בעיה עם תרגיל בפסקל
יש לי תרגיל שבו אני מקבל מערך חד מימדי בעל מספרים וצריך להחליף בין תוכן התאים. אם המערך הוא 1 2 3 4 5 6 7 8 צריך לקבל 8 7 6 5 4 3 2 1 עשיתי את התוכנית הבאה :
כשאני מריץ את זה אז בקלט הוא מבקש ממני 11 מספרים ואח"כ יוצא לחלון של פסקל ונותן לי את error 6 : invalid numeric format. מה הבעיה פה ? ד"א כשאני פותח את זה בתצוגה מקדימה אין הזחות, מוזר Oo. תודה.
יש לי תרגיל שבו אני מקבל מערך חד מימדי בעל מספרים וצריך להחליף בין תוכן התאים. אם המערך הוא 1 2 3 4 5 6 7 8 צריך לקבל 8 7 6 5 4 3 2 1 עשיתי את התוכנית הבאה :
program ex1; const n=10; type arrtype=array[1..n] of integer; var a:arrtype; procedure sweep(var a:arrtype); var i,n,temp:integer; begin for i:= 1 to (n div 2) do begin temp:=a; a:=a[n]; a[n]:=temp; n:=n-1; end; end; {sweep} procedure kelet(var a:arrtype); var i,n:integer; begin for i:=1 to n do begin writeln('write a num'); readln(a); end; end; {kelet} begin {main}; kelet(a); sweep(a); end.
כשאני מריץ את זה אז בקלט הוא מבקש ממני 11 מספרים ואח"כ יוצא לחלון של פסקל ונותן לי את error 6 : invalid numeric format. מה הבעיה פה ? ד"א כשאני פותח את זה בתצוגה מקדימה אין הזחות, מוזר Oo. תודה.