בעיה שלפני חתונה...

bebe

New member
בעיה שלפני חתונה...

אני וחברי יוצאים כבר שנתיים ועומדים להתחתן בעוד חצי שנה. הבעיה היא שבזמן האחרון יש לי חששות. אני מאוד אוהבת את חברי מעריכה אותו. יש לו תכונות מקסימות - הוא אוהב, מפנק מתחשב ו...מה עוד אפשר לבקש. א - ב - ל אני לא יודעת מה קורה לי אני כל הזמן חושבת על "האם הוא האחד???" זה לא שאני רוצה מישהו אחר (ספציפי או באופן כללי) אבל פשוט אני תוהה לעצמי אם אכן עלי לעשות את הצעד שממנו אין חזרה או שלא. למרות כל מה שאמרתי אני חייבת לציין שאני אוהבת את חברי ולא רואה את עצמי בלעדיו אבל המחשבות הללו מטרידות אותי ואני פוחדת שאתעורר בעוד שנה ואז כבר יהיה זה תהליך ארוך ומסובך לגמור את הסיפור. אני יודעת שההודעה קצת ארוכה ומבולגנת אבל פשוט כתבתי את מה שעלה לי בראש כי ככה הכי טבעי.

האלי

New member
אם באמת

כתבת את כל מה שמטריד אותך ולא הסתרת דברים "שלא נעים לגלות" אז פשוט |הדגש{ תחליטי שהוא האחד זו החלטה שחשוב לך מאד להמשך שתקבלי ותקבלי מתוך מודעות מלאה. תגידי לעצמך זה האיש שלצידו אני בוחרת לחיות את שארית חיי. ותחזרי על זה לעצמך כמו מנטרה עד שתהיי בטוחה שזה באמת כך. תראי, האגדה הזו על הנסיך הקסום היא אגדה. ויותר מזה, ככל שנופלים יותר עמוק אל הקסם נופלים יותר חזק על הפנים אחרי זה. (לא אכנס עכשיו להסבר למה זה, למרות שכבר יודעים להסביר את הסיבה לזה) אז אם את רוצה עצה: עזבי אותך מנסיכים וקסמים, קבלי החלטה מתוך בגרות ואחריות שזה הגבר שלך וצאו לדרך המשותפת. בהצלחה, האלי.

ליידילי

New member
ה"אחד"

אני הגעתי למסקנה שאין חיה כזו. התלבטויותייך כל כך מזכירות לי את אלו שלי ... לפני למעלה משני עשורים. על עצתו של האלי איני יכולה אלא להוסיף ולומר... עודנו יחד, ושמכלול תכונותיו החיוביות הרבות עדיין בעינו... ועד היום איני יכולה להעריך באופן מוחלט אם החלטתי היתה מוצדקת... אז תעשי את השיקול... ותתלבטי... וקחי בחשבון - שמה שמפריע כעת, עלול להתקיים גם בעוד שני עשורים... ואולי... תנסי להציע...ותחשבו על משהו פחות "מוחלט" או פחות מסובך... הסכם זוגיות.?.. למשל? אין לי זמן כעת לפרט... אבל דובר על כך כאן... ויותר בiol יעזרו לך למצוא אם תבקשי...

מיכללב

New member
יקירתי הנאיבית

אין דבר כזה "האחד", את לא נסיכה ומן הסתם הוא גם לא...יש התחלה קסומה ורגעים יפים ומציאות שגרתית של יום יום שצריך להשקיע,להשקיע, ושוב להשקיע..יש לך מערכת יחסים איתו תקופה לא קצרה, את מכירה אותו, חשבי על המעלות שלו וגם על החסרונות.. אני נשואה שלוש שנים וגם לי היו לבטים כאלו..וזה בסדר כי זה טבעי וכל העניין של "החתונה" תופסת מימדים מאד גדולים בגלל המשמעות שלה...ואם לגבייך יש לזה משמעות ואיתו זה המהות-לכי על זה. את אוהבת אותו ומעריכה אותו..אז אם הבעיה הן החששות-זה בסדר. קבלי החלטה ולכי בעקבות הלב! בהצלחה

בעקבות ה - ../images/Emo23.gif וההגיון...

