בעיה קשה בדיור אנא לא להתעלם!

בעיה קשה בדיור אנא לא להתעלם!

בעבר כתב עבורי חבר וסיפר את בעייתי אך לא היתה כל תגובה, למרות פנייתו החוזרת. למרות אי הנעימות שיש לי להציג בעצמי את המצב בו אני נמצא, אני רואה שאין לי ברירה אלא לכתוב זאת בעצמי. אני כמעט מיואש. אני גר כעת אצל מישהו שאת הכסף שאקבל כסיוע בשכר דירה לחודשים דצמבר עד מרץ אני מעביר לו כדי לכסות את השכר דירה עד סוף נובמבר. הוא כבר רמז לי שעלי לעזוב ואני לא יודע לאן ללכת, המתח באויר מורגש מאוד, כי גם בעל הדירה גר בדירה. בכלל התנאים בדירה בה אני גר עכשיו הם פשוט בלתי נסבלים: תחזוקה, סגנון חיים, תרבות וכו'. אין שום התחשבות ברגישויות רבות שיש לי וההרגשה הכללית בדירה זו הן מצד ההסתכלות עלי והן מצד חוסר ההתחשבות היא מאוד מאוד קשה. ההרגשה הקשה מנטרלת אותי מהאפשרות להשקיע בלמצוא עבודה כלשהיא למרות רצוני בכך. אני מוכן לגור עם נכה או מוגבל ולעזור לו בתמורה למגורים. או לסידור אחר לא יקר שאוכל איכשהו לעמוד בו. מדובר על מגורים בירושלים. אנא, כל עזרה או התייחסות תתקבל בברכה, רק לא התעלמות מוחלטת כפי שהיה בעבר, שזה הכי מעצבן!

jole

New member
סטודנטיאל יקר,

אם רק היית מרים את הראש ומסתכל היית רואה שלא התעלמנו מההודעה שלך, עניתי לך, ביקשתי שתפנה לפנינה כי בעיית דיור זה לא חולצה או קומקום חשמלי שניתן להשיג בתרומה יחסית בזמן קצר, זה משהו מורכב , וארוך תווך שאין לנו כל כך את האפשרות או האמצעים לעזור. אז זה לא שיש איך לעזור אבל לאף אחד לא אכפת ומתעלמים, זה הדבר האחרון שאפשר להגיד על החברים בפורום הזה.

מוזר ביותר!

לא קיבלתי כל מסר המפנה אותי לפנינה. אבל, ואת זה כתבתי זה עתה בפורום הראשי, הנקודה היא לא שאם לא יכולים לעזור אז אתם לא בסדר, ברור לכל מי שיש לא טיפת הבנה, שאתם לא יכולים לעזור לכל אדם. אבל קחו בחשבון שמי שפונה כאן למען עצמו לא רק מצבו הכלכלי קשה, אלא גם מצבו הנפשי בכלל לא קל כתוצאה ממצבו הכלכלי, ואז התעלמות עוד יותר שוברת אותו, כשממילא הוא גם ככה שבור. אז קחו בחשבון בבקשה שגם כשלא נראה לכם שאתם יכולים לעזור עזרה של ממש, חובה אלמנטרית להתייחס ולהגיד את זה שעם כל הרצון אתם לא יכולים לעזור. זה לפחות לא יביא לפונה מחשבות שלא רק הגורל מתקשה אליו אלא גם בני אדם מתעלמים ממנו, שאלה המחשבות שעולות בראש אצל בנאדם במצב כזה. אז בבקשה קחו את זה בחשבון!

ומחובתי להגיד

שקיבלתי פניה למסר האישי עם מס' טלפון של ארגון שאולי יוכלו לעזור לי, ואני אתקשר אליהם בהקדם. אבל מה שאמרתי מקודם התייחס להתעלמות כאן מפניותי, שזה הכי שובר.

jole

New member
תסתכל כמה הודעות למטה.....

תראה שעניתי לך בהודעה בהפנייה לפנינה.

jole

New member
אני מבקשת לומר לך משהו מהרהורי

ליבי, וקטונתי מלנסות ולתקן אנשים אחרים, אני עדיין בעיצומו של התיקון שלי, אבל, אני אשתף אותך במשהו שאולי כדאי לך לתת עליו את הדעת. כשאתה בא בגישה של - חובה אלמנטרית- אתה בא מתוך דרישה , ואני יכולה לספר לך מניסיוני הדל, שכשבאים מתוך דרישה לא משיגים שום דבר. חובה אלמנטרית??? בוא נחזור רגע אחד אחורה, יש לי הרגשה לפעמים שאנשים שוכחים דבר אחד פשוט, זהו פורום וירטואלי, שהנוכחים בו בחרו להיות בו ועושים מלאכת קודש שהם בחרו מרצונם החופשי לעשות. אתה לא יכול לבוא לאף אחד ולומר לו מה חובה עליו לעשות. הגישה של אתם חייבים לי, מגיע לי...לא תביא אותך רחוק. במיוחד שאני אישית עניתי לך.

