בעיה עם תרגום משפט בעגה אמריקאית

effigy

New member
בעיה עם תרגום משפט בעגה אמריקאית

הביטוי הוא " to pitch new projects featuring established, yet currently-in-limbo, characters." (בהקשרו במשפט... הבעיה העיקרית שלי היא עם הביטוי קורנטלי אין לימבו אבל גם עם שאר המשפט, הודה לכם על ההעזרה.

feldrave

New member
חסר הקשר

אבל הייתי כותב "פרוייקטים חדשים בכיכובן של דמויות מוכרות שנמצאות כרגע מחוץ לגבולות המסך."

effigy

New member
מדובר בקומיקס

מה זה קורנטלי אין לימבו? מה זה טו פיטץ' בעברית?

הכוונה המילולית, נראה לי, היא

לקדם [to pitch] (מבחינת מכירות, מודעות, יחסי ציבור) פרוייקטים חדשים בכיכובן [featuring] של דמויות שקהל-הקוראים כבר פגש בהן [established] אך שכרגע הן אינן מופיעות בשום מקום, מאופסנות להן מאחורי הקלעים [currently in limbo]. Limbo, מילולית, הוא הקומה העליונה בגיהנום הנוצרי: זהו המקום אליו מגיעים מי שחיו כצדיקים טרם היות הנצרות. זהו מין מקום-לא-מקום. אין שם טוב ואין שם רע, וקשה לצאת משם. אם לא עשיתי סלט, זתומרת. זה מה שאני יודע.

Boojie

New member
וכשמדברים סלנגית,

in limbo פירושו משהו שמחכה לטיפול או שעדיין לא ידוע מה קורה איתו. כך אפשר להתייחס, למשל, להצגה שמחכה למימון כדי שאפשר יהיה להפיק אותה, או אפילו למשהו שהוא בקושי בגדר רעיון ועוד לא הגיע למימוש. זה נע בערך בסביבות "בינתיים זה באוויר".

תמהוני

New member
limbo

פירושו - מקום של חוסר ידיעה (או חוסר וודאות, תוהו ובוהו) in limbo בהקשר הזה נראה לי כמו דמות שלא זכתה להתייחסות רשמית או הוכרה על ידי כלל הציבור, למרות שהיא established מבוססת, כלומר רצה כבר כמה שנים, יש לה קהל נאמן וכו'... אז in limbo הייתי מתרגם בתור "אינן נחלת הכלל" או "עוד לא זכו להכרה נרחבת" או "הכרה רשמית". (דוגמא לדמות שאיננה in limbo: סופרמן, בטמן... דוגמה לדמות מבוססת שנמצאת in limbo: לא ממש מכיר דמויות כאלה, אולי silver surfer הוא מקרה גבולי...
?)

effigy

New member
לSS יש קומיקס משלו

)(צר לי על האסוטיאיה הנאצית של המילה SS) יש לו קומיקס משלו.. מישהו שיכול להיחשב כIn Limbo הוא אולי איוול ארני שהחברה שהוציאה אותו פשטה את הרגל, לעומת ליידי דאת' (זוגתה לשעבר) שקיבלה קומיקס משלה בחברת קרוסג'ן (הייתם חייבים לדעת את זה נכון?) תודה לכל מי שעזר לי גם לתרגם וגם להרחיב את ידעתי בנושא הדת הנוצרית

למעלה