נכנסת לקבוצה)

אם לא, אז בכל המחשבים צאי מהקבוצה, יצרי אותה מחדש ממחשב עם win10 ותכניסי אליה את כל האחרים מחדש

arseny92

Well-known member
מנהל
לגבי דיסק הרשת, אם הוא מקבל IP פנימי מהנתב, אפשר למפות

כונן רשת או מיקום רשת מתוך תיקית מחשב זה או מחשב שלי בהתאם, מכל מחשב באותה הרשת, לגשת לכונן או NAS מהצד מהאינטרנט זו חתיכת חור אבטחה שרצוי לא לאפשר בהגדרות הנתב, אם קיימים שם (אם הקושחה מתואמת אישית) הגדרות חומת אש מתתקדמות (ולאפשר גישה רק במקרים מסוימים, למשל אם הכונן משומש להורדת טורנטים ע"י הנתב, לאפשר גישה אחרי מיפוי פורטים או upnp בלבד)

סתם מבקרת

Active member
תודה. מיפינו את הדיסק אתמול בלילה וזה עובד. הוא בסה"כ ישמש

לגיבוי המחשבים בבית.

סתם מבקרת

Active member
תודה על התשובה המושקעת. אני לא מאותגרת מחשבים אבל מאד

מאותגרת חלונות 10. למצוא בו דברים זה סיוט ובכל מחשב זה בכלל נראה אחרת.
אז במחשב אחד ipv 4 ו 6 מסומנים בכרטיס ומחוברים.
במחשב השני הם מסומנים בכרטיס אבל כשבדקתי את המאפייני הרשת ב Network and Sharing Center הם מופיעים עם IP אבל כתוב שאינם מחוברים.
עריכה: בשני המחשבים הם תקינים
הגישה מנוהלת ע"י HomeGroup ואני אפילו מוצאת הזמנה להצטרפות אבל בשום אופן לא הצלחנו למצוא היכן נמצאת הסיסמה. בעבר, המחשב הראשון ששודרג ל10 הקים את הקבוצה ומצאנו שם את הסיסמה לחבר את המחשב החדש, עם 10 נקי.
גם לא מוצאת היכן אפשר למחוק קבוצה/לצאת ממנה כדי להקימה מחדש.
החיבור במחשבים מוגדר כ private network .
שונאת את המערכת החלונות הזו כמו ששנאתי את האייפון שהיה לי בעבר. שתי מערכות לא אינטואיטיביות שכופות עצמן עליך ומסבכות את החיים.

arseny92

Well-known member
מנהל
לפתוח את "מחשב זה",ואז לחצן למעבר לתיקיה עילית, בשורת הכתובת

ליד ה"אחורה" ו"קדימה" כדי לצאת לתצוגת שולחן עבודה בסייר, משם להכנס ללוח הבקרה הקלאסי
זה משום שגם בסרגל הכלים ב"מחשב זה" וגם במקומות אחרים, כגון התפריט לחצן ימני בלחצן ההתחל, האפשרות למעבר ללוח הבקרה עוד לפני שנה הוחלפה ל"הגדרות" המודרניות
אבל מאחר ומצאת את Network and Sharing Center, אני מניח שמצאת את הדרך הזו או אחרת ללוח הבקרה הקלאסי, כי תפריט לחצן ימני בצלמית החיבור ליד השעון גם פותח את ה-Network and Internet settings בהגדרות המודרניות, או שאת נכנסת ל-Network and Sharing Center דרך קישור בדף ההגדרות הזה? אם כבר ממילא פותחים אותו משם, אפשר לצאת ללוח הבקרה הקלאסי בלחיצה במקום המתאים בשורת הכתובת בחלון הסייר
&nbsp
אז בלוח הבקרה הקלאסי במחשב שבו נוצרה הקבוצה, ממינים לפי תצוגה קלאסית, ואז הגדרות ה-HomeGroup, שם בלינק הצגת הסיסמה מציגים את הסיסמה, ומזינים אותה במחשב שבו ב-Network and Sharing Center שם מוצגת הזמנה להצטרפות לקבוצה

סתם מבקרת

Active member
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שבכל המחשבים הדברים זהים. אז לא.

בכל אחד מהמחשבים שלנו, הדרך שהצעת מובילה לדברים קצת שונים ואף אחד מהם אינו דומה לשורת הכתובת שהעלת.
בכל מקרה, לHomeGroup כבר הגענו בעבר יותר מפעם אחת (ויש יותר מדרך אחת להגיע אליו), בכל אחד מהמחשבים, ושניהם מוזמנים להצטרף לקבוצה, בלי יכולת לראות סיסמה ובלי יכולת לשנות, לצאת, למצוא סיסמה...
אה, גם ניסיתי את ה troubleshooter . הוא אומר שאין בעיה, אולי היא בחיבור האינטרנט, מציע לבדוק את החיבור ולא מוצא תקלה.
אני כבר התיאשתי מהחלונות 10 הזה.
תודה על הסיוע.

arseny92

Well-known member
מנהל
מה קורה עם הגדרות הקבוצה כשרק מחשב אחד פועל ברשת ברגע נתון?

