בעיה קשה זקוקה לעזרה דחוף....

בעיה קשה זקוקה לעזרה דחוף....

שלום אני ובעלי נשואים 4 שנים וביחד 9 יש לנו ילדה בת 3 וכלבה בת 8 שאני מאוד אוהבת וקשורה אליה . בשנה שנתיים האחרונות בעלי פיתח שינאה לכלבה וטוען שלא רוצה לחיות איתה יותר בבית והמצב גרם להרבה ריבים קשים בשנה האחרונה . יש לציין שהכלבה ידידותית והילדה אוהבת אותה אך בעלי פיתח אובססיה נגדה אז כל דבר שהיא עושה מפריע לו והוא מרביץ לה ... אני לא רואה איך אני יכולה למסור את הכלבה מבלי לשמור טינה על כך לבעלי ,היחיסים שלנו לא מושלמים גם בלי הבעיה וקשה לי לעשות ויתור כזה .מה גם שאני לא חושבת שאמצא בית לכלבה בת 8 . הגעתי למצב שבעלי מאיים בגירושים אם הכלבה נשארת. החלטתי לפנות ליעוץ קודם כל בשבילי אבל אני צריכה עצה , מה לעשות עכשיו -כלומר ברגע זה עם האיום שלו . אני אמורה לתת לו תשובה עוד היום . תודה

אכן קשה. אני חושבת שאם הגעתם למצב שאתם

יכולים להפרד בגלל כלבה אז מצבכם דורש טיפול ויעוץ בכל מקרה, הכלבה היא סיבה כביכול ומסתירה חוסר שביעות רצון במישורים נוספים. אני מציעה לך לימים הקרובים למצוא סידור לכלבה ולנסות ליישר את ההדורים עם בעלך ולהגיע להסכם איתו. בגלל המתח הגדול בינכם כדאי שתעשו זאת עם מטפלת זוגית. במפגש הראשון תנסי לבקש ממנו סבלנות עם הכלבה עד שתגיעו להסכם שיהיה מקובל על שניכם ושאין בו איומים . ללא הכלבה ועם הסרת האיום תוכלו לעבוד על לב הבעיה שלכם ולראות איך עושים שינוי כך שלא תגיעו למצב משבר כזה בהמשך.

היינו אתמול אצל מטפלת ...

בפגישה ראשונה . בפגישה שפכנו את כל מה שיש לנו להגיד ללא תגובה כלשהיא מצידה. היא גם לא סיכמה ואמרה כיצד היא רואה את הטיפול ביננו ואיך הוא יהיה בנוי . בסוף הפגישה היא אמרה "טוב נגמר לנו הזמן" ובואו נקבע פגישה לשבוע הבא . יצאתי מאוד מאוכזבת כי יצאנו עצבנים יותר משנכנסנו לשם בעקבות כל מה שאמרנו בפגישה .לא שמעתי ממנה כל מילת עידוד וכו... ציפיתי שנצא מהפגישה באוירה יותר חיובית וקרה הההפך . מה עלי לעשות ? האם כך צריכה להיות פגישה ראשונה ? האם עלי לתאם ציפיות עם המטפלת ?

איני מבינה את דרך הטיפול הנ"ל וכאשת טיפול

חושבת שאינה מתאימה לטיפול זוגי. אם לא נראית לך השיטה אני ממליצה שתלכו למטפלת זוגית אחרת. אם את רוצה לתת לזה בכל זאת הזדמנות תפתחי את הפגישה עם הרצון שלך והצרכים שלך מהמטפלת ותכווני את הטיפול לאופן הרצוי לכם לדעתך.

למעלה