בעיה שאני תוהה לגביה ואשמח לשמוע

בעיה שאני תוהה לגביה ואשמח לשמוע

את דעתכם. היום אני כמעט שלושה שבועות לאחר הניתוח. הקטע שמציק לי הוא תחושת הרעב שאני מקבלת לעיתים קרובות. אני לתומי חשבתי שהניתוח אמור לעזור לי בקטע הזה , לבלום או להקטין את תחושת הרעב אבל מה שקורה בפועל הוא שאני צריכה להאבק כל הזמן בתחושה. אני רצה לשתות כל פעם שאני חשה רעבה אבל מתהווה תסכול נפשי. האמת שאני גם מרגישה שאם הייתי מרשה לעצמי הייתי יכולה לאכול כמויות די נורמליות (לא כמויות של שמנים) אז כאילו מה הקטע עם הניתוח? במה בעצם הוא עזר לי? ושאלה נוספת למה התפריט לחודש הראשון הוא בלי כל גיוונים , אפשר להשתגע מלאכול כל יום את אותו הדבר? אשמח מאוד לשמוע תגובות , כי אני מתחילה להיות מתוסכלת. חושבת ותוהה

רוייקו

New member
לחושבת ותוהה.. כתבתי פה לשלגיה

הודעה מאלפת על תהליך הגמילה מאוכל לאחר הניתוח.. נסי לחפש אחורה את אחת ההודעות שלי לשלגיה או למישהו אחר על "גמילה מאוכל לאחר הניתוח" .. זה צריך להיות שניים-שלושה דפים אחורה, לדעתי. כתבתי שם הודעה ארוכה כל כך שאין לי כרגע את הזמן לכתוב אותה לפה שוב... מומלץ שתקראי אותה. שבת שלום רוייקו

RomiVais

New member
חושבת ותוהה יקרה!! ../images/Emo24.gif

איך הזמן עובר, אה?? אני לא יודעת מה להגיד לך לגבי תחושות הרעב שאת מתארת... אני פשוט מההתחלה, מהיום הראשון אחרי הניתוח אם הייתי רעבה שכנעתי את עצמי שסתם משעמם לי ושזה לא ממש רעב... והיום כבר אין לי כאלה תחושות רעב כמעט בכלל, רק מדי פעם כשאני "שוכחת" לאכול בבוקר ואז אני מרגישה את הבטן מקרקרת
נראה לי שכולנו כאן יודעים כמה שהתפריט הראשון חסר גיוון... כפי ששלגיה כבר כתבה כאן, היית צריכה לראות את החיוך שלה כשיצאה מהדיאטנית עם התפריט השני
ובכלל - לא חסר לך עוד הרבה... עוד שבוע שבועיים יש לך בטח תור, לא? אני אציע לך כמה דברים: אני לא יודעת אם התחלת לעתעמל קצת, אבל אם כן - אצלי למשל זה ממש סוגר את התיאבון. אני חוזרת מהליכה ארוכה כל כך עייפה שחוץ ממים לא בא לי כלום. פירה משביע מאוד, תשאירי את כמות הפירה שאת צריכה לאכול ביום לרגעים שאת ממש ממש רעבה, ובשאר הארוחות אם את לא ממש רעבה תאכלי קצת. הרי יש לך "מכסה" ליום וכמות קלוריות ליום ואת זו שמחליטה איך הכי כדאי לך לעשות את החלוקה. למרות ש- 6 ארוחות קטנות ביום אמורות להעביר את כל היום ללא תחושות רעב פה ושם. אני חושבת שכבר הצעתי לך לשתות פריוויון (אין לי אחוזים בחברה
). אותי זה מאוד משביע ויש לזה מעט קלוריות. את יכולה גם להרים טלפון לדיאטנית ולבקש ממנה שתציע לך משהו. אין שום סיבה שתסבלי - באמת!! הדבר האחרון זה פשוט להתרכז במשהו אחר, אל תחשבי על תחושת הרעב אלא תשקעי בכל דבר אחר. אני למשל, כשאני עסוקה במשהו - יכול לעבור יום שלם ושום דבר לא יפריע לי... בטח לא תחושת רעב. וכמובן - לשתות המון (הבנתי שאת כבר עושה את זה). אני מאוד מקווה שעזרתי לך גם אם קצת... אל תשכחי שרעב חשים לפעמים בראש ולוא דווקא מהבטן. אם לא עזרתי - תשלחי לי את הרעב ואני כבר אטפל בו!!
ספרי לי - מה בינתיים, את נשקלת? כמה ירדת? ואיך את מרגישה? שיהיה לך שבת שלום וסוף שבוע נפלא, שולחת לך המון חיזוקים, חיוכים וחיבוקים רומי

הי רומי חמודה

תודה על דבריך החמים. האמת שהיום יש לי יום גרוע במיוחד , מהבוקר רעבה ,כל כך נמאס מהתפריט חסר הגיוון ואני חושבת שזו הבעיה העיקרית שלי , קשה לי לאורך זמן לאכול כל יום כמעט את אותו הדבר. כן אני דווקא שותה את הפריוויון הוא באמת טעים . אני אכן מנסה למלא את עצמי בשתיה כל פעם שאני רעבה אבל כנראה הנשמה מתגעגעת לאוכל אמיתי ולא כל הדייסתי הזה שאני אוכלת. האמת שחשבתי שיהיה יותר קל לעשות דיאטה לאחר הניתוח אבל מישום מה יש לי תחושות רעב לעיתים קרובות , לא יודעת אם זה רק אצלי או קורה גם לאחרים , אבל זה קצת מייאש מישום שהסיבה העיקרית שלא יכולתי להתמיד לאורך זמן בדיאטות לפני הניתוח היתה תחושת הרעב מה שקוויתי למנוע ע"י הניתוח. לגבי הירידה במשקל אז כך: בשבוע הראשון ירדתי 4 ק"ג בשבוע השני 2 ק"ג ומאז בכמה הימים האחרונים מישום מה לא הורדתי במשקל למרות שגם התחלתי פעילות גופנית של הליכה. אולי גם זה ייאש אותי היום . אני באמת אשמע לעצה שלך ואתקשר לדיאטנית ביום ראשון אולי באמת יש לה משהו להציע. בכל אופן תודה שוב על דבריך החמים ושיהיה לך סוף שבוע נפלא. חושבת ותוהה

