בעיה קשה מאוד....
זה ארוך!!

קרנושה

New member
בעיה קשה מאוד....../images/Emo101.gif זה ארוך!!

יש לי בעיה מאוד קשה מזה זמן מה עם ביתי ליהיא...בעיה עם האוכל..... דייסה היא סירבה לאכול מגיל 6חודשים..פשוט הטתה את הראש בהמשך היא היתה מקבלת את הדייסה אבל מקיאה הכל בסוף...ישבנו חשבנו מה לעשות איתה.....ואחרי שבירת ראש רצינית מאוד עלה הרעיון הבא: מכיוון שליהיא אוהבת פירות בטירוף...ואת מנת הפרי היא מחסלת בשניה.....החלטנו להוסיף לה למנת הדייסה גם פרי....דהיינו היא מקבלת חצי דייסה חצי פירות (היום היא מקבלת 220CC)...הכל הלך יופי זמן קצר...ואז שוב חזרנו להקאות (לא פליטות!!!)....הלכנו לרופאה, הסברנו, הדגמנו ואז הוחלט לעבור לאינפמיל ER שזה אנטי ריפלוקס.....עברנו לאינפמיל ההוא ועדיין הקאות בטירוף...חזרנו לרופאה .....ואז אמרה ש..נתחיל בתרופה מיוחדת -פריפולסיד...עבר יום עברו גם יומיים......וזה התחיל לעבוד...עבר חודש עברו גם חודשיים...ממש קסם!! ואז.....לפני חודש עברנו חיסון MMR..(חצבת,אדמת,חזרת) אין לי מושג אם זה קשור לזה או לא...אך מאותו היום....סדום ועמורה!! שוב הקאות לא משנה כמה העלינו את מינון התרופה...(כשאני הולכת לרופא היא מעלה עוד את מינון התרופה)....אך הילדה עדיין פולטת...מישהו מכיר תופעה שכזאת? הילדה מסכנה אוכלת בהנאה..בטירוף רעבה...ולא שומרת על האוכל בתוכה... היום התקשרתי לרופאה אמרתי זהו עד פה.....לאחר 3 ימים שבהם הילדה מקיאה כל ארוחה...(קודם היא היתה מקיאה חצי מארוחות היום) ללא יוצא דופן לא משנה גם אם זה רק פרי.....אמרתי לרופאה שאני חסרת אונים.....מה עושים? אני הרוסה לראות את הילדה ככה...כעת אחרי מעל חצי שנה קיבלתי הפניה לפרופסור התמחה בגסטרואנתרולוג...ולבדיקת ו.ק.ת (צילום קיבה עם חומר בריום)...והתור שקיבלתי לפרופ´...לעוד חודש... בינתיים אמרה לי הרופאה...לא להעמיס על הילדה 200 CC לתת לה במקום כל 4 שעות את הכמות הרגילה לתת לה כל שעתיים 100CC וככה התחלנו היום.....בינתיים...היא עדיין מקיאה גם אם היא קיבלה רק 50 CC...ואני חסרת אונים!! את ההודעה לקח לי שעה לכתוב בין לבין קיבלתי עלי הקאה חבלז...אבל אני רגילה מה הישתנה הלילה הזה.. יש למישהי-ו הצעות? מה עושים?
תודה למי שקרא עד הסוף וסליחה שכתבתי כל כך הרבה זה חשוב לי...

nonana

New member
אוי זה ממש עצוב לי לשמוע

ליהיא המתוקונת. האמת שאם לרופאה אין עיצות אז קטונטי אני מלהציע לך. אבל מה היא עוד אוכלת חוץ מפירות, את נותנת לה מרקים? מה לגבי דבריןם על בסיס פחמימות או דגנים? (אני יודעת שלחם ואורז עושה נפלאות). תנסי זאת בהצלחה ונשיקות לילדה מאיתנו

