בעיה קטנה ומעיקה

SimplyMe1

New member
בעיה קטנה ומעיקה

אני מנסה לתמצת..
יש לי חברה טובה שנרשמה למכון לפני כמה חודשים ובאה בערך 1-2 פעמיים בשבוע לספינינג.לא מכורה כמוני:) ניסיתי עוד מההתחלה להכניס אותה לעניינים,להסביר לה איך לכוון את הכיסא(וגם מדריכה הסבירה לה פעם אחת בפירוט), איך לחזק כידון כדי שלא יזוז מצד לצד במהלך השיעור,איך להחזיק ידיים על הכידון ולא לאמץ את פלג הגוף העליון בכבדות במצב 2\3,בקיצור נתתי טיפים שמדריכה לא היתה אומרת או מדגישה,במיוחד לא כשהאחיזה בכידון שגויה וזה חוזר על עצמו בכול שעור..משהו עקום שם. אומרים מצב 3,כולם עם טוסיק כמעט לאחור,גוף מוטה קדימה אך לא מדי,בקיצור מצב 3 רגיל וקצבי..כיפי בטירוף!,וחברה שלי מחזיקה את הידיים איפשהו ב2,נראה לי כול משקל הגוף עף על הכידון,הרגליים לא ממש ששות לזוז לפי הקצב.... אז בהתחלה הראיתי לה באמצע השיעור איפה מחזיקים,אמרתי לה גם כשמדריך צועק "קצב" אז מעלים קצב,או שנשארים ברגיל,אבל לא יורדים בקצב כאילו יש שיר איטי ברקע...והיא בשלה מפדלת בכיף באיטיות,הידיים הרבה פעמים לא על הכידון,בקיצור אנדרלמוסיה. היא פשוט לא מפיקה את מה שאפשר להפיק משיעור איכותי ומועבר היטב,פשוט פספוס כשהכידון זז,כשאין לה מים בשיעור קשה(כמו היום...שכחה בקבוק,הצעתי לה ממני והיא "לא צמאה בכלל"..והיה שיעור קשה בטירוף,שרפתי איזה 600 קק"ל עם סטיות של השעון;))..בקיצור משהו שם יותר מקרטע מאשר זורם וכיפי... היא אדישה לנושא התיקונים שלי..חללית בקיצור ולי פשוט כבר לא כיף להיות קרציה כדי לתקן אותה ולסדר לה פעמיים באמצע השיעור............ מה עושים עם מקרה כזה פור גוד סייק?

adiu2

New member
נותנים לה להנות בכיף

ואולי היא תשתחרר מתי שהוא ולגבי המים על אף שמומלץ לשתות מים - לו רק בגלל החום אמרת שהיא מפדלת בקצב קליל כך שהיא לא משקיעה את אותה ההשקעה כמוך - על אף שהיא לא מרגישה עדיין לשתות מהמים שלך בקיצור זה יקרה לבד או שאולי היא תקבל המלצה מאחד המדריכים והיא תשתנה קלות או שזה לא יקרה בכלל וגם אז זה היא תצטרך להתמודד

SimplyMe1

New member
בטעות נשלחה לך בקשת חברות פה,אתה מוזמן להתעלם

תפוז*נה
וכן,להתמודד זה חשוב.. אבל להגיע לשיעור,מה שאומר לפנות זמן בלו"ז,לבוא אחרי יום ארוך ומעייף להתאמן,ולא להפיק את מה שאפשרי להפיק מאחלה שיעור,זה חבל ובאסה...הפידול בכיף,אמנם התאמצה בחלק מהשיעור,אבל מי שלא זקוק למים(לא צמאה,גם אחרי שהצעתי פעמיים מהמים שלי)כנראה שלא מתאמץ מספיק. אני שורפת כ"כ הרבה אנרגיה,ועוד בחום הזה,שאי אפשר לא לרצות לשתות.הגוף פשוט דורש..

adiu2

New member
מקסימום הייתי מאשר

אני מסכים אתך אני באופן אישי משתדל להתעלם מכך אבל אני מבין אותך כי זו חברה שלך ואני הייתי נוהג כמותך אבל מה לעשות שהיא לא מקשיבה לך מי שלא רוצה להקשיב לא יקשיב ולכן כמו שאמרתי - אולי יבוא המדריך/כה הנכון/נה שהיא תבחר להקשיב להם והכל יסתדר עד אז תזכרי לתקן חשוב אבל אם היא לא עושה משהו שמזיק לה ולבריאותה אני הייתי מוותר - כי זה יוריד לה את חדוות האימון והיא לא תגיע בסוף בכלל

