בעיה שלא שומעים כל יום........

בעיה שלא שומעים כל יום........

הייתה לי חברה עד לא מזמן שאמא שלה היא זונה ואבא שלה מת מסמים ומאיידס יש לה אחות אחת גדולה שהיא כבר נשואה, כך שהיא חייה לבד עם אמא שלה בבית, היא לא יודעת שאני יודעת שאמא שלה זונה ואני יודעת שהיא לא רוצה להישאר לבד בבית עם אמא שלה כי כל הזמן באים אלייהם הביתה כל מיני בחורים זרים ובגלל זה אני מעדיפה שלא ללכת אלייה הביתה, אבל הבעיה היא שהיא כל הזמן רוצה שאני יבוא לישון אצלה ואני לא רוצה כי כל פעם שאני ישנה אצלה אני קמה בבוקר ורואה כמה גברים עם תחתונים יושבים אצלהם בסלון עם סיגרייה מול הטלויזיה ואמא שלה בחדר יושנת, אני מבינה למה היא לא רוצה להישאר לבד בבית ואני לא יכולה לישון אצלה כי זה לא נח לי לקום בבוקר אצל חברה וליראות 4 או 3 גברים זרים יושבים ליראות טלויזיה עם תחתונים וסיגרייה, אני לא רוצה שהיא תדע שאני יודעת מזה שאמא שלה זונה ובגלל זה אני כל הזמן ממציאה תירוצים שאני לא יכולה לבוא אלייה, וכשאני לא יכולה לישון אצלה היא מחפשת תמיד מקום לישון בו ואני לא יכולה ליראות אותה ככה אז אני מציעה לה לבוא לישון אצלי , היא אף פעם לא אמרה לי למה היא מחפשת תמיד מקום לישון בו כי אני אף פעם לא שאלתי כי אני בעצם יודעת את התשובה ואני לא רוצה להעמיד אותה בהמצב לא נעים כי אני יודעת שהיא לא רוצה להגיד לי כי אם כבר היא הייתה אומרת לי את זה ממזמן. ובגלל זה כשהיא באה לישון אצלי אחר כך היא רוצה שגם אני יבוא לישון אצלה וכשאני אומרת לה שאני לא יכולה היא מתחילה לריב איתי והיא אומרת לי שאני חברה מגעילה כי כשאני רוצה שהיא תבוא לישון אצלי היא באה כאילו שהיא עושה לי טובה שהיא באה לישון אצלי, ואני ממש מרחמת עלייה ולא יודעת מה לעשות, וחוץ מזה כשאנחנו נימצאות עם חברות או חברים אחרים היא כל הזמן כאילו מחפשת איך להשפיל אותי לידם ואני לא עונה לה רק בגלל שאני מרחמת עלייה ורק בגלל שאני יודעת שהיא בסך הכל מתוסכלת ממה שהיא עברה כל החיים שלה בבית כשהיא הייתה קטנה אבא שלה היה לוקח סמים ואמא שלה ליפעמים הייתה מסטולית והייתה מרביצה לה ולאחותה. זה מה שהיא סיפרה לי חוץ מזה שאמא שלה זונה היא סיפרה לי הכל על החיים שלה, בגלל זה אחותה הגדולה היתחתנה בגיל 17 ועזבה את הבית רק בגלל שלא הייתה לה ברירה כי היא רצתה להיתרחק מהבית כמה שיותר מהר. אז בגלל כל ההשפלות שעברתי בגללה ליד אנשים אחרים, זה היתחיל להימאס עליי והיתחלתי לאט לאט להיתרחק ממנה, ועכשיו אנחנו לא מדברות, ולא מזמן גם גיליתי שכל ה"חברים והחברות" שהיו לה שבעצם הם האנשים שלידם היא היתה משפילה אותי, גיליתי שהם בכלל לא סובלים אותה אבל הם לא יודעים את סיפור חייה ובלי שום קשר לזה הם סתם הולכים איתה והם אומרים שהיא סתם נידבקת אלייהם. ועכשיו אני רואה אותה ליפעמים הולכת לה לבד ואין לה אף אחד ואני לא לחשוב על זה אפילו מה היא עושה כשאין לה איפה לישון וזה יושב לי על המצפון ואני ממש לא יודעת מה לעשות, בבקשה תעזרו לי כי אני מצד אחד מאוד פגועה ממנה ומצד שני אני מנסה להבין אותה. רעות.

פששש וואו כמה תגובות באמת תודה

אולי זה קצת ארוך אבל בבקשה תעשו לי טובה, אני חייבת לישמוע את תגובותייכם. תעזרו לי אני לא יודעת מה לעשות. רעות.

