בעיה קלה עם שיריו של אביתר..

בעיה קלה עם שיריו של אביתר..

אני מאוד אוהבת את אביתר, הוא מאוד מוכשר בעיני. אבל יש משהו שנורא מציק לי בשירים שלו וזה הטעויות שלו בדיבור. "אני לא יעשה לך שום דבר רע" - אקדח. כשזה אמור להיות.. אני לא אעשה.. או בחדש שלו יש את השיר "מתנות" " כשאני יצא מזה אני קונה" כשאני אצא מזה אני אקנה.. קטנוני, אבל נורא צורם ולא מקצועי. אני לא מבינה, אף אחד לא עובר על השירים שלו ועושה תיקון לשוני לפני ההקלטות..?!

orbiti

New member
המקרה של אקדח יוצא דופן

למרות שבדיבור וכתיבה טעויות כאלה מאד צורמות לי באוזן או בעין, במקרה של 'אקדח' זה לא כך. הטקסט מתייחס לאדם שנמצא במצב של חוסר שליטה, ודווקא מאד אותנטי בעיני שהדיבור שלו בקטעים האלו מפוזר ולא מוקפד כמו של דובר בשיר סטנדרטי. השגיאה במקרה הזה מאד מוצאת חן בעיני, כי יש בה הבנה אמיתית של ההבדל בין השפה המדוברת והשפה הכתובה. במקרה של 'מתנות', אגב, טעות בידך. הטקסט הוא "כשאני יוצא מזה אני קונה".

זה בדיוק הקטע..

המשפט "כשאני יוצא מזה אני קונה" מבחינה תחבירית, לא נכון.

orbiti

New member
לא בדיוק

אני מסכים שזה משפט בעייתי בכל הנוגע לתחביר מסורתי, אבל בסה"כ התחביר הספציפי הזה הפך להיות כ"כ מקובל בעשרות השנים האחרונות, עד שהוא כבר לא נראה בעיני כבעיה תחבירית, אלא רק כקריצה לעבר סגנון פחות מסורתי. בלי קשר, אני חושב שהטקסט הזה פשוט לא טוב, ולא רק בגלל הסיבה הזאת.

orbiti

New member
פשוט...

הוא נשמע כמו כל מיני משפטים שנזרקים לאוויר, בלי שום מחשבה על האסוסיאציות של השיר כמכלול או על המצלול של המילים והמשקל. סביר להניח שהדיעה הזאת הקצינה אצלי בגלל הלחן המעצבן והעיבוד המזעזע של השיר הזה, ובאופן כללי הייתי לוקח את הדיעות שלי על טקסטים בערבון מוגבל (אני יותר איש של מוזיקה).

y a ® d e n

New member
לדעתי...

זה מה שהופך אותו למיוחד שהוא עילג כזה בחלק מהשירים. אז אולי לחלק זה יכול לצרום אבל למשל לי זה גורם יותר לאהוב את השירים ז"א יותר להתחבר אליהם.. כי בינינו אין אדם שלא עושה טעויות כתיב.. אבל זה לא קשור כ"כ כמו שכתבו לפני על השיר 'אקדח'
שזה חלק מהשיר הטעויות האלה כי המצב הנפשי של הדובר הוא מעורער...

ranushh

New member
כן..לא רק הוא ככה

גם עברי לידר...שגיאות תחביריות וגם בעיות של "בגד כפת" אבל זה סוג של כתיבה..ואם זו דרכו לדבר ולהביע את עצמו ככה זה יכול אפילו להיות מאוד מעניין וכמו שאמרו פחות מסורתי, יותר שפת רחוב, שפה... מדוברת..ופחות קלאסי ורגיל:Q...למרות שצריך לשמור על רמה מסוימת..ובמקרה של "מתנות" זה לא כזה קריטי..:/ במקרה של אקדח זה בכוונה.כמו שכבר אמרו. *חרטטתי כהוגן*

עלעל1

New member
ואפרת גוש ששרה 'אכפת' בסגול

לי זה ממש צרם בהתחלה. מה הבעיה לומר א(י)כפת כמו שצריך???

זה מעצבן, אבל זה לא רק אביתר.

וזה שבחוברת המלל שמצורפת לדיסק [ואני לא מדברת כרגע על אביתר, כי לא שמתי לב לטעות שם] יש שגיאות? זה יותר נורא
אממ צודקת

xdye1

New member
בדרך כלל יצירות סיפרותיות

הנכתבות לז'אנר השירה במכוון, הן בעלות שגיאות כתיב וטעויות תחביריות. במיוחד אביתר ובכלל אמנים רבים משנות התשעים והלאה. נראה לי שההתבוננות הזאת בשגיאות קצת מאבדת מכוונת המשורר, במקרה זה אביתר. כולנו יודעים שיש מי שקורא את השירים וכמובן יש מי שמתקן, אבל בכל זאת, זוהי בחירתו האישית. רק רצישי לציין ש..: *אקדח מהווה בשבילי את אביתר* [=

d s d s

New member
זה לא בכוונה

אני לא יודעת מה יש לעברי לידר ולאחרים משנות ה90 ואילך אבל לאביתר המקסים יש דיסלקציה קלה וזה מתבטא בין השאר בכתיבה יש לי הקלטה מהופעה שלו ברדיו. הוא גם מדבר נורא עילג אבל זהו אביתר שלנו והוא מוכשר בטירוף וזה לא מה שיהרוג אותנו. (אגב, פעם היה משרד בהיה אחראי שלא יהיו טעויות מסוג זה בדיסקים שיוצאים או בחוברת.. כבר אין.. )

למעלה