בעיה צבאית
עזרה...

• פותח הנושא E o S
  • פורסם בתאריך

E o S

New member
בעיה צבאית../images/Emo70.gif../images/Emo4.gif עזרה...

לקראת גיוסי הקרב ובא לצה"ל (ב-24.4.06, נכון לעכשיו), קיבלתי מידע מצה"ל שנכנסה תקנה חדשה לגביי נעלי בנות. כבר אין החזר על נעליים שקונים באופן פרטי, אלא צה"ל מספק 2 זוגות לכל חיילת, שבמקרה הן מעור. שלחתי מכתב תשאול לאתר "עולים על מדים" של צה"ל, וכרגע חזרה אליי המשק"ית ת"ש בטלפון, ואמרה לי שאם אין מה לעשות. אם אני רוצה, אני יכולה לשלוח בקשה לטבעונות (למרות שאמרתי לה שאני לא טבעונית, וייקח עוד חצי שנה,גם אם אני אחליט לעבור לטבעונות עכשיו,עד שאתגייס זה עוד 4 חודשים וזה לא מספיק, ובשום פנים ואופן אני לא מוכנה ללבוש עור. היא אמרה שאין מה לעשות, התקנה הזו התקבלה בגלל החלטות מסויימות, ומי שלא רוצה נעליים מעור צריכה להגיש בקשה לטבעונות. או שלהגייס, לסבול את הטירונות, ואח"כ לדבר עם המפקדים שלי בתקווה שהם ייאשרו, אבל זה לא פותר את הבעיה של משטרה צבאית למשל, וגם את הפרק זמן הזה של הטירונות, ואם המפקדים ייאשרו ובכלל. מה אני עושה
...
אשמח לקצת עידוד/עיצות/עזרה/כל דבר שיעזור לי אולי איכשהו להשיג לעצמי איזה פרצון קטן במערכת... תודה
...

תעברי לטבעונות עכשיו

אני מכירה חייל שעבר לטבעונות במהלך השירות ולא עשו לו שום בעיות. אל תזכירי את הפז"מ שלך אם לא שואלים ואם כן - תגידי להם שעכשיו ככה זה ואת לא הולכת לחזור בך מהחלטתך. ל אנראה לי שיהיו יותר מדי בעיות עם זה, אם רק תהיי אסרטיבית (וגם זה - במקרי הצורך)

E o S

New member
אבל אני לא רוצה לשקר...

וכרגע אני לא במצב שאני יכולה לעבור לטבעונות, ולא משנה מאיזה סיבות....

munge88

New member
אני לא יודעת לאן

אבל אולי כדאי לכתוב מכתב רשמי ומפורט למה את לא רוצה ללבוש עור ואת לא מתכוונת להתפשר, מבחינת מצפון, אידיאולוגיה, גועל וכו'. בעיקרון לא ללבוש עור זה קשור לצמחונות (בעלי חיים מתים) והגיע הזמן לשנות את התקנה הזו בצבא, יש לך 4 חודשים שזה זמן לא רע להזיז דברים, אני יודעת שזה מאוד אופטימי, אולי תמים (הצבא זה ארגון גדול בלה בלה בלה) אבל זה עוד יכול לעבוד. אפשר גם לעשות עצומה ולהחתים צמחונים
אני מכונה לעזור לך. זה מאוד חשוב בעיני.

E o S

New member
אני מניחה שאפשר

אבל לא נראה לי שזה יעזור ממש... זו תקנה מטומטמת כ"כ
אני אתייעץ עם 2 חברות מש"קיות ת"ש שלי, ואני מקווה שהן יכולו לעזור לי.. אבל אם אני אחליט לעשות את כל הסיפור עם העצומה וכולי, תהיה לי פה תמיכה? תודה, שחר (שדי מיואשת
)

motior

Member
לא כדאי לכתוב עצומות בצבא

הצבא לא רואה בעין יפה עצומות ומכתבים מאורגנים (מחיילים) ועלול להאשים שולחי עצומות ב-"המרדה". עדיף לפתור דברים ברמה האישית אם לא רוצים להסתכן.

munge88

New member
נראה לי שאתה צודק

למרות שלא מדובר פה במרד, אלה בהבנה של הצבא במצב, צמחונים לא רוצים ללבוש עור ויש מספיק אחוז צמחונים באולוסיה לדעתי כדי שהצבא יוכל להתחשב בקטע הזה.

בתור אחת שעברה את יסורי האטימות של

הצבא... הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לשלוח מכתב (לדעתי זה למדור פרט של לשכת הגיוס או אולי באמת למדור ת"ש.. אני לא יודעת אבל יכולה לברר, חברה שלי משרתת בלשכה), כפי שהציעו כאן, בצורה הכי מפורטת (הרקע הצבאי שלך עד כה, לאן את מתגייסת, רמת המוטיבציה שלך לגיוס, החשיבות של הגיוס בעיניך והלאה לתחום הצמחונות, מתי התחלת להיות צמחונית, מה כוללת צורת החיים שלך ולמה את לא יכולה ללבוש נעלי עור) הם בטח ישלחו לך חזרה מכתב ארוך ומעצבן משלהם, אבל אל תוותרי ותשבי למי שצריך על הווריד (רק ככה דברים עובדים שם) אני מכירה אנשים שפשוט אמרו להם ללכת לקנות נעליים מסוג מסויים מהכסף שלהם, וזה קורה, את פשוט צריכה ל ה ת ע ק ש... בהצלחה...

E o S

New member
תודה../images/Emo70.gif

לדעתי אני באמת אעשה את זה... צריך לשבת על הווריד, כי אני ממש לא מכונה לוותר בעניין הזה. תוכלו לעזור לי בניסוח הרשמי? (כי אני ממש לא טובה בזה... :/ תנקס

בטירונות שלי

חילקו לכל הבנות נעלי עור כמו של הבנים ואני אמרתי לסמלת שאני לא יכולה ללבוש אותן והיא אישרה לי :)

tsf

New member
כנ"ל לשאלה הזאת

אני דווקא כן טבעונית ואני גם מתגייסת בקרוב. דיברתי עם לשכת הגיוס ושאלתי לגבי הנעליים, הבחורה שענתה לי אמרה שזה לא עור אמיתי. אני בכל זאת מפקפקת במה שהיא אמרה כי לפי תמונה שראיתי באתר זה נראה עור רגיל ואני נוטה להאמין שאמרו את זה פשוט כדי להשתיק אותי. מישהו ראה את הנעליים האלה בעצמו או יודע יותר? דבר נוסף, לא ביקשתי הכרה כטבעונית עדיין. אני לא בטוחה מה הכרה כזאת כוללת ואם אני לא אוכל פשוט לאכול סלקטיבית בחדר אוכל בלי הכרה כלשהי. אפשר לבקש הכרה בטבעונות תוך כדי שירות אם תהיה בעייה?

למעלה