בעיה קצת מורכבת עם כרכן תירס

Eltar H

New member
בעיה קצת מורכבת עם כרכן תירס

שלום נתחיל בזה שקניתי כרכן תירס (כנראה כרכנית) לפני 3 וחצי חודשים, היא הייתה בת שבועיים אחרי הנשל הראשון ועוד לא אכלה (טעות שלי שקניתי, אני יודע). גם אצלי היא לא אכלה, לא חי ולא מת, חשבתי שבסופו של דבר היא תאכל, אבל לא, לא אכלה. התחלתי לנסות שיטות כמו לעשות חור בראש של הולדה (מתה) וזה לא עבד. אחר כך ניסיתי את השיטה של השיפשוף זנב של שממית בולדה, הפעם זה עבד, הצום נשבר. * אני יודע שזה לא הכי חוקי "להשאיל" זנב משממית אבל מה לעשות, הייתי חייב לנסות את זה. מקווה שתבינו אותי. מכאן הגענו לבעיה, בהאכלות הבאות הנחשה סרבה לאכול ולדות שלא שופשפו בזנב של שממית, וכאשר עשיתי כך, זה פעל כמו קסם. עד היום היא לא אוכלת ולדות לא "משופשפות". בכל פעם שאני מאכיל אותה אני נותן לה ולדה חיה או מתה (לא משופשפת) והיא פשוט לא אוכלת אותה, אלא רק מתקרבת ומריחה אותה, ועוזבת וממשיכה בעיסוקיה. אחרי שאני נאלץ להוציא את הזנב של השממית מהמקפיא ולשפשף בו את אותה הולדה, רק אז היא פתאום אוכלת. חשבתי שעם הזמן היא תתחיל לאכול ולדות רגילות מתישהו, אבל זה פשוט לא קורה. עכשיו אני לא יודע מה לעשות, זה לא יכול להמשך ככה, בבקשה אם נתקלתם במקרה דומה או יש לכם פיתרון/רעיון, אשמח לדעת. תודה.

תדאג להאכיל אותה טוב טוב בתקופה

הקרובה ואז תעשה לה צום של בערך 3 שבועות ותכניס אותה לשנת חורף קלה (לא פחות מ10 מעלות) לחודשיים שלושה, יש סיכוי שאחרי זה משהו בה קצת "יתבגר" והיא תתחיל לאכול נורמאלי. או שאחרי שתאכיל אותה טוב ותראה שהיא קצת שמנמנה תעשה לה צום של שבועיים שלושה ורק אז תציע לה ולד של עכבר לא משופשף, יתכן ואז היא תהיה מספיק רעבה. לי הייתה בעיה עם פיתון שקניתי וסרב לאכול חולדות. היה מוכן לאכול רק עכברים (הנחש היה מעל לשני מטרים) אז ניסיתי פעמיים חולדות חיות ומופשרות וכשזה לא עבד עשיתי לו צום של כמעט חצי שנה, ומאז הוא טורף חולדות בלי שום בעיות והיסוסים.

Nevo Schwartz

New member
הפיתרון המומלץ לבעיה כשלך

ממה שיצא לי לקרוא באינטרנט, הוא שילוב של שתי גורמים. לאט לאט הורדה של "חוזק" הריח, משמע בכל האכלה לשפשף פחות ופחות. ולקראת הניסיון האחרון ללא ריח בכלל, אפשר להוסיף מספר ימים בין הארוחות כדי להקטין את ה"פינוקיות" ולהגדיל את הרצון לאכול. .

Eltar H

New member
אני אנסה את שתי השיטות שלכם

בהתחלה אני אאכיל אותה טוב, כל ארוחה שתי ולדות, ובמקביל אשפשף פחות ופחות בכל פעם את הולדות בריח של השממית ואם זה לא יעזור היא כבר תהיה מוכנה לתקופה של צום. תודה לכם.

למעלה