SimplyMe1

New member
היא כבר מתלוננת על כאבי ברך

ב2 שיעורים האחרונים. נראה לי שפשוט לא הקפידה להשאיר ברכיים לא נעולות,ואיכשהו גובה הכיסא לא התאים לה(כזה שהמדריכה התאימה לה לפני כמה זמן),וזה אולי גרם לכך.. האמת שאמרתי לה ש- א.אולי כדאי שתקבל הדרכה מקיפה וטובה יותר ממדריך\ה נוסף,ולא שאני אגיד איך למה כמה ב.אולי כדאי לוותר בינתיים על הרכיבה כדי שלא יידפקו הברכיים.היא עדיין לא מכירה בכאב ככזה שיכול לשתק כול פעילות גופנית בעתיד. אני פשוט מרגישה "המורה",אבל אי אפשר למשל שלא לחזק לה את הכידון כשהוא עף מצד לצד.גם מציק בעין וגם מסוכן שאין איזון וייצוב המשקל וגוף במצב 3.

adiu2

New member
תמיכה

אם את זוכרת, איך כיוונו לה את האופניים תעשי לה את השירות הזה לא בשבילה, בשביל השקט שלך. לגבי השאר , לצערי לא בידיים שלך ולא בטוח שהיא תעזוב כי היא הרי מתעלמת/לא מודעת לעובדה שהיא מזיקה לעצמה

SimplyMe1

New member
כמעט כול שיעור מכוונת לה אופניים

אני לא מחכה למדריכים שיעשו זאת,למרות שהייתי מעדיפה שידריכו אותה פעם אחת איך לשבת טוב,וזהו..קולטים..היא לא אהבלה:) ולגבי עזיבה-התכוונתי שאולי היא תעזוב בגלל הברך שכואבת,לא חושבת שכדאי לעזוב אם אין בעיות שמקשות על הרכיבה..בסה'כ אחלה שיעור(בשבילה,אני מכורה:))לשרוף קק"ל,להנות ממוזיקה טובה.ואם אפשר להנות בלי לגרום נזק בריאותי אז אחלה..

לגבי השתייה- צמאון אינו בהכרח מדד למאמץ

בדר"כ, הצורך למים, מתעורר אצלי כעבור שעה-שעה וחצי של אימון (והאמיני לי שהאימונים אינטנסיבים מאוד).

רוןר9

New member
תופעה מענינת אבל קיימת

SimplyMe1 היי מה שאת מתארת זו "תופעה" שקיימת ולמרבה המזל ב % מאוד מאוד מאוד נמוך. שוב תמיד קיים שיהיה שיפור עם הזמן. אבל אני יכול לשתף אותך שאני לפחות מכיר 4 מתאמנים/ת (לא בחדר כושר אחד) שכל אחד/ת נימצא/ת פיסית באימון אבל מנטלית ופסיולוגית ב"שיחת חוץ" . בהתחלה ניסתי לתקן, לשפר להסביר אפילו אחד/ת על אחד אחרי האימון אבל הדפוסים חוזרים על עצמם. . קרוב לודאי שיש לאותם בודדים/ת את סוג ההנאה שלהם. מעניין שאצל אותה קבוצה גם אין חיבור לא להנחיות המדריכים ולא לביטים המוסקליים שלעיתים אלה עושים את "עבודתם" אצל מרבית האנשים. . המלצה מנסיוני בשלב מסויים פשוט להרפות להניח להם לעבוד כרצונם . לא לוותר להם על כל כללי הבטיחות כולל מים ! רון9

רוןר9

New member
משיב לך

היי adiu2 אני לא טועה לגביי אותו מספר נמוך של אנשים עם רכיבה "מנותקת" מהכאן והעכשו . או שאני בר מזל ומרביתם לא מגיעים לאימונים/שעורים שלי. והאמן לי שאני מחובר לקהל המתאמנים בכל אימון ושעור ואפילו באופן פרטני. רון9.

אבישג7

New member
יש כאלה שעושים ספינינג במשך

שנים על גבי שנים.. ו.. רוכבים כמו... כאילו שזה השיעור הראשון שלהם.. רכיבה כזו שהתחת בכיוון אחד והחלק העליון של הגוף בדיוק בכיוון השני.. <אני מקווה שהצלחת להבין עלמה אני מדברת..> ובחיי שאני זוכרת אותם,עוד מהמכון הקודם שהתאמנתי בו.. שזה היה לפני 7 שנים.. אם לא יותר.. אז ככה שאני יודעת בוודאות שהם המון זמן בתחום.. ועדיין רוכבים כמו בשיעור ריקודי בטן למתחילים. לא חושבת שזה הערות שלהך יעזרו.. פשוט להשתדל לא להסתכל.. <כי שעושים את זה,זה באמת מעצבן!> וזהו.. <אולי כמה פליקים בתחת יעזרו
>

SimplyMe1

New member
אני לא בעניין של פליקים../images/Emo3.gif

קשה להתעלם מרכיבה לא נכונה..היא חברה שלי אז אני כן רוצה לנסות לתקן ,אבל לא להתקרצץ..אתמול כיוונתי לה אופניים,חיזקתי כיסא זז באמצע שיעור,חיזקתי כידון שעף מצד לצד,הצעתי מים{שכחה להביא}.בקיצור מקרה סעד

adiu2

New member
אנשים טובים באמצע הדרך

ואת משתייכת אליהם כל שניתן זה לחזק את שאת עושה ולקוות שהדבר ייקלט

למעלה