BAT_15

New member
היי רעות

קודם כל איזה חמודה את ששאת עוזרת לה. וחוץ מזה לפי דעעתי את צריכה לעזור לה ולהשלים איתה כי את יודעת שהיא מתוסכלת ומחפשת חברים כי את זה אין לה בבית אז אל תתיאשי ותמשיכי לעזור לה מקווה שעזרתי נטלי

lolita...

New member
רעות...

דבר ראשון שהייתי מציעה לך לעשות זה להתקרב אליה שוב אבל אז תדברי איתה על זה שלא מתאים לך שירדו עליך ! אחר כך נראה לי שאת צריכה לדבר איתה על הבעיה הזאת תיפתחי בפניה שאת יודעת מה היא "מסתירה" ותגידי לה שהיא לא אשמה במה שאמא שלה עושה נראה לי שכדאי בשבילה לנסות ללכת לגור עם אחותה ואם אין לה תאפשרות הזאת אז שתלך לטיפול-לא טיפול אלה שאנשים כמו עובדות סוציליות או משהו יעזרו לה כי היא מתבגרת והכי טוב בשבילה לחיות בסביבה אחרת אם את מרגישה שאת לא חייבת לה כלום אז אל תיתקרבי אליה שוב אבל אם את אומרת שיש לך נקיפות מצפון אז תנסי לעזור לה... היא לא יכולה לעבור את זה לבד כי זה לא בריא בשבילה ואת לא אשמה בזה שאמא שלה החליטה לעשות את זה או דבר אחר מקווה שעזרתי אלה

lital love .E.

New member
זה באמת.....................

משהו שלא שומעים כל יום ואני ממש מצטערת שאת כחברה שלה צריכה לעבור את זה חמודה לדעתי את חייבת להבין אותה כי היא פשוט מקנאת בך. ולדעתי אין לך ממש ברירה ואת חייבת להתוודות בפניה שאת יודעת על אמא שלה שהיא זונה כי לשקר ממש לא יעזור. בנוסף לכך לדעתי אל תלכי לישון אצלה שלא מרצונך כי חוץ מזה שזה לא נוח זה אפילו מסוכן. אז לדעתי תנסי לחזור להיות חברה שלה אבל אל תראי לה שזה מתוך רחמים כי זה רק יותר יעצבן אותה ואל תשכחי לספר לה את מה שאת יודעת על אמא שלה. מקווה שעזרתי אוהבת ליטל

כן, אני נורא הייתי רוצה להגיד לה...