keren1

New member
קרנושה יקירתי אוי איזה קשה לשמוע

אני בדיוק עומדת לסגור את המחשב ורואה את ההודעה שלך שצובטת לי את הלב. אצלנו כששני נולדה היא היתה מקיאה הכל (ואני מדברת על 35 CC. אף אחות לא התנדבה להאכיל את הפשושה כי כולם ידעו שזה חוזר. יותר מ 15 CC לא הצליחה להחזיק). גם אנחנו בעודנו בפגיה עשינו מבחן בריום. זה לא נורא! זה רק מלכלך, וזה קטן עלינו נכון?! (אפשר לראות חיוך בבקשה). שני התחילה לקבל ZANTAC במינון נמוך וזה עזר. כעבור חודשים יכולנו להפסיק לגמרי עם הZANTAC ולא היו הקאות. וגם תוך כדי טיפול היא לא הקיאה. נס!! בעודך מחכה לפגישה עם הפורפ´ תכנסי לגסטרו (הרי מחר את חוזרת לעבודה, אז קדימה לצעוד למח´ גסטרו ולברר). מה דעתם על ZANTAC או אולי יש משהו אחר. בקיצור זה שאת יוצאת לעבודה צריך להיות פלוס (תסתכלי על החצי המלא של הכוס) את בקרבת אנשי מקצוע ואתם תוכלי להתיעץ ואולי עד הפגישה עם הפרופ תוכלי לבטלה. גם הרעיון של NONANA (קשה לכתוב בעברית שם זה!?) להאכיל דגנים שהינם יותר מוצקים נשמע טוב. תתחילי עם פיסת לחם קטנה ותראי מה הלאה. תעזבי דייסה!! ויקירתי אל תדאגי טוב. עכשיו אפשר לראות חיוך?

יוטל

New member
היי קרנושה, קטונתי מלייעץ

מצער לשמוע. אבל את מציינת שזה מגיל חצי שנה. מה היה לפני כן? את המטרנה היא כן אכלה היטב?. אולי אפשר לנסות מוצקים כמו מלפפון או חתיכת פרי ביד (אורז בכפית וכו´). בגיל שנה לא חייבים לרסק אלא אם כן יש איזושהי בעיתיות עם אכילת מוצקים (טונוס מאוד גבוה/נמוך, יציבה, שרירי פה והתארגנות סביבו וכו,). אני חושבת שהצעה של קרן1 נהדרת. יש לך אפשרות להתייעץ. בד בבד לראות מתי ההקאות, אחרי איזה סוג של ארוחה וגם איך אתם מגיבים אליה. תחזיקי מעמד

zimes

New member
מה יקרה אם היא תקבל רק פורמולה?

עזבי מזון מוצק, אולי היא פשוט לא מוכנה. וגם - אם את חושדת שזה בגלל החיסון, תחפשי תופעות לואי של החיסון. אולי יש איזו תופעה נדירה אך מוכרת, ואז תדעו מה לעשות עם זה. אני לא הבנתי איזו תרופה זו, אבל נשמע לי לא משהו להגדיל מנת תרופה שוב ושוב ושוב... לאן תגיעו? האם את בטוחה שזו לא רגישות לגלוטן? איזו דיסה נתת? אם נתת דיסה של חיטה או שבולת שועל (שמכילות גלוטן), אולי זו הסיבה. אלה הניחושים והמחשבות הלא מקצועיים שלי. רק בריאות לקטנטונת!

טל של 4

New member
אוי מסכנה גם את ובעיקר ..../images/Emo24.gif

הקטנה.
אני מצטרפת לכל קודמי אין לי ניסיון אבל לדעתי אולי כדאי לנסות דיסה אחרת. בכל אופן תחזיקו מעמד שתיכן.

קרנושה

New member
קודם תודה על כל התגובות המהירות....

