בעיה קשה...

aspazz

New member
בעיה קשה...

שלום , לפני כ 3 חודשים החלקתי על שלולית מים, חבלה סיבובית בברך שמאל, יש לציין שבאותה ברך קרעתי בעבר את המיניסקוס הפנימי אחורי ועברתי ארטרוסקופיה. הרופא הצבאי "איבחן" חשד לקרע במיניסקוס ואולי גם ב MCL הופניתי לפיזיוטרפיה ובדיקת SPECT הבדיקה חזרה תקינה, והועברתי למסגרת אישפוז יום (בצבא) על מנת לבצע פיזיוטרפיה אינטנסיבית שלוש או ארבע פעמים במשך חודשיים. ללא שיפור! אומנם ירדתי לגמרי מהקביים למשך חודש, ואח"כ הוחלט להחזיר קב אחד על מנת להוריד מעט מהמשקל על הברך. בינתיים כולם (הרופא ומספר פיזיוטרפיסטים) מסכימים שאני חיובית לפגיעה במיניסקוס וייתכן גם ברצועה. בינתיים אמרו לי שאין לי למה להמשיך פיזיוטרפיה אלא פעם אחת בשבוע על מנת לשמור על המצב, והחזירו אותי לצבא, אני משרתת בדרום, כמובן שזמנית אני לא משרתת בתפקיד שלי כי איני יכולה פיזית להגיע למקום שאני משרתת (מבנה בעל קומות רבות לא מעלית). הפנו אותי ל MRI ולאחריו יוחלט אם לנתח או לא. נאמר לי שההמתנה לניתוח היא בסביבות ה חודשיים עד ארבעה חודשים. יש לציין שאני סובלת מכאבים נוראיים , וכבר המון שמן על משככי כאבים שגם הם לא עוזרים. ובאמת המצב מפריע לתפקוד הנורמלי שלי. אני לא יודעת מה לעשות, האם להתעקש על המשך פיזוטרפיה, כי יש שיפור בכאבים לאחר הטיפול, אם כי לא שיפור בתפקוד. כרגע אני עושה תפקיד פקידותי אבל הכאבים נוראיים גם כן. האם במקרה שהמיניסקוס רק נצבט, יש לזה מענה בניתוח?! ואם לא מה יהיה ניתן לעשות על מנת לשפר את מצבי... אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם תשובות!

AMI-101

New member
שיפור בכאבים גם כן משהו...

...אבל לא הכל, מה הם עושים להפחתת הכאבים? רק אל תגידי שהם שמים עליך כזה זרם חשמל ולא עושים איתך היתעמלות... שווה לראות מהם תוצאות ה MRI זה ייתן INDICATION מה שצריך לעשות אם ניתוח או לא אני הייתי ממליץ להמשיך עם הפיזיוטרפיה משתי סיבות א- יש פחות כאבים חרי הטיפול ב- נראה שמי שעושה ניתח אחרי פיזוטרפיה יש לו/ה חזרה מהירה יותר לתפקוד קודם מאשר בלי אני לא מנתח, אבל ישנם כל מני ניתוחים למניסקוס כולל: ניקוי, החזרה למקום עם מסמרים או תפירה, סריטה (שהגוף יעשה צלקת שיחזיק אותו במקום... תלויי בפגיעה, והנזק שנגרם שווה לחכות ל MRI בהצלחה ביי עמי

