בעיה שכזאת

super sheepi

New member
בעיה שכזאת

לא יודעת אם זו חרדה או סתם טיפשות שלי אבל אני ממש מרגישה שזה כבר מוגזם המצב שאני נמצאת בו. מאז ומתמיד הרגשתי לחץ על כל מיני נושאים- אם זה היה בית ספר ומבחנים או כניסה למסגרות חדשות או הופעות מול קהל, הייתי ממש מקדישה לזה המון מחשבה (על כל מיני שטויות ממש, מי אמר לי מה ואיך וכאלה) ניתוחים מעמיקים של דברים שמיותר לחשוב עליהם פעמיים,אובססיה כזו של לקיחה של הכל "ללב" ןסתם לחץ...ברוב המקרים זה עבר אחרי שכאילו ביססתי את עצמי במקום החדש (אחרי לא מעט סבל) עכשיו סיימתי כיתה יב' והתחלתי לעבוד, וללמוד בקורס לפסיכומטרי . אני עובדת במלצרות ואני כל כך לחוצה מהעבודה שאני לא ישנה טוב יום לפני משמרת וזה גם משפיע על הכישורים שלי שם, במקום להיות קלילה ורגועה אני לוקחת ללב כל הערה שיש לבוס שלי להגיד לי וחופרת בה עם עצמי המון וכל הזמן מעבירה בראש מה היה ומה יהיה. מצד אחד אני מרגישה סיפוק גדול מזה שאני עובדת ומצד שני לפני שאני הולכת לעבודה בבוקר אני כל כך לחוצה שאפילו עולה לי הדופק בלי שום סיבה.. מכיוון שזה גם משפיע על התפקוד שלי שם (לא באופן מובהק אבל אני יודעת שאני מסוגלת ליותר) הבוס שלי מעיר לי יותר ולוקח לי יותר זמן להתקדם למשמרות יותר עמוסות למשל או לימים יותר עמוסים ואני מרגישה כמו איזה לוזרית כי אנשים שהצטרפו לשם אחרי מתקדמים יותר מהר..ואני שונאת את ההרגשה הזו של ה"לא טובה מספיק"...מה גם שכל פעם יש לי הרגשה שלא מרוצים ממני ורוצים להעיף אותי בכלל (למרות שזה לא נכון אם היו רוצים להפתר ממני היו כבר מעיפים אותי מזמן) כל הלחץ מתועל לידיים שלי ולפנים שלי והרבה פעמים אני רועדת או שסתם יש לי פרצוף לחוץ כזה... ואני בקושי מזהה את עצמי..אבל שוב, זה תמיד קורה לי במקומות חדשים ואני שונאת את עצמי ככה, ושונאת שזה משפיע עלי ככה שכל הערה הכי קטנה גוררת אחריה ממש כאב לב... מה אתם חושבים הבעיה פה? יכול להיות שזאת ממש הפרעה של חרדה או משהו כזה? מה כדאי לי לעשות? (אני לא מתכוונת לעזוב את העבודה ולוותר ולהרים ידיים או משהו- ממש לא, אבל זה משפיע עלי כל כך שאני פשוט מרגישה על הפנים, לא יכול להיות שתהיה לעבודה הזמנית הזו כזו השפעה עלי!)
 
היי ../images/Emo119.gif

קודם כל, אני חושבת שזה נפלא שיש לך כוונה ונכונות להאבק ולא להרים ידיים. זאת הדרך להתגבר על חרדות ופחדים.
זה באמת לא פשוט כשלוקחים כל דבר ללב, וחושבים על כל דבר שעשינו או אמרנו, או על כל הערה שמישהו נותן לנו. את נשמעת לי בחורה מאוד רגישה. אני חושבת שלרגישות יש הרבה צדדים יפים. מה שצריך זה לנסות לעבוד על הצדדים שבה שגורמים לנו להיות פגיעים מידי. אפשר להעזר בטיפול פסיכולוגי, ולעבוד על עצמינו כדי ללמוד להיות פחות פגיעים.
את מספרת שאת מקדישה המון מחשבה לכל מיני דברים שגורמים לך לחץ (מבחנים, הופעות מול קהל, עבודה...). את מספרת גם שיש לזה גם השלכות פיזיות (למשל רעד בידיים). הרבה פעמים כשאנחנו בחרדה ממשהו זה גורם לתופעות בגוף, כמו שתארת, וכמובן גם להרבה התעסקות ומחשבה במה שמלחיץ אותנו. רציתי לשאול אם הלחץ גורם לך גם להמנע מלעשות כל מיני דברים, או לוותר על דברים שהיית רוצה לעשות?
 

super sheepi

New member
קודם כל

תודה על התשובה
ובקשר לשאלה שלך- לא, אני תמיד עושה את הדברים שגורמים לי ללחץ הזה, אבל פשוט עצם העשייה שלהם לוקחת לי הרבה כוחות ועצבים... אני אף פעם לא מוותרת לעצמי על הדברים אלא פשוט לחוצה מאוד לקראתם...
 
ללכת נגד החרדה ../images/Emo45.gif

אני חושבת שזה שאת לא מוותרת על לעשות את הדברים שגורמים ללחץ הזה זה דבר מצוין.
הדרך להלחם בחרדות ופחדים מכל מיני דברים היא בדיוק זאת - לא לוותר לחרדה, לא להכנע לה, לא להמנע מכל מיני דברים בגללה, אלא ללכת נגדה, להחשף לדברים שמפחידים אותנו, לעשות אותם למרות הפחד. אני יודעת שעצם ההליכה נגד הפחד, העשייה של הדברים המפחידים והמלחיצים, היא לא פשוטה בכלל. זה דורש הרבה כוחות. הרבה פעמים אנשים עם חרדות מאוד מתקשים למצוא את הכוח ללכת נגד הפחד, ונוטים לוותר לפחד ולהמנע מלעשות כל מיני דברים. כשזה המצב צריך לעבוד הרבה על למצוא את הכוח לא לוותר ולעשות דברים. את כן מצליחה למצוא את הכוח הזה
. את לא מוותרת לפחד, לא נמנעת, אלא הולכת נגדו ונלחמת בו. את עושה בדיוק את הדבר שנכון לעשות.
העניין בחרדה הוא שאנחנו צריכים להיות עקביים במלחמה שלנו נגדה, לחזור ולעשות שוב ושוב את הדברים שמפחידים אותנו, ואז החרדה הולכת וקטנה. זה משהו שקורה בהדרגה. בכל פעם שאת נלחמת בחרדה ולא מוותרת לה, היא הולכת ונחלשת. אולי זה משהו שלא מרגישים מיד, אבלן אחרי מספיק תרגול - מרגישים שהחרדה פוחתת. אפשר לנסות להלחם בחרדה בצורה שיטתית: למשל לדרג את הדברים שמפחידים אותנו בסולם של 1 עד 10, כש-10 זה מה שהכי מפחיד או מלחיץ לנו. ואז לבנות תוכנית הדרגתית של חשיפות - להתחיל קודם להתמודד עם הדברים שפחות קשים לנו, ובהמשך לעבור לדברים שיותר קשים. אפשר לעשות את זה לבד ואפשר גם לפנות לטיפול פסיכולוגי לעזרה. היית פעם בטיפול?
 
למעלה