בעיה קשה אמיתית!

youvall

New member
בעיה קשה אמיתית!

אז ככה.... אימא היקרה עברה בערב במקרה בחדרי ומצאה מבחן(התוצאה איומה) ושאלה אותי ככה כדרך אגב האם קיבלתי כבר את המבחן במקצוע הזה.... אמרתי לה,כהרגלי בקודש כשהציון זוועתי שלא.... הבעיה היא שהיא ידעה שכן!!!!!! זאת לא הפעם הראשונה... אני תמיד אומר לה שלא,משפר את המבחן הזה ע"י ויכוח עם המורה ואז אומר לה... אבל הפעם נמאס לה.... היא כבר לא מאמינה לי! היא אמרה לי שהיא לא יכולה יותר לבטוח בי.... איך מחזירים את האמון? מה עושים??? הורים,תעזרו לי!!!

עינת

New member
אכן יובל אתה בבעיה

אתה חוזר ומשקר את אמך פעם אחר פעם וכדי להחזיר את האמון כנראה שתצטרך לעבוד קשה.אין פתרון של קסם. צעד ראשון אני חושבת הוא לשאול את עצמך למה בעצם אתה משקר אותה? כשתהיה לך התשובה גש אל אמא ותגיד לה שאתה רוצה לדבר איתה. ספר לה למה שיקרת עד היום, ותאמר לה גם שהחלטת מהיום לומר רק את האמת (אבל זה רק אם אתה באמת מתכוון לכך!!!). אמור לה גם שאתה יודע שיקח זמן עד שהאמון שלה בך יחזור אבל אתה מבחינתך החלטת לעשות הכל כדי להוכיח לה שיש על מי לסמוך. אחרי השיחה הזו תדע רק שאתה אכן מחוייב כיוון שאם תמשיך לשקר האמון לא יחזור! בהצלחה

youvall

New member
אני יודע למה...

פשוט,הרבה יותר קל לי להתמודד עם הכישלון כשרק אני מודע עליו! ככה אני מפיק את הלקחים לבד,והם לא מוכתבים לי... אני יכול לנסות לא לשקר...אבל כמו שאימא שלי אמרה היום,כולנו משקרים מתישהו,אבל אסור שזה יהפוך לשיטה.... אני לא מצפה לאיזה פתרון קסם...אני רוצה לדעת,כהורה אם הילד שלך היה משקר לך,מה היה נחוץ כדי שתבטחי בו שוב...

עינת

New member
הדבר היחיד שנחוץ

הוא האמת וכשאראה שהוא דובר אמת לאורך הדרך - אבטח בו. עכשיו, לגבי ההסבר שלך - אני באמת חושבת שכדאי שתספר לאמך למה שיקרת בדיוק כמו שסיפרת לי ואתה יודע מה? גם אם היא לא תאמר לך שהיא מבינה בסתר ליבה היא תבין. בהצלחה יובל

להגיד לך את האמת?

(כי לא תאהב לשמוע אותה) אין דבר שמביא לי את הקריזה יותר משקר של ילד. אני מוכנה ל"שלם" הרבה בקבלה שלי,סובלנות שלי-ורק שלא ישקר. גם אם השקר אינו אליי,אלא למורה למשל. פריחה ואקזמה יש לי משקרים בכל הגוף. אבל אחרי שאני לוקחת אנטיהיסטמינים (בכלל האלרגיה לשקרים) אני יושבת עם עצמי ומדברת (הכי טוב אני משוחחת עם עצמי) כי מי שמשקר-יש לו סיבה לשקר,נכון? (טוב בעינייני ילדים, מבוגרים ומה שבאמצע ) ואם הילד שיקר נניח בעניין המבחן כאן-אז יש לו סיבה סיבה תאורטית 1- הוא הבטיח שילמד ולא ישחק במחשב כל היום, ולא עמד בהבטחה.ולכן לא נעים לו להגיד לי שקיבל חרה של ציון. 2.- הוא מפחד מעונש /סנקציה "לא תצא מהבית עד שתעשה מבחן חוזר בציון 280 לפחות. 3. לא נוח לו להסתכל לעצמו בעיניים כי פישל (בגדול אפילו). 4. .... כל אחד וסיבותיו (הדימיוניות ) לחלוטין. אבל לשקר יש רגליים. יש לו גוף ויש לו סיבה. אז קודם כל אני חושבת שאם א משקר ל-ב הבעיה היא של שניהם כי משהו בתקשורת מפוספס שם. ואני הייתי יושבת עם ב(בהנחה שאני א) ובודקת למה היה השקר? מה הוא משרת? מה הפחדים מאחורי השקר? ואח"כ הייתי עושה חוזה חדש עם צד ב ומחוייבות הדדית של שנינו כדי שלא יווצר מצב נוסף של שקר. ויאללה מתניעים ונוסעים הלאה. לא?