כלומר את השני יש לנתק זמנית מהרשת, לבדוק בשניהם כאשר המחשב השני לא מחובר

איזו גרסה של win10 מותקנת? בשניהם 1709?

"הדרך שהצעת מובילה לדברים קצת שונים ואף אחד מהם אינו דומה לשורת הכתובת שהעלת"
האם אפשר לפרט את המצב מהמבט משניהם בנפרד, לצערי כדור הבדולח בתיקון :)

" ושניהם מוזמנים להצטרף לקבוצה, בלי יכולת לראות סיסמה ובלי יכולת לשנות, לצאת, למצוא סיסמה..."
כלומר המצב הוא כזה: שני המחשבים מזהים קבוצה נוספת כלשהי ברשת, אך אף אחד מהמחשבים לא נמצא כרגע בקבוצה הזו, ושניהם מוזמנים להצטרפות אל הקבוצה הנוספת הזו שאין באפשרתך לנהל, ולא קיים שום מחשב נוסף ברשת הביתית שדרכו היה אפשר לראות את פרטי הקבוצה הנוספת הזו
נכון?
אם כן, אפשר לנסות לתקן, למרות שזה קצת מסורבל
אם לא, יש לפרט בדיוק איך נראה המצב משני המחשבים

סתם מבקרת

Active member
טוב, משהו ממש מוזר במחשב הנייח, אבל זה לא הגורם לבעיה.

מסתבר ששני המחשבים בגירסה 1703 למרות ששבועות הופיע אצלי חלון שרצה להתקין את עידכון היוצרים ותימרנתי לשנות שעות עבודה כדי שיניח לי ולא ישנה כלום. יום אחד מצאתי שהמחשב אותחל והנחתי שהעידכון בוצע מכיוון שהחלון פסק להופיע ולנדנד. אז מסתבר שעידכון יוצרים לא בוצע.
אין מחשב נוסף בבית.
בכל מקרה, במחשב הנייד, מוגדר שם קבוצה וגם כתוב שהמחשב הזה הקים קבוצה ביתית. באופן מוזר, ברשימה שמופיעה בלחיצת עכבר ימני על ה HomeGroup יש שורה "הראה סיסמה" אבל היא אפורה ואי אפשר לפתוח אותה.
לא מצאתי היכן אפשר לצאת מהקבוצה או להגדיר קבוצה חדשה.
טרם בדקתי עם מחשב אחד מנותק אבל קשה לי להאמין שזה ישנה משהו.
אגב, בשני המחשבים החלונות באנגלית. אני משתמשת כאן בשמות בעברית מפאת נוחות הקלדה ועצלות להחליף שפה.
&nbsp

arseny92

Well-known member
מנהל
מה קורה כאשר מנסים לפתוח את עמוד ההגדרות בלוח הבקרה הקלאסי?

בשניהם מוצעת הצעה להצטרף לקבוצה עם הקלדת סיסמא לא ידועה?
האם מוצגות הספריות המשותפות בעמוד ההגדרות הזה?

בכל אופן לפני שמבצעים איפוס מלא ל-homegroup באופן ידני, כדאי לעדכן ל-1709 בשניהם משום שבעת עדכון מבוצעת יציאה מהקבוצה, כך שלאחר עדכון ממילא יהיה צורך להכניס את המחשב לקבוצה שוב..

סתם מבקרת

Active member
אנסה בהמשך לבדוק את האפשרויות כרגע נמאס לי לרוץ ממחשב למחשב

כדי לבדוק מה קורה בכל אחד מהם.
במחשב הנייד, בו הוקמה הקבוצה בזמנו, תלוי מהיכן נכנסים. פעם זה מזמין לקבוצה, פעם מודיע שהמחשב יצר קבוצה ולא נותן סיסמה. אני צריכה להשאיר פירורים בדרך כדי לזכור איך הגעתי כל פעם למקום מסוים ומה הופיע איפה

או קיי, הצלחתי להגיע לcontrol panel -->all control panel items-->homegroup בנייד. כשלחצתי על הקבוצה זה מודיע שהמחשב הקים קבוצה אבל עדיין מזמין אותו להצטרף ולא נותן סיסמה
במחשב הנייח זו תמיד הזמנה לקבוצה.
מה שברור שבכל אחד מהמחשבים, בהגדרות--> מערכת-->אודות מופיע שם קבוצה אחר ואז ברור שהמחשבים לא יכולים לראות אחד את השני.
אני משוכנעת שאחד העידכונים במחשב הנייח שלי הוציא את המחשב מהקבוצה ויצר את הבעיה. כל הקטע עם עידכון ה"יוצרים" ש"נדנד" ונעלם ממש מוזר אבל בטוח שהוא שורש הבעיה.
לא ברור לי למה במחשב של בעלי, שם שם הקבוצה נשאר כמו שאני זוכרת שהוגדר מלכתחילה, אי אפשר לראות סיסמה. אולי באמת אם אתנתק מהרשת זה יתאפשר.
הקבוצה לא ממש קריטית כל זמן שהמדפסת על כל מרכיביה והדיסק החיצוני מתופעלים משני המחשבים. זה פשוט אתגר בשבילי לפתור את התעלומה/בעיה כי נראה שנוצר שם בלאגן.
אעדכן כשיהיה לי פנאי ואמצא את הפתרון.
תודה על העזרה
&nbsp

arseny92

Well-known member
מנהל
שימי לב שמדובר בשני דברים שונים, וסביר שהעניין יטופל בתיקון

