בעיה פשוטה? נראה את הגאונים...

matam haifa

New member
בעיה פשוטה? נראה את הגאונים...

אז ככה: RedHat7.2 כ-root אין בעיות כ-user המערכת עולה, אבל כל פעם שלוחצים עכבר ימני ומאפיינים, נעלמים כל האייקונים. אם לוחצים עכבר ימני ו-חדש --> הרדיסק --> נתקע המחשב, צריך Reset . כמובן שאם אוסיף user אחר תיפתר הבעיה, אבל לא רוצה להוסיף, לא רוצה למחוק, רוצה לתקן את זה!! ואל תגידו לי לא להשתמש בממשק גרפי! שכחתי לציין שזה kde . בהצלחה.

lizard

New member
שמע... ELX זו התקנה ברמה אחרת

זה הרולס רויס של ההפצות. השמש של המערכות הפעלה. הירח של הסביבות עבודה. כשבגן עדן יתקינו לינוקס המלאכים בעצמם יבקשו ELX. זה לא ברור ? סתם סתם סתם, תראה זה יכול להיות 101 סיבות, האם משתמש USER הוא משתמש BUILT-IN של במערכת ? יכול להיות שבהפצה הזו אין לו מספיק הרשאות/הגדרות סיביה מתאימות. אם תחת משתמש אחר זה עובד לך אז תנסה להעתיק (תוך כדי גיבוי כמובן) את ההגדרות של המשתמש שעובד להגדרות של USER. אם אחרי זה זה לא עובד אז תסיר את משתמש USER (שוב גיבוי בבקשה) ותתקין אותו מחדש. אני לא עובד עם המשתמש הזה, ובדר"כ מסיר אותו מהמערכת.

lizard

New member
עוד משהו קטן

איזו רמת אבטחה בחרת ? יתכן שבגלל זה, אתה לא אמור בכלל להריץ משהו תחת המשתמש הזה.

matam haifa

New member
מה השטות הזו??

מה הקשר? המחשב לא אמור להתקע!! ולא חשוב איזה user אתה ואיזה הרשאות. לא ברור?

מי שאמר שטות .. זה דווקא אתה ..

הלינוקס נתקע ... איך בדיוק הגעת למסקנה הנהדרת ??? ה kde הפסיק לעבוד ??? אני יכול לומר לך שלמרות התעסקות לא מעטה עם לינוקס - מכונות לא נתקעות. תאורטית אפשר להגיע למצב של מערכת שנתקעת .. אבל מעשית זה ממש נדיר . אולי זה בגלל ההפצה "הנהדרת"

כן , כרגיל הריצפה עקומה ..

כבר ראיתי שכתבת אפשהוא ש"לפעמים הרצפה עקומה" .. אני דווקא מוכן לחתוך את הראש אם הלינוקס היה תקוע .. בטח הסביבה הגרפית נתקעה אולי עוד שירות כלשהוא .. וזהו .. מכאן ועד למסקנה ש"הלינוקס נתקע" עוד ארוכה הדרך ..

matam haifa

New member
דורון, תבין שאני מכיר בע"פ את Ynet

עד עכשיו נהנתי דווקא ששיכת אותי ל-Mikel מהפורום של Ynet אנחנו בקשר ב-אי סי קיו אני ב-ynet "פצצה12" אגב, בפורום הזה כתבתי את המייל של Mikel , מה איכפת לי... יכולתי גם לכתוב את המייל שלך. אז עכשיו הבנת? "פצצה12"

טל_V

New member
תגובה ../images/Emo13.gif

קלה לי כבר שה X נתקע בגלל כל מני סיבנות (למשל עבודה ממושכת על ה KDE) ומקבלים את הרושם שלינוקס נתקע, למרות שמה שנתקע זה רק הממשק הגרפי. ואכן מצאתי שאם מנסים להכנס דרך SSH למשל רואים שהלינוקס עדיין עובד כמו פנתר .. לכן צריך להבדיל בין לינוקס לX טל נ.ב. היה אחלה הרצאות היום בבר אילן מי שלא בא הפסיד.

תמר,

New member
בעיות בממשק

דבר ראשון - אם ה-kde נתקע לא צריך reset. להפך, זה יכול רק להזיק. חלק מהאפשרויות שיש לך הן: 1. להקיש Ctrl+Alt+BackSpace, לפעמים המערכת מוגדרת כך שה-X מאותחל כך. (X = ה"GUI" של לינוקס) 2. להקיש Ctrl+Alt+F1, ולהגיע ל-console. להכניס שם משתמש + סיסמה של root, ומריצים killall X. לאחר מכן מבצעים logout עם ctrl+d, וחוזרים ל-X עם ctrl+F7 אם אתה לא מפחד, אתה יכול לבדוק מה ה-process-id של ה-KDE, ולעצור אותו. יש עוד אפשרויות, רק שאני לא בטוחה מה רמת הידע שלך בנושא ומה רמת הרצון שלך להעמיק. כדי למנוע מקרה דומה בעתיד, אתה יכול למחוק את הקבצים .kde ו- .kderc מספריית הבית שלך. עושים זאת כך: 1. לאחר logout ב-X, מגיעים ל-console עם Ctrl+Alt+F1. 2. מבצעים login עם שם המשתמש שלך והסיסמה שלך, ומריצים את הפקודות:
rm -rf .kde rm -f .kderc אתה יכול גם לבצע זאת: rm -rf Desktop​
3. מקישים ctrl+d 4. חוזרים ל-X עם Ctrl+F7, ונכנסים שוב. המערכת אמורה לעדכן לך את התפריטים לברירת המחדל. דבר שני - ה-X זה לא לינוקס, אלא תוכנה שרצה על לינוקס (וגם על מערכות רבות אחרות). להגיד שזה לינוקס, ושזה נתקע זה לא נכון בכלל. זה מזכיר לי סיפור על בחורה שקנתה מכונית עם גיר רגיל, הכניסה להילוך שני וטענה שהוא לא סוחב.

matam haifa

New member
אופפס.. תמר, את גאון ../images/Emo24.gif

רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך. נבדוק, תודה!

למעלה