את זה שאני יודעת הכל, אבל אני יודעת שהיא לא הייתה רוצה שאני ידע ואם היא תדע שאני יודעת אז זה ממש יעצבן אותה והיא לא תירצה לדבר איתי והיא תתחיל לריב איתי ותגיד לי שוב שאני סתם חברה מגעילה, זה מאוד כואב לי שאני שומעת שהיא אומרת לי את זה כי אני בסך הכל רוצה שיהיה לה טוב, היא לא יכולה ללכת לגור עם אחותה כי היא תמיד אומרת שאחותה סתם נצלנית וסתם מגעילה ואחותה באמת כזאת, הם רבות הרבה ולעיתים לא מסתדרות, והיא לא רוצה להיות אצל הסבתא שלה היא אומרת שנורא משעמם לה שם, והיא כל הזמן רוצה שאני יהיה אצלה וכשאני אומרת לה שאין לי כח או שאני לא יכולה (סתם בתור תרוצים) אז היא מתחילה לריב איתי, וזה ממש לא בראש שלי לריב איתה, אני הולכת אלייה לעיתים רחוקות רק בגלל שלא נעים לי ממנה ובגלל שאני מרחמת עלייה, אני יכולה להבין את מה שהיא עוברת כי כשאני פעם במאה שנה נימצאת אצלה ורואה את כל הבחורים הזרים האלה שבאים אלייהם הבייתה אני מרגישה ממש לא בנוח אפילו פעם אחת מישהו מבוגר ניסה להתחיל איתי אצלה בבית כאילו שזה בית זונות או משהו, וזה ממש הבהיל אותי, אני לא רציתי לספר את זה לאמא שלי כי אני יודעת שאז בכלל היא לא הייתה נותנת לי להיתקרב אלייה הביתה ואז בכלל היתי מרגישה לא נעים והיא תמיד הייתה רבה איתי, למרות שאמא שלי מודעת לכל המצב שיש אצלה בבית ואני מספרת לאמא שלי הכל ואפילו אמא שלי מרחמת עלייה וממש לא מרוצה מזה שאני הולכת לישון אצלה ואני הרבה פעמים מיתייעצת עם אמא שלי על זה וכל פעם שהיא רוצה שאני יבוא לישון אצלה אמא שלי מוצאת לי תרוץ אחר, ליפעמים אני אפילו אומרת לאמא שלי שתגיד לה שהיא לא מסכימה לי ללכת לישון אצלה, ושאם היא רוצה היא יכולה לבוא לישון אצלי, אבל מיתעקשת כאילו לישמור על הכבוד שלה ולהגיד שכאילו אם אני לא באה אלייה אז היא גם לא תבוא אליי. ולא רק זה גם כשהיא באה אליי, היא תמיד כאילו תופסת את מקומי בבית שלי, היא משחקת עם האחים הקטנים שלי, היא עוזרת לאמא שלי בהכל היא יושבת עם המשפחה שלי בסלון אוכלת איתם צוחקת איתם מדברת איתם על הכל, לא שזה ממש אכפת לי, להפך אני בעד שהחברות שלי ירגישו בנוח אצלי בבית, אבל נגיד ביום שישי בערב שהיא באה לישון אצלי ואני רוצה לצאת החוצה להיסתובב עם כולם בשכונה אז היא תמיד רוצה שנישאר בבית ולא רוצה לצאת לשום מקום וזה דיי מעצבן אבל אני יכולה לעשות? ואני גם תמיד מרגישה חנוקה איתה, רק בגללה אני צריכה להיות כלואה כל היום בבית ולא לצאת לשום מקום וחוץ מזה כשהיא אצלי היא מבלה יותר עם המשפחה שלי מאשר איתי ואני יודעת שזה פשוט מה שחסר לה בית חם ואוהב כי אצלי בבית נותנים לה המון חום ואהבה אפילו האחים הקטנים שלי, ואני באמת שמחה על כך אבל ליפעמים ניראה לי שכאילו המשפחה שלי מעדיפים אותה במקומי כי היא מיתנהגת איתם כל כך יפה והיא עוזרת לאמא שלי יותר ממה שאני עוזרת לה וגם לאחים שלי הקטנים שאני תמיד רבה איתם היא מיסתדרת איתם יותר טוב ממני והם אפילו אמרו לי שהם מעדיפים אותה עליי, והיא נמצאת אצלי הרבה ובגללה אני גם לא יכולה לצאת הרבה מהבית, אז מה אתם אומרים? לותר על החופש שלי רק כדי לעזור לה? או לעזוב אותה בשקט שתיחייה את החיים שלה ולהיות חופשייה? רעות.

lital love .E.

New member
זה כבר ממש לא בסדר..........

באיזו זכות היא עושה את זה אבל רק שתדעי לך שזה מתוך קנאה גדולה אלייך ולא נראה שיש לך מה לעשות עם זה חוץ מלדבר איתה אם היא לא מסכימה איתך וכועסת עליך את צריכה להבין שהיא כפויית וכמה שהיא באמת מסכנה זה לא מעניק לה את הכוח לצעוק עליך ועוד להאשים אותך את בסך הכל מתנהגת בצורה מדהימה כלפיה ואם היא לא יודעת להעריך את זה תני לה להתבשל כמה זמן במיץ של עצמה ואז היא תבין מה היא הפסידה. ואל תאשימי אף פעם את עצמך את לא אשמה במה שקורה לה ואל תתני לה גם לגרום לך רגשי אשמה כי סך הכל את הכי בסדר בסיפור הזה ואני מאוד מעריכה אותך. אוהבת ליטל נ.ב האייסיקיו שלי 71465477

אלפיי תודות לך... באמת

אבל רק עוד דבר אחד, את בעצם אומרת שעדיף שאני ישאיר את זה ככה? כאילו לא להיתקרב אלייה יותר ? ורק אחרי שיעבור כמה זמן ללכת ולנסות להשלים איתה? בתודה רעות.

את יודעת מה.......

את מה זה צודקת...... באמת תודה רבה רבה רבה לך ואלפיי
ים ו-
ות אוהבת
רעות.

רעות..