בהודעה הקודמת לא רציתי עוד להלעות ולכן לא סיפרתי עוד על ליהיא... ליהיא לא מכניסה לפה שלה דבר ולא חצי דבר.....פיה מבוצר לחלוטין!! משמע אני לא יכולה לתת לה לחם ולחכות שהיא תאכל אותו....כנ"ל לגביי דברים אחרים....לכן...אם אני יכולה לעשות משהו עם הפחממות האלה זה רק לטחון אותם ולתת לה (בכפית ליהיא אוכלת ממש ממש מעט הרוב בבקבוק).....עדיין ממליצות על כך בצורה כזאת? כעת...ליהיא לא מקיאה רק דייסה...אלא גם את הדייסה...גם את הפירות וגם את המרקים......כמובן שגם מרקים טחונים ליהיא לא אוכלת ללא פירות....לא יודעת אם זאת ילדה אנינת טעם או מה הקטע של ההיצמדות הזאת לפירות...אך כשגיליתי שהיא מטורפת אחריהם.....כבר לא היה אכפת לי מהשאלות, למה, אך וכמה... קרן1 אמנם אני עובדת בביה"ח ואכן יכולה לשוחח עם רופאים...אבל.....וזה אבל גדול...נגיד ששוחחתי עם רופא גסטרו...הוא ירצה בדיקות, לראות את הילדה...קופת חולים מכבי לא תיתן לי התחייבות לזה...זה מורכב...מה את מציעה שאקח אותה לרופא פרטי?????? (כאילו יש לי כסף לזה)... יוטל-ליהיא לא אכלה מטרנה אלא אינפמיל פגים.....הבעיה שהיא מחסלת בקבוק במהירות.....(יתכן שבזה הבעיה??????)...ומהיותה קטנה סבלנו מהזלילה שלה ומהקאות.....אך תמיד אומרים לנו ש...אם הילד מקיא/פולט משמע הוא אכל פלוס .....כל עוד הם עולים במשקל...לא מסתכלים עליך...לא משנה אם היא תיתפחלץ מהקאות.....ואכן היא עלתה במשקל...כעבור זמן מה...העליה לא המשיכה...ושלושה חודשים ליהיא לא עלתה אף גרם! אז הרופאה החליטה להקשיב לי.....ולתת את התרופה המדוברת...(היא לא סתם תרופה והיינו צריכים לעשות בדיקות לב שונות לפני תחילת מתן התרופה)... זימס.....שוב כל שאני יודעת אלו העובדות המוגמרות.....מה מביא לבעיה אין לי שמץ.....דייסה? חיסון? ירקות? בעיה רפואית של ליהיא? יש לי עוד 2 ילדים...ברוך השם אני תמיד יכולה להשוות...עם אף אחד מהם לא עברתי ולו חצי ממה שליהיא עוברת... ליהיא אוכלת כל מיני דייסות...הכל...שוקו, תירס, גם שיבולת שועל, אורז ועוד....מגוונת להם.....לא יתכן שזאת הסיבה כי אם כן אז למה היא מקיאה את ארוחת הירק והפירות? ושוב
חברות...כייף שאתן פה!!

רז2

New member
נשמעת בעיה רצינית וקטונתי מלייעץ

לא מזמן קראתי בפורום אחר על ילדה, נדמה לי כבת שנתיים שגם סובלת מבעיה דומה, אני זוכרת שלשולים לא יודעת לגבי הקאות. בכל אופן לה המליצו לעבור לפורמולה בלבד, וההורים שלה כמובן לא מרוצים מהוראה זו. הילדה מבקשת אוכל ולא רוצה רק פורמולה.... מדברייך נשמע ששום דבר אוכל לא נכנס אליה זה נכון?? כלומר ממש כל דבר היא מקיאה עכשיו??? יש רגעים שצריך להתעלם לרגע מהצד הכלכלי וללכת לעוד ועוד ייעוצים. מה זאת אומרת לא מוצאים מה הבעיה, נשמע מפחיד! נראה לי שזו בעיה רפואית ולא סתם זללנות שגורמת לה להקיא, ולכן באמת שקטונתי מלייעץ מה לעשות. אני רק מקווה שהרופאים כבר ימצאו מה הבעיה ואיך אפשר לעזור לקטנה. שוב רואים כמה חשוב שהקטנטנים האלו רק ירגישו טוב. אז מה אם קשה לנו לפעמים, ואז מה אם לפעמים לא ישנים או שהם קצת מנדנדים, אז מה אם כל היום אנחנו מתרוצצים סביבם ועוד ועוד.... העיקר שיהיו בריאים ועל השאר כבר נתגבר! אז באמת רק בריאות ותמשיכי לעדכן אותנו בכל פרט ... הלוואי ויכולתי לעזור יותר.

יוטל

New member
היי קרנושה,

ממש קטונתי. אינני רופא ולא מתעסקת בתחום.כך שתקחי את הנאמר ממש בערבון מוגבל. אחרי שלילת משהו גסטרו´ אולי שווה לבדוק משהו בכיוון של התארגנות באכילה. אני יודעת שבשניידר יש ממש צוות שמטפל בעיניין והוא מורכב מפיזיוטראפסטיות ומרפאות בעיסוק (אולי גם קלנאיות תקשורת אבל פחות) בודק את נושא ההתארגנות של תהליך האכילה:מציצה/נגיסה, לעיסה, בליעה נשימה ועוד. לנו זה נראה פשוט ומובן מאליו אבל זו משימה שדורשת מיומנות מסויימת שהיא מתפתחת ובשלה עם הזמן כמו יכולת מע´ העיכול לספוג מזונות שונים. לכן שווה לבדוק את נושא הרגישות למזון מסויים ובעיית גסטרו´ אך להיות עם ראש פתוח (מצד הצוות הרפואי) לבדוק גם אופציות אחרות. בהצלחה