סליחה סליחה סליחה!

אכן אמרתי חובה אלמנטרית ותסתכלי באיזה הקשר אמרתי את זה? האם אמרתי שחובה אלמנטרית לעזור בעזרה ממשית? לא! אמרתי שחובה אלמנטרית להתייחס למי שביקש איזו עזרה, חובה אלמנטרית לענות לו! לענות לו גם בלי לתת שום עזרה ממשית, זו כן חובה אלמנטרית בסיסית ואנושית, כדי לא לשבור אותו עוד יותר ובעצם להשיג מטרה הפוכה ממה שמתכוונים כשבאים לעזור. לא לשבור בנאדם!!! לא לתת לו את ההרגשה שהוא מדבר אל הקירות!!! לענות ולהגיד לו עם כל הרצון, אנו לא מסוגלים לעזור! לזה ורק לזה התכוונתי, ואני חושב, ואני עומד על כך שאכן זו חובה אלמנטרית ביותר! וסליחה ושלא אובן לא נכון: אני לא מזלזל חלילה בנתינה ובעזרה שאתם כאן מגישים לנזקקים, אבל חובה לזכור שמאחורי כל נזקקות לדבר חומרי כזה או אחר יש בנאדם שבור וכואב ואפילו אם נותנים לו כל מה שהוא זקוק בחומר ויחד עם זה נותנים לו את זה בלי להתייחס למקומו כבנאדם לפעמים מוטב לא לתת בכלל! ואני אומר את זה כעיקרון כללי ביותר וחלילה אני לא מתכוון שמישהו כאן נוהג ככה אלא אמרתי את זה כדוגמא. אז אני בהחלט בראש מורם חוזר ואומר: זו חובה אלמנטרית לא להתעלם מפניה של מאן דהוא, גם אם זה רק להגיד לו שאינך יכול לעזור לו בבעייתו הספיציפית וסליחה שאני אומר את הדברים בכזו נחרצות כי לפעמים שוכחים כלל בסיסי וחשוב זה. שבת שלום!

לא לנהוג ע"פ כללים בסיסיים אלה

זה אולי כמו שרואים פצוע ורוצים להגיש לו עזרה עם הרבה רצון טוב, אבל לא עושים את זה נכון תוך התחשבות בכללים רפואיים בסיסיים, שלפעמים מוטב בכלל לא לנסות להציע או להגיש עזרה, ואכן אלה ההנחייות לגבי מקרים כאלה. אני חושב שגם בהגשת עזרה לזולת ומי שמתעסק בזה בצורה ממוסדת כלשהי, (כמו כאן בפ]ורום שזה אכן "צורה ממוסדת כלשהי") יש כללי אתיקה בסיסיים שאיני יודע אם מישהו טרח לרכז אותם ולרשום אותם בצורה מסודרת, אבל גם אם לא, זה לא אומר שלא קיימים כללי אתיקה כאן כמו בהרבה תחומים אחרים.

עכשיו אני מבין

אכן התייחסת למה שכתבתי לא כתגובה ישירה תחת ההודעה שאני כתבתי, אלא כהודעה נפרדת תחת השם שלך. לכן גם לא קלטתי אותה כי אני לא קורא כל כותרת של כל הודעה, אלא אני מסתכל בשירשור תחת ההודעה שאני כתבתי. עכשיו כשאמרת לי שענית, בדקתי אחד אחד ואכן ראיתי שענית, אבל שכחת לציין שזה בהודעה נפרדת. תודה וסליחה.

סטודנטיאל יקר, קראתי את הודעתך

צר לי שאין לי דרך לסייע לך. אולי כדאי להכנס לפורום מוגבלים בתפוז, ולהציע את עזרתך גם שם? מנסה לחשוב על משהו, כרגע לא עולה לי לראש. רק דבר אחד אני רוצה להוסיף, שהעובדה שלא עונים להודעה של מישהו, היא לא כי מתעלמים, אלא פשוט כי אין דרך לסייע. מקוה שבכל זאת תמצא פתרון מהיר ונוח, ושיהיה לך חג שמח ושבת שלום.

תודה לך

תודה על ההתייחסות גם אם אינך יכולה לעזור. קראי בבקשה את ההודעה בתגובתי למעלה תחת הכותרת "סליחה סליחה סליחה". צריך מאוד לזכור כלל אלמנטרי ואנושי בסיסי זה כשמתעסקים בצורה ממוסדת כלשהיא (גם פורום מסודר זו צורה ממוסדת כלשהי) בעזרה לזולת. ואני שמח שנהגת לפי כללים חשובים אלה. תודה ושבת שלום!

עזרה בדיור

אני עובדת במסגרת "חוק סיעוד" ויש לי נסיון בנושא. יש צורך באנשים כמוך בכל הארץ. .אתן לך פרטים נוספים באופן פרטי לא רוצה להפריע לפורום.אם הפורום יבקש אתן הסבר מפורט קלרה

למעלה