מייקי69

New member
צודקת בחזקת 2

למה בחזקת 2? אפילו בחזקת 3! צודקת 1 - כי את צודקת. צודקת 2 - כי אמרת דברים שבלהט האלרגיה (כן, כן, גם אני בין ה"פורחים") לא הייתי חושבת עליהם בכלל - ועשית אותי עכשיו קצת יותר חכמה. צודקת 3 - כי את צודקת ככה, שצריך לגרור את האימא הכועסת שתבוא פה ותקרא מה כתבת. לא רק הבן, אלא גם האימא.

jessy19

New member
הממ...

תשב עם אמך לשיחה ותסביר לה למה שיקרת ותאמר לה מכל הלב שאתה מפסיק לשקר ומעכשיו רק אמת ובאמת תספר רק אמת!!!

faith2

New member
אני מבינה שאתה לא רוצה לאכז את אימך

בציון. אבל אני אומרת לך- אהבה של הורים לא נמדדת בהצלחה שלך. קודם אתה בן! תסביר לאימך שהשקר היה מתוך רצון עז לא לאכז אותה, ואתה יודע שהמעשה הזה היה מאוד רע, אבל פשוט היא כל כך חשובה לך- ולא רצית לפגוע בה. אני בטוחה שכנות עולה על תירוצים. המון בהצלחה לך!

Yuval Y

New member
יובל... ../images/Emo24.gif

עד כמה שאני מרגיש כאן, הבעיה היא לא בהכרח השקר, כמו שהפחד שלך שעומד מאחוריו... דבר עם אמא שלך, שיחה מלב אל לב, תאמר לה שלא רצית לאכזב אותה, שאתה מרגיש שהדימוי שלך נמדד בציון... ואני מקווה שתגיעו למסקנה שזה לא כך... שאמא שלך אוהבת אותך כמו שאתה, ורוצה שתעשה כמיטב יכולתך... תסביר לה שהיו פעמים שנכשלת במבחן, תוכלו להגיע לכך שזה לא סוף העולם... אכן, שיקרת, אכן, אמא שלך גילתה זאת... אני לא יודע אם אמא שלך לא יכולה לבטוח בך, מה שכן, אם תדבר איתה על כך, תוכלו ביחד לנטרל את הפחד, להעלות את ההערכה העצמית... ואז כבר לא יהיה צורך לשקר... כי אתה לא סתם משקר... אתה משקר כדי להימנע מחיכוחים, כדי להציל את הדימוי שלך. אם התקשורת בינך לבין אמא שלך תשתפר, ואני מקווה ומאמין שכן, כבר לא יהיה צורך בשקר. ואם תרצה להתמודד עם דברים לבד? תאמר לה שאתה תדבר איתה על זה כשתוכל. אני מודה, אני לא הורה. אבל אני מקווה שאני גם יכול לעזור...

lboy2

New member
עצה נוספת...

אני מאוד מזדהה עם כל הנאמר בהודעות לפני ומוסיף.. אם זהו הנושא היחידי שבו שיקרת לאורך טווח ארוך, דבר עם אמך תאמר שזה לא יחזור על עצמו בכדי שאמך תאמין לך והבטחון שלה בנושא הזה יחזור, תציע לה לדבר עם מורתך פעם בשבוע לשאול על ציונך על התנהגותך וכו'...

למעלה