בעיה: עקירת שיני בינה..

haimbert

New member
בעיה: עקירת שיני בינה..

פניתי למספר מקומות, בעקרון יש לי רופא מטפל, אבל הוא לא עושה את הניתוחים האלה, בגלל ששתי השיני בינה התחתונות שלי הן על תעלת העצב וגם מפריעות וגודלות לא נכון, ובגלל אחת מהן כבר הייתה לי דלקת.. רוב המומחים שפניתי אליהם ייעצו לי לעשות את הניתוח לעקירה באיכילוב, אבל בכל ממקום אמרו שזה יכול להיות סיכון גדול בגלל התעלת עצב - שאח''כ ייתכנו מאוד בעיות עם פתיחת הלסת או שהאיזור יישאר רדום לכל הזמן (לא משהו שניתן לטיפול, ולא בעיה זמנית, אלא לכל החיים). ואף אחד מהם לא ענה לי מה האחוזים שזה קורה, ובכל מקרה מבחינתי זה סיכון גבוהה מדיי. אז הברירה השניה שלי היא לעקור את השיניים שאחרי שיני הבינה, הן ממילא כבר עם טיפול שורש, והשאלה היא האם זה יפתור את הבעיה. בינתיים יש לי תור לייעוץ באיכילוב במרכז לבריאות הפה והלסת ב16 לדצמבר.. ואני בכל זאת רוצה לשמוע את דעתכם, מה אחוזי הסיכון ומה לגבי הפתרון החילופי. מן הסתם שרוב הרופאים לא יסכימו לעקור שיניים "בריאות" אבל לא בעיה במיוחד למצוא כאלה שכן. תודה מראש.. חברה של חיים :)

עקירת שיניים בריאות

בשום אופן לא לעקור שיניים בריאות. זה שהשן עברה טיפול שורש אינו אומר שהיא מיועדת לעקירה. גם שיניים עם טיפולי שורש נשמרות בפה להרבה שנים. הטוחנות הללו הן גם שיניים חשובות בפה ולא מומלץ לוותר עליהן. (ודרך אגב - אם מצאת רופא שמוכן לעקור שן בריאה ומתפקדת בפה וללא סימנים פתולוגים נלווים - ספק רב אם כדאי לך לטפל אצלו !) לגבי שן הבינה - המתן להתיעצות אצל הכירורג פה ולסת. הם מנוסים בכגון אלו.

למעלה