את מתארת מצב

מאוד חריף.3 חודשים אחרי קרע מניסקוס ,עם או בלי קרע ברצועה, את אמורה להיות מסוגלת לתפקד כמעט רגיל (מלבד ספורט ,אולי) בטח ובטח לא לסבול מכאבים נוראים.3 חודשים אחרי פציעה סיבובית את לא צריכה להזדקק לטיפול פיזיותרפי אינטנסיבי. ועם ה- MRI יראה שאין קרע מיניסקוס או רצועה מה אז? את אדם בריא שסובל מכאבים וקושי בתפקוד? יש לי הרושם שמשהו בשיקום שלך התפספס. לא באשמת אף אחד , לא הפיזיו ,האורטופד או את. פשוט התפספס. מבלי לדעת בדיוק מה הבעיה קשה קצת להתייחס ספציפית לבעיה שלך אבל בכללי מה שהייתי עושה : מסבירה לך מה בדיוק הפציעה, מה זה אומר, מה יכולות להיות הסיבות. חשוב שתביני את המצב בדיוק . חשוב שתביני גם שמפציעות כאלה מחלימים. לא נשארים נכים בגלל פציעה סיבובית בברך. יכול להיות שפה ושם יהיו כאבים אבל לא יותר ממה שסובל ספורטאי מצוי שעבר אי פעם פציעה. נותנת לך תוכנית תרגול לביצוע יומי . לא במכון באופן עצמאי.עומס עולה בהדרגה. כולל תרגול עם כאב. לא להגזים אבל לא לתת לכאב להכתיב את התפקוד שלך. ממשיכה לנסות למצוא משהו שיהיה יעיל לכאב. עם מה שלא עוזר לא צריך להמשיך. אם לא ימצא משהו כזה , לא סוף העולם. גם לזמן יש תפקיד. לא נשארים לתמיד עם כאבים נוראיים אחרי פציעה סיבובית. אל תצפי לפתרונות קסם מצד הרופאים או הפיזיותרפיסטים. אם תהיה אבחנה מדוייקת זה גם לא בהכרח יפשט את הכל ביום אחד. בשורה התחתונה זה הברך שלך ואת צריכה לקחת עליה אחריות. תשבי עם הפיזיותרפיסט ותגידי לו שאת רוצה תוכנית תרגילים לביצוע בבית. תגידי לו בדיוק על איזה תפקודים את רוצה לשים דגש (מדרגות לדוגמא) ולהתרכז בשיפור שלהם קודם. תחליטי שכל יום את עולה מדרגות וכל יום קצת יותר מהיום שאתמול. לא הכל בבת אחת. לאט לאט. כל יום תלכי קצת יותר. תיקבעי את הקצב, תציבי לעצמך מטרות ותעמדי בהם.תמסרי לפיזיותרפיסט דיווח על ההתקדמות שלך ותבקשי שיעזור לך בהתקדמות הזאת.אל תמשיכו להתרכז בכאב, בסיבותיו ובניסיון מרוכז להוריד אותו. ניסית וזה לא עבד. עכשיו תתרכזי בעליה בתפקוד. אני בטוחה שזה יביא גם להפחתה בכאב. השיקום יכול לקחת זמן ולפעמים תרגישי שאת קצת עומדת במקום. אבל, כאמור, מחבלה סיבובית בברך מחלימים.

aspazz

New member
כל מה שאמרת

נכון, אכן, החלמתי כמעט לגמרי מחבלה דומה שקרתה לפני כ 4 שנים, שבה כאמור כרתו חלק קטן מהמיניסקוס. הפיזיוטרפיסט שלי נתן לי תרגילים ואני עושה אותם- למרות הכאב והאמת שבגלל שעברו שלושה חודשים ואין שיפור אני מאוד דואגת, מכיוון שעברתי פגיעה כזו, שדרך אגב חייתי כחצי שנה ללא ניתוח עם הקרע. יודע לי שבעזרת פיזיותרפיה גם עם קרע אפשר להמשיך לתפקד זו בדיוק הבעיה שלי... ה MRI בעוד 10 ימים, כנראה שכל מה שנאי יכולה לעשות בינתיים הוא להמתין. עוד שאלה שיש לי, האם מישהו שמע על ד"ר יפה מאסף הרופא- ויכול לתת לי חוות דעת עליו, בעבר טופלתי ונותחתי ע"י ד"ר טיין מהמכון לרפואת ספורט , ואני שוקלת במידה ויש לנתח, מי עדיף. תודה על התשובות!

למעלה