קבוצת עבודה בשני המחשבים
&nbsp
"מה שברור שבכל אחד מהמחשבים, בהגדרות--> מערכת-->אודות מופיע שם קבוצה אחר ואז ברור שהמחשבים לא יכולים לראות אחד את השני."
"לא ברור לי למה במחשב של בעלי, שם שם הקבוצה נשאר כמו שאני זוכרת שהוגדר מלכתחילה, אי אפשר לראות סיסמה. אולי באמת אם אתנתק מהרשת זה יתאפשר."
&nbsp
עכשיו להלן ההסבר:
&nbsp
- קבוצה ביתית (HomeGroup) - אפשרות שנוספה ב-win7 ומעלה המיועדת לשיתוף סיפריות (libraries) של תמונות, וידיאו, מסמכים, הורדות, כל ספריה אחרת, התקנים ומדפסות, ותיקיות בשיתוף (Give access to: homegroup בתפריט לחצן ימני על קבצים ותיקיות), אל מחשבים והתקנים נוספים (גישה ב-DLNA להזרמה של מולטימדיה אל טלויזיה חכמה או קונסולות משחק לדוגמה) באותה הרשת (!)
- קבוצה ביתית מסתכמת בזיהוי על ידי סיסמת רשת, אשר הוגדר באותה הסיסמא לכל המחשבים שהם חברי הקבוצה (טכנית זה למעשה הגדרת אותה הסיסמא עבור משתמש מערכת בשם HomeGroupUser$ בכל מחשב שהוא חבר הקבוצה הביתית, והגדרת הרשאות שיתוף קלאסיים ממאפייני הקבצים עבור חשבון משתמש זה)
- קבוצה ביתית אינה מזוהה על ידי שם לכל הקבוצה! רק על ידי זיהוי חשבון המחשב שהקים אותה
- עד כאן הבסיס לקבוצה ביתית
&nbsp
&nbsp
דבר שני זה קבוצת עבודה (workgroup), אפשרות לניהול שוטף של מחשבים בקבוצות עבודה שונות, וניהול גישה לתוכן משותף בהרשאות שיתוף קלאסיים ברשת דרך תיקיית Network, או לשעבר מיקומי הרשת שלי, או עוד מלפני כן "שכנים ברשת/Network Neighborhood", האפשרות הזו עתיקה עוד מימי Windows for Workgroups 3.11!
עם הופעת Windows NT נוספה גם אפשרות להכניס מחשב למערך דומיין המנוהל ע"י שרת דומין בארגון (domain) והחל מ-Windows 2000 הדבר התפתח לשירותיActive Directory המאפשרים לנהל מחשוב בארגון. עם הופעת Windows 8 הדבר התפתח עוד יותר לניהול מחשוב דרך הענן דרך Azure Active Directory, אך לא כאן ממש המקום לפרט עוד, כי זה כבר עניין שמתאים לפורום 956 (מומחי IT) מאשר לכאן
&nbsp
הדבר שחשוב כאן כרגע, זה הדבר הבה: מחשב מקומי אחד יכול להיות באותה עת אחת מצורף או לקבוצת עבודה אחת או לדומיין אחד
&nbsp
כאשר פועלים עם קבוצות עבודה (להלן workgroup) ורוצים לשתף משהו באותה רשת אחת אל מחשב אחר, כולל פרטי זיהוי של קבוצה ביתית (homegroup) או כל תוכן המשותף קלאסית דרך network shares, חייבים שכל ההתקנים שהם צד בשיתוף הזה, יהיו באותה קבוצת עבודה (!), אחרת סייר לעיון המחשבים (computer browser) לא מזהה את המחשב האחר ברשת בניסיון לשיתוף
לכן כדי להבטיח גישה נקייה ממחשב אחד לשני ולהיפך, חייבים להגדיר את אותה קבוצת עבודה בשני המחשבים. ברירת המחדל לשם קבוצת עבודה הוא WORKGROUP ואותו יש להגדיר בשני המחשבים כפי שמוצג להלן, לאשר הפעלה מחדש של המחשב ורק אז לנסות להגדיר homegroup
נ.ב. ייתכן ולאחר שינוי שם לקבוצת עבודה יהיה צורך בעמוד ההתקנים בלוח הבקרה להוסיף את מדפסת הרשת ולמפות כונן רשת שוב
&nbsp

למעלה