בעיה קשה מאד!

thegreengirl

New member
בעיה קשה מאד!

שלום לכולם. אני לומדת היום במכינה קדם אקדמאית (משלימה בגרויות). אני מוצאת שבכל המקצועות אני פשוט אלופה, מלבד... מתמטיקה. אני מנסה להבין את המקצוע הבעייתי מידי יום, אבל פשוט לא תופסת!! זה מגיע למצב שאני הופכת לפקעת עצבים ברגע שאני רק שומעת X או Y .. אני מוצאת את עצמי לא נכנסת לשיעורי מתמטיקה בגלל שאני פשוט לא מבינה כ-ל-ו-ם. מאז שהתחלתי ללמוד מתמטיקה אני מאד מאד עצבנית, זה מטריד אותי עד כדי שינויים חדים במצב הרוח, מתחים אדירים ואפילו תחושה פיזית לא טובה. שאלתי היא- האם יש ליקוי למידה "רישמי" למתמטיקה? האם יש דרך לימוד שעוקפת זאת, (כמו שאנשים דיסלקטים לומדים) והשאלה החשובה מכל- האם באיזו שהיא דרך יש אפשרות לקבל 'פטור' ממתמטיקה??? אני יודעת שמדובר במקצוע חובה, אבל בכל זאת... אני רוצה גם לציין שב-כ-ל שאר המקצועות אני מצטיינת. HELP!!!! אפשר לחזור אליי בתגובות כאן או במסרים. דחוף. תודה.

naomi76

New member
תמיד יש פתרון../images/Emo50.gif

שלום לך. ראשית-כן! יש "ליקוי רשמי" למתמטיקה והוא נקרא דיסקלקוליה. שנית, לפעמים גם התנסות גרועה עם המקצוע, חוויות של כשלון לאורך שנים, וחרדות שמצטברות- הן שגורמות ללחץ בכל פעם שמזיכרים את המקצוע, כשם שלי היה עם מתמטיקה לאורך חיי עד שהתחלתי ללמוד חינוך מיוחד (ואני מאמינה שלעוד כמה וכמה אנשים). ברוב המכללות קיימים מרכזים לאבחון לסטודנטים בעלי לקות למידה. שם יכולים לאבחן אותך ולתת לך תשובה מקצועית ומדוייקת עד כמה שניתן. אני יכולה להמליץ על המרכז לאבחון של מכללת בית-ברל ועל העומדת בראשו אורית דהן. בהצלחה!!! נעמי

Diana M

New member
אכן כפי שנעמי ציינה קיים ליקוי

למידה בתחום המטמטיקה, ליקוי זה מוכר במונח דיסקלקוליה והוא אקוויוולנטי לדיסלקסיה. כפי שהדיסלקטים מגלים קשים משמעותיים בתחום הקריאה כך הדיסקלקולים מגלים קשיים משמעותיים בשפת החשבון. במרבית המוסדות להשכלה גבוהה פועלות יחידות לסטודנטים ליקויי למידה, ממליצה מאוד לפנות ליחידה הנ"ל במקום לימודייך לצורך קבלת יעוץ וטיפול בהתאם. ואם זה מנחם אותך, הרי שאינך היחידה. גם כותבת הודעה זו סבלה רבות בנושא. לצערי הרב בזמני לא היתה מודעות כה גבוהה לנושא ולבסוף היה עלי לחרוק שיניים ולהתמודד עם השד המכונה מטמטיקה. עד היום הנושא זכור לי ככאוב במיוחד. דיאנה

naomi76

New member
דיאנה...גם אני ../images/Emo7.gif

כ"כ סבלתי מהמקצוע הזה כשהייתי תלמידה. וזה לא היה לפני עידן ועידנים... סבלתי כמו רבים כמוני. אני חושבת שבאיזשהו מקום נאטמתי.לא רציתי לדעת, והיה לי קשה להבין.כשם שידעתי שיש לי נקודות חוזק, זאת הייתה נקודת החולשה החזקה ביותר שלי כתלמידה. אבל בכיתה יב' קרה משהו...הגיע מורה- שאומנם הייתה רצינית,קפדנית, מקצועית ואף קשוחה, אבל היא הראשונה שהבינה שקשה לי, וני חושבת שהיא האמינה בי, אז איכשהו בזכותה, עברתי את הבגרות. כפי שכבר ציינתי, רק כשלמדתי חינוך מיוחד, הבנתי והשלמתי עם ה"מתמטיקה"...

למעלה