RomiVais

New member
חושבת ותוהה יקרה (2) ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

אני ממש מבינה את הייאוש שלך, וצר לי שאני לא יכולה לעשות יותר כדי לעזור לך. עניין הירידה במשקל שונה מאדם לאדם. לפי הזמן שעבר, את בטח בתקופה שאת אמורה להיתקע קצת באותו משקל. גם אצלי זה קרה בדיוק כשהתחלתי לעשות ספורט וזה הוריד לי קצת את המוטיבציה, אבל המשכתי בכל זאת, למרות שלא יצאתי להליכות בכיף, אלא מתוך הכרחה עצמית. עבר קצת זמן ועכשיו חזרתי לרדת במשקל. אני בהחלט מבינה את עניין התפריט וקרקורי הבטן, אבל כשרעב תוקף אותך את חייבת לנסות להתעלם ממנו - אם שום דבר אחר לא עוזר... כי יכול להיות שזה פסיכולוגי וזה בעצם מזיק לך. אני מבינה שאת מיואשת במקצת, אבל תחשבי על הקילוגרמים שתרדי בחודשים הקרובים וזה בטוח ירחיק אותך מהמקרר. תחשבי שהמטרה הסופית שלך שווה כל התקף רעב שלא בא לסיפוק על ידי אוכל. 6 קילו הם התחלה יפה מאוד!! את בטח גם רואה על עצמך שינוי... יש לי עוד רעיון בשבילך: אולי תקני בגד חדש? לראות את עצמך לובשת משהו שלפני שלושה שבועות לא יכולת ללבוש בטח ירים לך את המורל ואת המוטיבציה. אני לפני שעבר חודש כבר קניתי חולצה לבנה מדהימה (כל החיים שלי כמעט לבשתי שחור) וזה עשה לי ממש טוב!! אני זוכרת שקראתי כאן בפורום שיש כאלה שנעזרים בעזרה של פסיכולוג או יועץ כלשהו... אולי זה גם פיתרון. בכל מקרה תרימי טלפון לדיאטנית - היא אמורה להיות חברה צמודה שלך לאורך תהליך ההרזיה. בהצלחה!!! שולחת לך המון חיבוקים
, חיוכים
וחיזוקים
רומי
נ.ב. תהיי חזקה - תאמיני לי שזה שווה!!!!

רוני#

New member
רומי - אוסיף משהו חשוב .......

העיצות שלך הן פנטסטיות מה שאני רוצה להדגיש זה את העיסוק בעניין האוכל - והריחוק מהמקרר אם תעסיקי את עצמך בענינים אחרים - אז דעתך תוסח מעניין האוכל האוכל בא אצלנו לרב עקב שיעמום , חוסר מעש , חיפושי עיסוק וכו´ אז נסי להעסיק את עצמך בעניינים שמעניינים אותך - ולא בקרבת המקרר שבת שלום ובהצלחה רוני

rinaoren

New member
שלום לך! ../images/Emo50.gif

אני עברתי את הניתוח גם לפני שלושה שבועות אני אישית לא מרגישה רעב בכלל ואני יכולה להעביר יום בלי לאכול בכלל כי אני לא מרגישה צורך. התפריט שלי כרגע גם לא מגוון אבל משביע בהחלט. הניתוח לא אמור לגרום לאיבוד הצורך לאכול אלא הוא כלי שבא לעזור לך להוריד בכמות האכול וכך לסגל לך הרגלי אכילה חדשים . חשוב מאוד שגם תאכלי לאט זה בהחלט עוזר לתחושת המלאות לא השובע . ואם בא לך לאכול ממש אז שמעתי שמשקה קר מומתק עוזר להשקיט את הרעב. תהיי חזקה ובהצלחה. ביי רינה.

היי רינה

מעניין איך לחלק מהאנשים נעלמה לחלוטין תחושת הרעב וחלק רעבים . אני לא יודעת ממה נובעים השינויים האלו . אני מיישמת את כל החוקים של לאכול לאט, לחלק את האוכל , לשתות הרבה (וגם ממותק) ,לעשות פעילות אבל יש ימים (ודי הרבה) שאני מרגישה רעבה (ואני מדברת על קירקורים של הקיבה,לא משהו בדמיון שלי) אני נלחמת נפשית קשה בתחושה אבל לפעמים ברגעים קשים זה מתסכל נורא. בכל אופן תודה על החיזוקים ושיהיה גם לך בהצלחה חושבת ותוהה

לחושבת ותוהה

עברתי את הניתוח לפני 8 חודשים הטבעת אצלי פתוחה הגעתי למשקלי הרצוי ירדתי 49 ק"ג אף על פי שהטבעת פתוחה ואני יכול לאכול הכל ,אני לא רעב אף פעם אני אוכל בשביל להנות מאוכל טוב לפעמים ,אפילו שלפעמים אני לא אוכל יום שלם אין לי קרקורי בטן ואני לא רעב.

למעלה