בעיה קטנה

בעיה קטנה ../images/Emo10.gif

אזז ככה לפני שנתיים היה ללובן קריסטלים.. זה חזר.. אז הוא יצטרך טיפול מונע כל 5 חודשים בערך
ויש בעיה... הוא אוהב את האוכל אבל קשה לו ללעוס אותו [s\d] זה גרגרים ממש קטנים.. יש מה לעשות ?

של4

New member
זה נקרא c/d, גם אצלי החתולה מקבלת זאת כטיפול

מונע. היו לה בעבר דלקות כרוניות בשתן ולכן היא אוכלת אוכל מיוחד. היא גם לא משוגעת על זה. אני מערבבת לה את זה יחד עם האוכל היבש הרגיל ואז לפחות חלק מה- c/d נאכל. פרט לזה אין לי מה להציע פרט לשימוירם של c/d אולי את זה הוא יאהב יותר. אצלי החתולה מוזרה היא לא משוגעת על אוכל רטוב רק יבש ולכן פתרון השימוירם לא עובד. תנסי אולי אצלך כן, רוב החתולים הרי משוגעים על שימורים.

של4

New member
../images/Emo2.gifאהה, אני כבר מבולבלת

אצלי יש c/d לחתולה עם הדלקות וk/d לחתול עם בעיית הכליות. כל האותיות האלו מבלבלות. מקווה שכולם יהיו בריאים ולא אאלץ להכיר עוד אותיות

יצורה

New member
שניהם מיועדים לקריסטלים

s\d בד"כ ניתן כטיפול זמני כשיש קריסטלים, c\d ניתן כמזון קבוע למניעת קריסטלים חדשים (כמובן, כל מקרה לגופו עפ"י שיקולי הוטרינר). קצת על המזונות האלו (וגם על היורינרי של רויאל שנועד גם לטיפול בקריסטלים אך ע"י מנגנון שונה) בהסבר של ד"ר עינת פרי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=16&msgid=83008140&FlagSybase=1 אגב, גם אצלי ה s\d היבש לא התקבל בהתלהבות, אבל גם s\d ניתן למצוא בשימורים.

B0NB0N

New member
יש לי חתול שסובל מקריסטלים שקיבל C/D

והוא מרגיש מצויין איתו. לא מכירה S/D, זה מאותה חברה? ואגב, מאחר ומדובר בחתול רחוב, עשיתי ניסוי מוצלח ואני נותנת לו יום יום משפורפרת מיוחדת METHIGEL שאני רוכשת אצל הוטרינר, זה נועד להחליף את האוכל הרפואי, בשל החשש שהוא יאכל דברים אחרים בחוץ וזה מצליח לי, הוא כבר חודשיים וחצי עם התרופה הזו ואוכל כל דבר והבעיה הרפואית בינתיים לא חוזרת. היתרון הוא גם בזה שזה מן ג'ל כזה (טעים) ואם יש בעיות שיניים, אין בעייה לבלוע את זה. אני מורחת לו את הכמות הדרושה מעל החיך והוא בולע בלי בעייה (טעם של אנשובי).

Noaal

New member
בררי עם הוט' שלך לגבי מזונות נוספים

עד כמה שידוע לי לרויאל קניין יש מזון רפואי שהוא כמו שילוב של הS/D וה-C/D של הילס.

MeWithoutU

New member
החתול שלי אוכל C/D

הייתה לו חסימה בדרכי השתן הוטרינר אמר שזה האוכל היחיד שהוא יכול לאכול והוא צריך לאכול את זה לתמיד...()=

Mind Games

New member
אפשר הסבר כללי מה זה קריסטלים

עבור אחת שאין לה מושג בנושא?
תודה!

יצורה

New member
התגבשות של יונים שנמצאים בשתן

(כמו שקורה אם שמים יותר מדי מלח בכוס מים - לא כולו יימס ויווצרו גבישים). זה יכול להיות נטייה מולדת או כתוצאה של לחץ נפשי, תזונה לא טובה או אפילו התייבשות (כי השתן מרוכז מדי). יש שני סוגים עיקריים של קריסטלים - סטורבייט (הנפוצים יותר, נוצרים בשתן בסיסי מדי. כנגדם ניתנים ה s\d וה- c\d שהוזכרו כאן) ואוקסלאטים (שנפוצים יותר אצל חתולים פרסים, ולכן החשיבות של מזון ייעודי לחתולים פרסים שמונע את הופעת האוקסלאטים).

למעלה