בעיה קצת מסובכת..

Ancient

New member
בעיה קצת מסובכת..

יש לי מחשב שעובד ברשת, עם עוד 15 מחשבים נוספים. ישנו מחשב שרת, שמחובר לאינטרנט 24 שעות ביממה דרך ISDN, ומשתף את האינטרנט לכולם דרך נתב (הנתב, משום-מה, לא מספק כתובות IP "אמיתיות" לכל מחשב, אבל לכל מחשב מוגדר IP פנימי, כאשר השרת הוא 10.0.0.100). בזמנו, שאלתי איך אני מקים FTP, וקיבלתי גם את התוכנה DNS2GO, שבבית, דרך DIAL-UP רגיל, ידעה לנתב את ה-IP שלי ל - DNS קבוע, אבל פה, שיש שיתוף אינטרנט, משום-מה ה - DNS2GO לא עובד, ואני מניח שזה בגלל שאין לי IP "אמיתי". יש איזושהיא דרך לפתור את הבעיה, חוץ מלסדר נתב שמחלק כתובות IP "אמיתיות" (אולי יש תוכנות אחרות, שגם ממירות IP ל DNS קבוע, חוץ מהתכנה הזו...)? תודה.

אמיר ט

New member
צריכה להיות

אפשרות להגדיר את הנתב לאיזה איי פי להפנות פניות בפורט 20 ו21 שהם הפורטים של FTP, הראוטר ידע לנתב את הפניות למחשב הזה, נגיד ויש לו איי פי 10.0.0.10 אז אתה מגדיר שכל הפניות לפורטים ההם מופניפ לאיי-פי הזה. תוכנות לא יעזרו לך. אמיר.

Ancient

New member
ובכל זאת...

איך אני אמור להגדיר את זה בנתב? [יש לי גישה חופשית לשרת ולנתבים...] תודה.

אמיר ט

New member
זה תלוי בנתב עצמו

יש נתבים שאתה מגדיר אותם דרך TELNET, יש כאלה שדרך WEB ועוד דרכים שונות, זה תלוי איך עובד שלך. אמיר.

אתה בעצם אומר ש..

קיים מכשיר ייעודי, שנקרא נתב, ולמעשה מבצע את התכונה של שיתוף חיבור לאינטרנט ב- win2k? (כך ב ד י ו ק התכונה הזאת פועלת שם) או הנתב הזה הוא בעצם מחשב פי סי שרצה עליו תוכנה ייעודית?

למעלה