zimes

New member
אני לא בטוחה שזה המקרה שלכם

אבל אם ילד רגיש למאכל, יתכן מאוד שהרגישות שלו היא כ"כ גבוהה, שאחרי שהוא נחשף אליו, מע´ העיכול שלו ניזוקה כל כך שהוא לא מסוגל לעכל שום דבר אחר. אני מכירה מישהי שבתה רגישה לחלב פרה. החשפות לחלב פרה גורמת להרס של רירית המעי, ובמשך כ 3 שבועות היא לא מסוגלת לעכל כ ל ו ם . לדעתי - לחזור לפורמולה, ולעצור שם לאיזו תקופה. יש ילדים (בריאים לגמרי) שמוכנים לאוכל מוצק רג בגיל שנה ו 2-3 חודשים, והתחלה מוקדמת מדי רק מזיקה. זה שליהיא סוגרת את הפה ולא רוצה אפילו חתיכת לחם, אולי מעיד על כך שהיא יודעת מה טוב לה. ואני חוזרת - אינני בעלת מקצוע. ותהיו בריאים!!!

קרנושקה יקירתי חזקי ואימצי ותפני ל.

בבית חולים שניידר שבפתח תקוה יש מחלקה מיוחדת שמתמחה בבעיות תזונה והפרעות אכילה אצל פעוטות מגיל 6 חודשים זו מחלקה נהדרת ואני מכירה מקרה דומה שבסוף התברר שיש בכלל בעיה פיסית באזור הושט (בגרון) חשוב וטוב שאת לא מוותרת לרופאים וכדאי להקדים תרופה כדי שלא יתפתחו הפרעות אכילה אני מחבקת אותך חיבוק גדול - תחזיקי מעמד ומה אגיד לך בקשר לכסף - מינוס בבנק זה כבר לא מילה גסה ובטח בשביל הבריאות

keren1

New member
אני מוסיפה ומחזקת את המלצת

הרופא. מבחן בריום. ומהר. כך אפשר יהיה לראות אם זאת בעיה בוושת. יש מקרים (במיוחד אצל פגים) שכל מיני שסתומים וחלקים (אין לי מושג איך הם נקראים) לא התפתחו עד הסוף, כמו אצל שני, והיה צריך לתת תרופה לחזק כך שכל מה שהילדה אוכלת השסתום יעבוד כלומר יסגר ואז האוכל גם אם הוא עולה לא יוכל לצאת. קפיש?! חמדה אל תתיאשי. גם אולי אפשר להתחיל לחשוב על אוכל לא טחון. הם מתחילים להיות גדולים מדי לזה, לא? חוץ מזה אני יכולה רק לשלוח לך חיבוק גדול גדול וזריקות עידוד.

קרנושה

New member
ושוב נוכחתי לדעת........./images/Emo23.gif../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

איזה חברה מקסימה יש לנו פה.... תודה לכולכן האמת שיש לי צמרמורת....בלי הגזמה! זה כייף שמקשיבים, זה כייף שיש מי שמקשיב אפילו אם...אם...הוא לא יכול לעזור פיסית וכו´.... לגביי ביה"ח שניידר.....אך פונים לשם? את מי הם משרתים?

zimes

New member
שניידר הוא של קופ"ח כללית

וגם - תנסי לשאול את טובה קראוזה, היא דיאטנית בפורום אמנות הלידה. (פשוט תכניסי שאלה בפורום, ותכתבי בכותרת שזו שאלה לטובה, או תשלחי לה דוא"ל אישית) זה ב - leida.co.il, למעלה משמאת יש כפתור "פורום"

madas

New member
הפניה לפורום מקצועי - גסטרו ילדים

מפנה אותך לפורום רופאי איכילוב שם יש גסטרו ילדים- אולי יהיה משהו חכם להגיד שם. וואלה לא יודעת מה עוד לכתוב,שיהיה קל.

קרנושה

New member
וואהו מאדס......שיחקת אותה...

תודה על העזרה.....אפנה לפורום שנתת לי.....המון

למעלה