בעיה קשה

בעיה קשה

אנסה להציג בצורה מתומצתת: אני ובעלי במצב של חוסר תקשורת ונראה כי איבדנו עיניין אחד בשני ,כל אחד חי בעולם משלו ואין הרבה שיתוף ,אף אחד לא ממש מתאמץ לעשות משהו בנידון .יש לנו ילדה בת 3.5 . לאחר פיצוץ החלטנו ללכת לטיפול זוגי שבו אנו נמצאים כבר 3 חודשים . בטיפול מדברים ומעלים את הדברים אך לא השתנה בפועל כלום בבית . יחד עם זה גם נסענו לחו"ל לשבוע בלי ילדתנו וגם שם לא נהננו יותר מידי ביחד והיו בעיות גם שם . בעלי לא רוצה להמשיך בטיפול כי לא רואה טעם אם הוא לא עוזר , אני מעונינת להמשיך ללכת ולא רוצה לותר כ"כ מהר. נוסף לכל אני גם בהריון (החלטה משותפת שהתקבלה לפני פרוץ המשבר) אשמח לתגובה ועזרה

לטיפול כדאי להמשיך ללכת בתנאים הבאים:

הראשון והחשוב ביותר זה שאתם אוהבים אחד את השני והכעסים אינם על רקע של חוסר כבוד ואהבה. השני הוא ששניכם מעוניינים לעשות שינוי, עיבוד דברים שעולים בטיפול ביצוע משימות אם ישנן שהמטפלת הזוגית מובילה וכו... השלישי הוא שאתם מאמינים ורוצים לחיות יחד ולא רק בגלל שיש לכם ילדה קטנה ואת בהריון. דבר נוסף שקשור במטפלת הזוגית זה האם אתם מרגישים שניכם שהיא טובה ועוזרת לכם ומרוצים מהמקצועיות שלה. חשבי על כל אלה. הליך טיפולי הוא לכשעצמו לא קל וצריך אומץ להשאר שם ולא לוותר על האפשרות שאפשר לחיות חיים טובים יחד. תזכרי בזמנים הכי טובים שלכם כזוג ולאיזה תקופה היית רוצה לחזור (תעשו את התרגיל הזה ביחד) ותראו מה היה אז שחסר עכשיו ומה אבדתם במשך השנים. תחשבו גם מה קורה אתכם במידה ואינכם הולכים לטיפול והאם אתם מוכנים להמשיך לחיות במתכונת הנוכחית.

למעלה