בעיה קשה של אנרגיות ירודות וחוסר התמדה

mobyboy

New member
בעיה קשה של אנרגיות ירודות וחוסר התמדה

בשנים האחרונות אני סובל מתסמין די ידוע. אני לא מצליח להתמיד בשום פעילות מעבר למה שאני חייב לעשות. כשיש לי זמן פנוי מעבודה אני מנצל אותו לישון בד"כ, או כשאין לי זמן אני דוחה דברים לתקופה שיש לי פחות לחץ. רמות האנרגיה שלי ירודות, בעיקר כשאני בבית. גם בשבת שאני נוסע למשפחה למשל, אני נוטה להירדם שם על הספה. החשק שלי לעשות דברים הוא ירוד. אני מאד מקנא באנשים ספורטיביים שיש להם את המרץ וההתמדה. השבוע צפיה בשידורי האולימפיאדיה, גרמו לי קנאה לצפות באנשים שיש להם דרייב מטורף. זה לא רק עיסוק ספורטיבי, זה גם בתחביבים שמחוץ לבית , גם כשאני מנסה לשדרג את ידיעותיי בתחום המקצועי, אני נמנע מקריאת חומר ודוחה תמיד את המטלות שאני קובע לעצמי. אפילו לתחביבים שלי אני לא מוצא מקום וזמן לפנות אני ממש מרגיש כאילו נועדתי לחיות בתוך חופשה מושלמת ואינסופית. רק כאשר אין לי ברירה ואני בדן ליין ,אני קם לתחיה. למשל כשהייתי צריך לעבור דירה ישבתי במרץ לצבוע, הסתובבתי לקנות חומרים והייתי פעיל. תוך שבוע צנחתי באופן קיצוני לקבעון הזה שלי וזה מאד מתסכל אותי. חברים שלי שמדברים איתי מרגישים כאילו רוב הזמן אני כאילו התעוררתי משינה. בשעות הלילה המאוחרות לפעמים אני צובר עירנות ורגיעה, אבל בגלל השעות המאוחרות יש דברים שאני כבר לא יכול לעשות בשעות אלו. בדיקות רפואיות לא הראו בעייה של אנמיה או חוסר מוגלובין. ניסיתי לפנות לנתורופתיה והתחלתי גם תזונה וגם קבלת תרופות צמחיות לעידוד אנרגיה, אבל דבר לא מועיל. נראה שהגנטיקה או האורגניות שבתוכי נצחה אותי וזה הפך לחלק מחיי. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה

אם בדקת גם את תפקוד בלוטת התריס

והיא יצאה תקינה, כנראה שהבעיה היא בכלל פסיכולוגית ואולי כדאי לנסות לפנות לכיוון הזה. לכולם יש תקופות כאלה של חוסר אנרגיה. לפעמים זה חוסר איזון הורמונאלי, לפעמים איזושהי מצוקה נפשית. שווה לבדוק.

mobyboy

New member
לא בדקתי, אבל

טיפולים פסיכולוגיים לא הביאו אותי לשום מוצא. האם יש סיכוי שמדובר דווקא בהפרעת קשב של מבוגרים ?

זה יכול להיות הרבה דברים

לדעתי כאשר יש סימפטומים כמו שאתה מתאר, שווה לבדוק קודם את תפקוד בלוטת התריס (TSH) כי תת פעילות של בלוטת התריס יכולה בהחלט לגרום לסמפטומים של עייפות, חוסר אנרגיה ודיכאון. אם אין שום בעיה הורמונאלית שווה לשקול טיפולים אחרים או כל עיסוק אחר שאתה יודע שממריץ אותך ונותן לך אנרגיות.

gs1234

New member
אתה זקוק לחבר או חברה

אתה זקוק לחבר או חברה שיקחו אותך מדי פעם לראות סרט, לאכול משהו מחוץ לבית, להסתובב קצת בעיר, ללכת לים, ובכלל לעשות דברים כיפיים ביחד. לי זה נשמע כאילו שיש בך בדידות מסויימת, וזה הדבר הראשון שצריך לטפל בו. בהצלחה.

mobyboy

New member
אני לא נמנע מיציאות כאלה

אבל רוב הדברים הכייפים האלה קצת הפכו משעממים פה בארץ. רק כשאני באירופה, אני נהנה ממש לצאת.

שאולה9

New member
חוסר אנרגיה כסימפטום

האם יש דברים שאתה מצליח לעשות שלא תחת לחץ?שאתה נהנה לעשות? אם כן, אז מה שאתה מתאר יכול להיות סימפטום של אבדן חשק לעשייה בגלל חסר תוחלת ואמונה שזה יתרום לך,שאתה בכלל צריך את זה לחיים שלך. כשלאדם אין סבה לעשות משהו, הוא יאבד את האנרגיה לעשותו ופשוט לא יעשה(אני מדברת מנסיון אישי). מה שיכול לעזור לך זה רפואה משלימה- המתייחסת אל האדם בכללות המאפיינים שלו ומאזנת אותו.אני מציעה הומאופתיה קלאסית או פרחי בך- כדאי לקרוא ולראות מה מדבר אליך יותר.

mobyboy

New member
אלה שתי אסכולות שונות?

אני מניח שחוסר החשק נובע גם מחוסר העניין, אבל בכל עבודה כמעט שאני מוצא, אני לא ממש מוצא עניין

למעלה