בעיה קטנה..

• פותח הנושא ETK
  • פורסם בתאריך

ETK

New member
בעיה קטנה..

ככה התקנתי את ה-ADSL בלינוקס דרך הסקריפט, בטח רובכם מכירים אותו של THEZAL. בכל מקרה, עד עכשיו הכל פעל חלק הייתי נכנס ללינוקס כותב "adsl-il start" מתחבר לאינטרנט וגולש להנאתי. לפני יום-יומיים משהו קרה, עכשיו הבעיה שאני לא מצליח להתגבר על זה: אני נכנס לטרמינל כותב "adsl-il start" והטרמינל משיב לי: bash: adsl command not found אז ניסיתי פקודות בסגנון שונה כמו: netconfig ifconfig וגם הן לא פעלו... מישהו יכול להגיד לי מה לעשות? ד"א הפקודות הבסיסיות לגמרי כן פעלו. תודה מראש!!

הראל

New member
/etc/init.d

ראשית, עליך לבדוק אם הדבר הזה עדיין קיים 1. היכנס לטרמינל 2. הפוך עצמך ל- root ע"י su 3. היכנס לתיקיה etc/init.d 4. הפעל ls כד לראות את כל הקבצים באותה תיקיה. 5. במידה והקובץ adsl-il קיים. הפעל אותו ע"י נקודה וקו נטוי לפניו. 6. אם עדיין לא הופעל. חזור לספר לנו.

lizard

New member
כנראה שאתה לא תחת הרשאות רוט

או! בסביבת עבודה של רוט. תעשה
su -​
ותראה אם אתה עדיין לא מוצא את הפקודות

ETK

New member
לא מסתדר.. הנה:

דבר ראשון, אני בטוח ברוט, עשיתי su שמתי את הסיסמא וזה השתנה לרוט. דבר שני, עשיתי את מה שהראל כתב: נכנסתי לתיקיה, בדקתי מה יש בה ובאמת היה את הקובץ adsl-il הפעלתי אותו כמו שהראל כתב adsl-il/. ואז הוא השיב לי: {Usage: adsl-il {start|stop|status|restart|conderestart אז לפי ההגיון ניסיתי שנית לעשות: adsl-il start והוא השיב לי: bash: adsl-il: command not found יש פתרון? תודה מראש!!

ETK

New member
הא הבנתי את השיטה..

תודה רבה! אני עכשיו יעבור ללינוקס לנסות
בהצלחה לי - שיפעל ! תודה!

הראל

New member
צורת כתיבת הפקודה לחיבור ל- ADSL

בכל מקרה אתה צריך להיות ROOT אם אינך נמצא בתיקיה etc/init.d אזי צורת הפקודות היא :
service adsl-il start service adsl-il stop service adsl-il restart​
תבחר איזה שאתה רוצה מביניהן. אם אתה נמצא בתוך התיקיה etc/init.d אזי צורת הפקודות היא :
./adsl-il start ./adsl-il stop ./adsl-il restart​
תבחר איזה שאתה רוצה מביניהן.

ETK

New member
וואלה אח שלי.... ממש הצלת אותי!

תודה רבה! זה פועל
אני עכשיו נמצא בתוך בלינוקס! באמת תודה.. לא הסתדרתי עם זה בהתחלה עכשיו אפשר להתחיל לעבוד..

lizard

New member
עשית su עם - ???

וifconfig וכדומה לא עולים לך??? יש לך בעית PATH

למעלה