בעיה שיש לי

בעיה שיש לי

אני יוצא כבר ארבעה חודשים עם מישהי מקסימה שעל פי רוב הכל בינינו בסדר. אך לצערי יש לי חששות כבדים, אני חושש שתיווצר בינינו מערכת יחסים לא בריאה: אני חש שהיא הצד הדוחף ואני הצד הנדחף, שהיא הצד הצודק ואני הצד הטועה. קורה ולפעמים יש בינינו צרימות ביחסים: יש לה יכולת דיבור ויכולת הבעה, והיא בדרך כלל זו שמתזמנת את הדיון על דבר לא טוב/התנהלות כלשהיא שעשיתי פה ושם ובכך היא מושכת אותי בפה לתוך מן משחק שחמט שהיא קובעת את הכללים שלו וגם משנה אותם, כשקורה דבר כזה אני מתמלא דום שתיקה והיא ממשיכה בשלה ולא מרפה. הבעיה היא שבעוד אני לוקח ברצינות את מה שהיא אומרת ,בעת שאני מעלה נושא לדיון נדמה שהיא מתחקרת אותי עמוק ואני מצטייר בעיניה כקטנוני.. אשמח לתשובתכם

HyPeR SoNiC

New member
קטנוני או לא....

אתה מדבר על דברים שמפריעים לך. אני בטוח שהיא דיברה איתך על כל מיני נושאים שבעינייך היו קטנוניים, ואתה הבלגת ושמעת את מה שיש לה להגיד... אני מציע שתסביר לה שאולי בשבילה הדברים האלה הם קטנוניים, אבל זה חשוב לך, ואם היא מכבדת אותך, היא תדע לכבד גם את מה שאתה אומר ולקחת אותך ברצינות. כי אחרי הכל, כשהיא "מעלה דיון" על משהו, אתה לוקח אותה ברצינות. אמנם אתה אולי חולק על חלק מהדברים, אבל אתה מכיר בעובדה שזה משהו שמפריע לה ולכן אתה מתייחס לזה. וקשר זה לא "תוכנית כבקשתך"... גם היא צריכה להתאמץ אם היא רוצה שזה יצליח!

Cobe1982

New member
ואני רוצה להוסיף..

תגיד לה בדיוק את מה שאמרת לנו.אל תיכנע לסחיטה רגשית-מערכת יחסים אמורה לעשות לך טוב.תמיד תראה את האפשרות של פרידה כמפלט אחרון,אבל אופציונלי למקרה שאתה מבין שאין עם מי לדבר.אני לא יודע מה מערכת היחסים ביניכם בדיוק,אבל אם היא באמת אוהבת אותך,ואם היא באמת רוצה שהקשר שלכם יתפתח,היא תצטרך ללמוד להקשיב,להפנים ולהתפשר בדיוק כמוך.אגב,אם במהלך ויכוח היא מתחילה להתנשא מעליך עם כושר הביטוי הנאה שהיא מתגאה בו,אתה תמיד יכול לעצור אותה באופן מיידי על ידי כך שתזכיר לה שאתם לא מנהלים משפט,אלא דיון בין בני זוג,ואף אחד לא צריך לשכנע אף אחד אחר בצדקתו,צריך רק להתפשר על מה שמפריע לשניכם.. דבר אחרון: שים לב אם הטענות של שניכם באמת עומדות באותה רמת חשיבות.הייתכן כי אולי,בכל זאת,היא באמת מעלה נושאים בעלי חשיבות עליונה,ואילו אתה מעלה סתם בעיות יומיומיות? תענה לעצמך על זה,ואם תגיע למסקנה שהיא פשוט מזלזלת בך,תזכור:קשר זה זכות, לא חובה!אל תהיה פודל. זהו.

למעלה