בעיה רפואית של הבת החיילת

מסתדרת

New member
בעיה רפואית של הבת החיילת

הבת שלי סובלת כבר כמה שבועות מכאבים חזקים ביד. כשהיא הייתה באזרחות לפני חצי שנה וזה קרה הובחנה דלקת. בצבא היא נשלחה לרופא והוא נתן לה משככי כאבים וחבשו לה את היד בתחבושת אלסטית. היד עדיין מאוד כואבת ולא נראה לי שהיא תבריא אם יש דלקת וזה לא מטופל.מה אפשר לעשות?היא משרתת במוצב אז יש להם רופא פעם בשבוע וגם הוא לא ממש רופא מומחה בלשון המעטה.

r i n i

New member
שתבקש הפניה לאורטופד

מרופא היחידה.
שתגיע עם כל המסמכים שיש מהטיפול הקודם לפני כחצי שנה.

אם לא עוזר דבר - לפנות לקציןת פניות הציבור - רפואה בטלפון: 03-9489999, מטכ"לי 0333-9999 (שלוחה 3).

הרבה בריאות ואת מוזמנת להשאר איתנו

מחפצה1

New member
עוד אפשרויות עד לתור עם האורטופד המומחה

עד לקבלת התור עם האורטופד המומחה שזו כמובן הדרך הנכונה
אך ייתכן שיקחו עוד כמה ימים עד שיתבצע כי הרופא לא נמצא במוצב
וגם אחרי שיספק ההפניה לאורטופד לא תמיד יש במיידי תורים פנויים לאורטופד
לבינתיים אפשר:
1. כאשר היא מגיעה לסוף שבוע לגשת איתה לסניף ביקור רופא שיראה אותה רופא ובנוסף לבקש ממנו הפניה לאורטופד וכמה גימלים כדי לטפל בנושא
2. ליצור קשר עם האורטופד שטיפל בה בעבר ולשאול אותו לדעתו. מדובר בתופעה חוזרת וייתכן שחמורה יותר מדלקת (אני לא רופאה כך שזו לא דעה מוסמכת אבל זה משהו לשים אליו לב). לשאול מה כדאי לבדוק, האם צריך בדיקת דם, האם צריך צילום מסוג מסוים
ייתכן שאותו אורטופד שטיפל בה יהיה מוכן לראות אותה בפרטי (תבקשו ממנו הנחה גדולהעל הביקור כי זו חיילת ואי אפשר לקבל עליה החזר מקופת חולים) בדרך כלל הרופאים שמקבלים בפרטי מוכנים לתת הנחה ניכרת כי מבינים שמדובר בחייל/ת. אבל כך ברגע שיש לך אבחנה כתובה אפשר לגשת לרופא בצבא ולבקש את כל הבדיקות.
3. אם אכן מדובר בדלקת אז כנראה תצטרך אנטיביוטיקה ואפשר לשאול את הרופא שטיפל בה מה דעתו על מתן אנטיביוטיקה זו ואם מאשר שנכון לעשות כן להשיג לה את התרופה. אם אומר שכן אז צריך להשיג ממנו או מרופא אחר את המרשם ולרכוש עבורה. כל רופא יכול לרשום מרשם כאמור.
4. אם אכן מדובר בדלקת גם סתם שום עוזר. נכון זו תרופת סבתא אבל זו אנטיביוטיקה טבעית. לי מאוד עוזר לקחת שום של חברת סולגאר בקפסולות כי זה בלי ריח. לוקחת שלוש פעמים ביום עם מיים וקצת אוכל ואחרי חמישה ששה ימים הדלקת נרפאית.
5. אחרי שיהיו לך התשובות ותוכלי להבין מה התרופה שצריך לתת לה
תצטרכי להעביר לה את התרופה. תתקשרי למפקדים ותבררי מי יוצא וחוזר לבסיס בימים הקרובים וכך תוכלי להעביר דרכו את מה שצריך עבור הבת.

בקיצור את צודקת וצריך לפעול ומהר כי זה נמשך זמן רב מדי
תכתבי לנו מה קרה ורפואה שלמה ומהירה.

avinoam76

New member
זה כאב בפרק כף היד?

ראיתי שכבר הגיבו לך שהיא חייבת הפניה לאורטופד... חוץ מזה כדאי לחשוב ממה נוצרת הדלקת הזאת, מה התפקיד שלה?
אני חושבת בינתיים שתחבושת אלסטית תעזור לה (אפשר לקנות בכל בית מרקחת וזה די זול) ויש כדורים של תמצית פרי בוסוואליה (של סולגאר) שזה מאוד עוזר לכאבים ודלקות בפרקים, גידים, שלד... זה משפר את הזרימה של הדם לתאים ועוזר למפרקים פגועים. בכל אופן להשתדל לא למשוך את זה וללכת לרופא...

למעלה