בעיה עסקית התנהגותית

tamar050

New member
בעיה עסקית התנהגותית

תוכן: שלום רב! אני עצמאית ומספקת עבודות בתחומים שונים ללקוחות פרטיים. 99.9% מהם מרוצים. אציג את הבעיה שנוצרה עם שמות בדויים על מנת לא לפגוע בפרטיות של אף אחד. עשיתי עבודה לצילה והכל היה לשביעות רצונה. במהלך העבודה אפילו מאוד נקשרתי אליה ואל בעלה והתייחסתי אליהם כאל חלק ממשפחתי המורחבת. כשלקוח אחר -ששמו שמעון, ראה את העבודה הנ"ל, הוא אמר לי "אני רוצה עבודה בדיוק כזאת!". בהמשך, כשראה את התמונה של צילה אמר "יהה, לפני 40 שנה היה לה קשר עם אחי". למעשה, הוא לא פירט איזה קשר ואני לתומי חשבתי שמדובר בקשרי ידידות תמימים. באחד הימים, נפגשתי עם צילה וסיפרתי לה אודות הפגישה עם שמעון. מאז אותו יום צילה רואה בי "סכנה" ומנסה להכפיש את שמי. ברור לי מהתנהגותה זו שהיה לה קשר רומנטי עם אחיו, היא אף אמרה לי ברוגז - "מה בגיל כזה (80) את הולכת להרוס משפחות?" ועל אף שאמרתי שאיני יודעת שום פרטים ושאינני מתכוונת לדבר על כך עם אף אחד, היא חותרת תחתיי, בדיבורים וגם בהתנהגות פיזית שכל מי שרואה יכול להבין את פירושה. למשל - יום אחד היא הלכה במדרכה בכיוון למטה וכשראתה אותי -הסתובבה והלכה כלפי מעלה. לאור המצב אני בדילמה כיצד לנהוג כששואלים אותי "מה קרה בינך ובין צילה?" : 1. אם אענה בצורה גלוייה ואתאר את האמת לפרטיה - מצד אחד יבינו שההכפשות שלה הן על רקע הרומן (שהיה לה בעודה נשואה) ושאין להם שום קשר לאיכות או לתהליך העבודה איתי. אך מאידך, אפגע בתדמיתי הדיסקרטית, דבר שעשוי לגרום לי נזקים בהמשך. 2. מצד שני אם אשתוק, ישמעו רק אותה - ויחשבו שדווקא לי יש איזה "כתם" להסתיר, על אף שאין לי (וכבר ידוע לי על לקוח שהתחרט ולא סגר איתי עיסקה, בגלל אותה צילה). אני רוצה להיות טובה, דיסקרטית והוגנת אך מאידך איני רוצה ש"תפוח אחד רקוב יקלקל לי את כל התפוחים בארגז" - מה עלי לעשות? שלח/י

tamar050

New member
בעיה עסקית התנהגותית

תוכן: שלום רב! אני עצמאית ומספקת עבודות בתחומים שונים ללקוחות פרטיים. 99.9% מהם מרוצים. אציג את הבעיה שנוצרה עם שמות בדויים על מנת לא לפגוע בפרטיות של אף אחד. עשיתי עבודה לצילה והכל היה לשביעות רצונה. במהלך העבודה אפילו מאוד נקשרתי אליה ואל בעלה והתייחסתי אליהם כאל חלק ממשפחתי המורחבת. כשלקוח אחר -ששמו שמעון, ראה את העבודה הנ"ל, הוא אמר לי "אני רוצה עבודה בדיוק כזאת!". בהמשך, כשראה את התמונה של צילה אמר "יהה, לפני 40 שנה היה לה קשר עם אחי". למעשה, הוא לא פירט איזה קשר ואני לתומי חשבתי שמדובר בקשרי ידידות תמימים. באחד הימים, נפגשתי עם צילה וסיפרתי לה אודות הפגישה עם שמעון. מאז אותו יום צילה רואה בי "סכנה" ומנסה להכפיש את שמי. ברור לי מהתנהגותה זו שהיה לה קשר רומנטי עם אחיו, היא אף אמרה לי ברוגז - "מה בגיל כזה (80) את הולכת להרוס משפחות?" ועל אף שאמרתי שאיני יודעת שום פרטים ושאינני מתכוונת לדבר על כך עם אף אחד, היא חותרת תחתיי, בדיבורים וגם בהתנהגות פיזית שכל מי שרואה יכול להבין את פירושה. למשל - יום אחד היא הלכה במדרכה בכיוון למטה וכשראתה אותי -הסתובבה והלכה כלפי מעלה. לאור המצב אני בדילמה כיצד לנהוג כששואלים אותי "מה קרה בינך ובין צילה?" : 1. אם אענה בצורה גלוייה ואתאר את האמת לפרטיה - מצד אחד יבינו שההכפשות שלה הן על רקע הרומן (שהיה לה בעודה נשואה) ושאין להם שום קשר לאיכות או לתהליך העבודה איתי. אך מאידך, אפגע בתדמיתי הדיסקרטית, דבר שעשוי לגרום לי נזקים בהמשך. 2. מצד שני אם אשתוק, ישמעו רק אותה - ויחשבו שדווקא לי יש איזה "כתם" להסתיר, על אף שאין לי (וכבר ידוע לי על לקוח שהתחרט ולא סגר איתי עיסקה, בגלל אותה צילה). אני רוצה להיות טובה, דיסקרטית והוגנת אך מאידך איני רוצה ש"תפוח אחד רקוב יקלקל לי את כל התפוחים בארגז" - מה עלי לעשות? שלח/י