רעות הייתי מחלק את התגובה שלי לשני חלקים בחלק הראשוןהיתי ממליץ לך להפגש עם אותה חברה ולדבר עימה על הבעיה שלה וכן לספר לה את מה שאת חושבת שאת יודעת ותראי לה שאת מעוניינת בחברתה אך ההתנהגות שלה מפריעה לך. בחלק השני אני ממליץ לך לנסות ולהציע לה שתפנה ללשכת הרווחה בעיר בה היא מתגוררת ותבקש סיוע אם בלינה או כל סיוע אחר שמגיע לה . לפי התאור שלך אותה נערה מוגדרת בחוק "נערה בסיכון" ולכן האשויות אמורים לסייע לה לפי החוק. שלומי

את אחלה בנאדם

קראתי מה שכתבת ואחרי שחשבתי על זה החלטתי שאני אגיב בכל זאת. אז זה מה שאני חושבת: אני חושבת שאת צריכה לדבר איתה ולומר לה שאת יודעת הכל כי זה ס´תם חבל שאתן רבות ובכך שתספרי לה היא תבין למה את לא רוצה לבוא לישון אצלה ואז היא לא תכעס עלייך ולא תשפיל אותך אז אם את באמת אוהבת אותה ומרחמת עליה דברי איתה תקשיבי למה שיש לה לומר ואם בכל זאת לא יצא טוב תדעי שאת עשית את המקסימום מצידך המון בהצלחה
ליאת

תודה על העצה אבל.........

היא כבר סיפרה לי הכל על החיים שלה, הדבר היחיד שהיא לא סיפרה לי זה שאמא שלה היא זונה. היא לא רוצה שאני ידע כי היא מיתביישת בזה, היא לא רוצה שאף אחד ידע על זה. ואם אני יגיד לה את זה שאני יודעת היא תריב איתי יותר ותיתעצבן עוד יותר כי היא בסך הכל מתוסכלת מכל מה שעובר עלייה ואני מבינה אותה לא קל לחיות ככה. תיקראי את ההמשך שכתבתי באחת ההודעות למעלה ותביני. רעות.

MoonCow

New member
אמת, אמת

באמת בעייה קשה, סוגייה מעניינת אין עוד פתרון, את חייבת להגיד לה שאת יודעת! זה חייב להיות ככה, את תסבלי קצת אבל את חייבת!

צודקת . . .

את צודקת בזה שאת לא צריכה לעבור את זה אבל את צריכה לדבר אתה על זה ואם את באמת מרחמת עליה את יכולה לתת לה תמיכה בדרכים של דיבור או חברות וכו´. אם היא לא מרגישה בנוח עם המצב בבית שלה היא צריכה לדבר עם אמא שלה ולבקש ממנה להפסיק את ה"פעילויות" בבית מכיוון שזה מפריע לה ואם היא לא מפסיקה אז כמו ששלומי אמר פשוט לפנות למקומות הנחוצים . . . . . . מקווה שעזרתי . . . DJ made in israel

היא כבר עשתה את זה........

היא דיברה על זה עם אמא שלה, אני יודעת בגלל שכל הזמן היא רבה איתה על זה אפילו לידי, אבל היא מנסה להסתיר את זה (את הנושא שעליו הם רבות) וכפי איך שזה ניראה לי, אני לא חושבת שזה אכפת לאמא שלה, או שזה כן אכפת לה והיא פשוט לא יכולה להפסיק עם זה, בגלל שזה הדבר היחידי שהם מיתפרנסות ממנו. אז לא ניראה לי שאמא שלה מיתכוונת להפסיק עם זה כי אם זה מה שיהיה אז לא יהיה להם איך להתקיים כלכלית. רעות.

לא דברתי על להפסיק

אפשר להעביר את ה"פעילות" למלון או כל מקום אחר, מדובר בילדה שלה, איזה מן אמא היא ???????? ואם זה לא עוזר אז מחוסר ברירה היא חייבת לקחת את העצה של שלומי . . . DJ made in israel

R K L

New member
וואוו אין לי מילים!

תראי אני חושבת שאת צריכה לדבר איתה. תאמרי לה שאת יודעת שאמא שלה זונה. את חייבת! אני חושבת שאתן צריכות לחזק חזרה את הקשר, תביני אותה! ואני מבינה שאת מבינה אותה! אני חושבת שהיא לא יכולה להמישך לחיות בבית הזה! אין לה קרובי משפחה נורמלים? סבא? סבתא? דוד או דודה? אם אין לה, לצערי אני חושבת שהכי טוב בשבילה זה ללכת ל.. שכחתי איך קוראים לזה... מקום כזה שילדים ממשפחות הרוסות יכולים לבוא ולקבל תמיכה. תמיכה שכוללת לינה, אוכל, בית ספר.. כל מה שדרוש! אם את באמת אכפת לך ממנה! דברי איתה. ושתפנה לשם! בבית היא לא יכולה להישאר!!! -קרן-

למעלה