בעיה... צריכה עצה

chained kid

New member
בעיה... צריכה עצה

התגייסתי לפני חודשיים וחצי וכאשר סיימתי טירונות נכנסתי לקורס שפשוט החזיר אותי 10 צעדים אחורה. עד לפני הגיוס הייתי מטופלת והטיפול הופסק בגלל הצבא. הייתי במצב טוב כשהתגייסתי והטירונות עברה לי ממש מצוין. אבל כשהגעתי לקורס היה לי כל כך קשה מבחינה נפשית, הם פשוט שברו אותי שם... אז פניתי לקב"ן ויצאתי מהקורס אחרי שהוא הוריד לי פרופיל. עכשיו נכנסתי לתפקיד חדש, תפקיד שבו מצפים ממני לאחריות ומקצועיות. אין לי שום בעיה של אחריות ושל מקצועיות ואני מאוד מאוד לא רוצה לאכזב את המפקד שלי. עכשיו הבעיה שלי היא שאני עוברת תקופה לא קלה בבית. ובכלל אני חדשה בבסיס ומרגישה קצת לבד. אני יודעת שהחברים יבואו עם הזמן אבל בנתיים קשה לי להתמודד עם הבית ועם הבדידות (יש לציין שגם נפרדתי מבן הזוג שהיה איתי כמעט שנתיים). המפקד שלי שאל אותי אם אין לי בעיה כלשהי שהוא צריך לדעת עליה ואמרתי לו שלא. כי באמת לא רציתי להתחיל מרגל שמאל ושלא יסמכו עליי. אני באמת חושבת שאני צריכה לדבר עם מישהו...פעם בשבוע, לא יותר, אני לא יכולה ממש לדבר עם ההורים כי יש להם בעיה מאוד גדולה עם אחי. מצד אחד אמרתי שאין לי כלום וזה תפקיד חדש ואני לא רוצה להרוס לעצמי ומצד שני אני חושבת שאני יורדת לאט לאט... מה אפשר לעשות במצב כזה?

disturbed fairy

New member
היי,

אז למה את לא פונה לקב"ן, ביחידה שלך, או במרפאה האיזורית שאליה שייכת היחידה שלך, ומבקשת את זה? קב"ן לא נועד רק כדיי להוריד פרופיל, יש אופציה לטיפול בשיחות, ודווקא אופציה ממש טובה.... איפה את משרתת?..

chained kid

New member
זה בעיה

כי אמרתי שאין לי בעיה ואני רק בהתחלה. אני לא רוצה שיחשבו שאני עושה בעיות. אני לא רוצה שהמפקד שלי יפסיק לסמוך עליי. וחוץ מזה, שניה אני אגיד שאין לי בעיות ושניה אחרת אבקש קב"ן? זאת הבעיה. אמא אמרה לי לחכות ולראות שיהיה לי טוב. טוב לי אני צרוצה מהתפקיד והכל אבל עדיין קשה לי להיות חדשה ולדעת על הבעיות בבית. אבל אני מפחדת שעד שאני אגיע לרגע הזה אני אשקע עד הצוואר.

disturbed fairy

New member
תיראי

גמאני בקורס/טירונות הייתי אצל קב"ן [בערך בפז"ם שלך] ואח"כ כשהתחלתי תפקיד חדש, חיכיתי חצי שנה ורק בפז"ם של בערך 8 חודש, הלכתי שוב, אחרי שהייתי בטוחה שניסיתי באמת... אין פה כללים כל אחד לפי התחשוה שלו, אני לא חושבת שיש סיבה שתשקעי עד הצוואר, תני לעצמך צ'אנס, תנסי, תיראי, אם את רואה שהמצב מתדרדר- פני לקב"ן פשוט וקל [בערך] בקשר למפקד שלך, את לא צריכה לחשוב עליו, אלא עליך, אבל את יכולה לשבת איתו לשיחה ולהסביר לו שיש לך קשיים מסוימים ובעיות בבית, בחרת לא לספר לו בהתחלה כי לא רצית שזה ישפיע על הדעה שלו עלייך, ושחוצזמה את גם לא נותנת לזה להשפיע על התפקוד המקצועי שלך. זהו, את לא חייבת להסביר לו כלום מעבר וזה נשמע אמין ובסדר גמור.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
chained kid

אנחנו שומעים שהפסקת הטיפול והכניסה לצבא הכבידו עלייך, עד שנאלצת להפחית מהעומס.. ודווקא עכשיו כשמצאת מסגרת שיותר מתאימה לך, את מוטרדת מהבעיות שלך בבית, הפרידה מהחבר שלך והבדידות בבסיס החדש.. והמשקל בטח כל כך כבד על הכתפיים שלך, כשאת רוצה לתרום אבל נתקלת בקשיים ולא יודעת עם מי לדבר.. יקרה, אולי יש לך אפשרות בכל זאת לגשת לקב"ן.. הוא שם כדי לעזור לך, להקשיב.. תוכלי לנסות לספר לו מה שאת מרגישה, ולומר שאת צריכה לדבר עם מישהו.. ואולי, אם תרצי, את יכולה גם להישאר כאן איתנו בפורום או להגיע לשיחה אישית כדי להמשיך ולשתף על המצב בצבא ובבית.. אנחנו נהיה כאן בשבילך, ונרצה להקשיב לך..

למעלה