אביבקיץ

New member
יש כלכך הרבה עשים ליחסים ביניכן?

נשמע כמו ישוב קטנטן. כולם בסביבה בקשרים עם שתיכן? אם שואלים, תגידי "משהו אישי, לא קשור לעבודה, אני מעדיפה לא להרחיב את הדיבור על זה". לספר לאחרים על ה"רומן" (שבכלל לא ברור שבאמת היה, זה ניחוש שלך) זה מגעיל. ולהבא - תלמדי לא לדבר על לקוח אחד עם לקוח אחר.

לא להיסחף לזה

הי תמר, הדילמה שאת מציגה אכן נשמעת מורכבת. לעניות דעתי, אסור לך להיסחף למעגל הזה, זה יציג אותך באור גרוע עוד יותר ויכלה את האנרגיות שלך בהתעסקות בנושא ובאדם שיש לו כרגע השפעה שלילית בחייך. את תמיד יכולה להפנות לקוחות פוטנציאליים ללקוחות מרוצים אחרים. כניסה שלך לנושא רק תלבה את האש. התעלמות מאידך, תגרום לה לשכוח לאורך זמן. יובל

mosdan

New member
הפתרון הוא היחסים שלך עם צילה ובעלה

תמר היקרה כמה דברים:- ראשית אני שומעת כאן שתי שיחות: 1. היחסים שלך עם צילה 2. דרך הטיפול בתדמית העסקית שלך את אומרת שפיתחת מערכת יחסים מאד קרובה עם צילה ובעלה - "חלק ממשפחתי המורחבת". האם שמת לב שכל מה שכתבת הינו בהקשר של "איך אני ניראת מול אחרים" ולא איך אני פותרת את המשבר מול צילה ובעלה? האם ויתרת על היחסים האלה? לדעתי המפתח לפתרון הוא היחסים שלך עם צילה! נסי להעביר את הפוקוס שלך לצילה. כמו שאני מבינה יש עדיין שיחה לא פתורה בינכן. ברור לך שכל הנעשה היה מבחינתך בתום לב, ללא כוונה לפגוע. מה ידוע לצילה? נסי להיכנס לנעליה מה היא רואה? מה היא הייתה אומרת לו שאלנו אותה? איזה תמר היא פוגשת עכשיו? - אם צילה ובעלה באמת היו חלק ממשפחתך המורחבת כיצד היית נוהגת לאחר המשבר? ברור שהיא מאד כועסת ומודאגת, לדעתי את חייבת לך ולה שיחת השלמה, אני מציעה שתגיעי לשיחה הזו ללא אגו, תגיעי כדי להקשיב לה ממקום מבין אוהב ומכיל, ממה שאת כותבת את אפילו לא יודעת עד הסוף מה באמת קרה שם.... אני בטוחה שהטיפול ביחסים שלך עם צילה בדרך של להיות החכם ולא הצודק, הם שיבואו לפתרון גם את התדמית העסקית שלך. אני מציעה לך להתכונן לפגישה עם צילה, אשמח להכין אותך למפגש במידה ותחליטי. אני מזמינה אותך גם להתבונן ולהפיק לקחים בהתנהלות שלך מול הלקוחות מהאירוע הזה - מה לא עבד שם? מה היית עושה אחרת כדי לא להיקלע למצבים מביכים כאלה? בהצלחה אריאלה מוזדן מאמנת קריירה ויועצת ארגונית הקשבה כבסיס להצלחה מבצעת שיחות clear way כהכנה לפגישות אישיות ועסקיות משמעותיות נייד 0507877373 www.seastar.co.il

למעלה