אין דבר טבעי יותר מאשר חששות ולבטים, לפני הצעד הגדול והגורלי שמקשר בין חיי אנשים. כמה שנלמד להכיר את בן/ת הזוג לפני החתונה, אינו דומה להיכרות שלאחר החתונה. אוהב, מפנק, מתחשב - אלו דברים יפים כאשר האהבה פורחת והכל נראה ורוד. מה עם כבוד, הערכה, פתיחות, ליברליות, החופש לאפשר לך את משאלות ליבך? איני רוצה להישמע אנטי ולתת לך להרגיש "רגליים קרות" אבל, כאשר את מתלבטת בדבר החשוב שנקרא חתונה, זכרי שחתונה זה ערב אחד ונישואין זה כמעט לכל החיים, מקווה שלא הוספתי מבוכה על מבוכתך, כמו שאמרו לפני מעלות וחסרונות שאת רואה היום, ישתקפו גם בעתיד - מעטים מהם משתנים. כשתסיימי לבחון את מאזן החסרונות והיתרונות, תגלי כנראה שאת אוהבת ומעריכה אותו כמות שהוא, תגלי אולי שגם לך יש אי אלו חסרונות, שהוא מוכן לחיות איתם. והדרך להצלחה ולחיים טובים תהיה הבנה. ב ה צ ל ח ה

ה "אחד המיתולוגי"

יש לי חבר טוב, עוד מעט בן ארבעים ולבד טוב, לא ממש לבד הוא כל חודש/חודשיים יוצא עם מישהי אחרת, מחליף חברה אבל אני יודע, שבלב, הוא לבד... הוא עדיין מחפש את ה"אחת" אותה אחת, שבשבילה שווה להתחתן, שבשבילה הוא מוכן לוותר על ה"חופש" שלו (והוא באמת מאמין בזה...) ולאט לאט, עם השנים, הוא מתחיל להבין שהוא כבר לא סחורה מי יודע מה... הוא כבר לא צעיר הוא כבר התרגל לחיות לבד ואלה שהוא קרא להן פעם "מועמדות", כבר מתחילות לעקם את האף.. ואני מאמין שה"אחת" שלו, עברה לו מתחת לידיים, מזמן. והוא פספס את הרכבת, כי הוא לא היה בטוח שהיא ה"אחת" וגם, אם ימצא, ויתחתן בעתיד, זו בטח תהייה פשרה כלשהי אך בטח שלא ה"אחת המיתולוגית" היא פשוט לא קיימת!

אלה_ה

New member
מכירה יותר מאחד כזה (וגם אחת)

ויש פתגם שכל כך מתאים לכך- האויב של הטוב הוא העוד יותר טוב.

אלה_ה

New member
אני חושבת שגם אחרי 20 שנה את

עדיין לא תדעי אם הוא האחד. צריך להיזהר מלחפש את הבלתי מושג ולהישאר בסופו של דבר לבד. כי אותו אחד מושלם קיים רק באגדות. אז צריך לעשות את שיקול הדעת בהתאם לידוע לך עכשיו ולהחליט את ההחלטה שמתאימה להרגשתך עכשיו. פשוט לקפוץ למים. ולקוות לטוב. ויהיה טוב

tal22

New member
אהבה או הרגל ?

בייב היקרה, אני יודעת שאחרי שנתיים ממש מתרגלים לבחור גם אם זו לא אהבה גדולה בהתחלה אז מתרגלים. אני חושבת שאת צריכה לשבת עם עצמך (המלצה שלי על חוף הים עם כוס קפה ןגלים מתנפצים מולך) ןלחשוה את השאלה הגדולה: אני אוהבת אותו או שהתרגלתי אליו? אני יודעת שזה קשה לחשוב על זה אז ההצעה השנייה שלי היא לעשות רשימה למה כן להתחתן איתו ולמה לא להתחתן איתו ותאמיני לי שלא כדאי ללכת על הטור הארוך יותר אלא על הטור שאחד מהסעיפים שלו הוא : ..כי אני אוהבת אותו! אשמח לקבל תגובה ממך בהצלחה מיטל

bebe

New member
אז ככה...

קראתי את כל התגובות וחשבתי לי עם עצמי. אני אוהבת אותו - בזה אין לי ספק. אז לפעמים קצת מתחשק לי להיות לבד ולפעמים אין לי ממש חשק לעשות את מה שכל זוג עושה בלילה במיטה(...)אבל בסופו של דבר אני לא חושבת שאני רוצה לחיות בלעדיו וזה אומר הכל אז זהו, החלטתי - הוא האחד בשבילי ואני מתחתנת איתו! תודה תודה תודה לכולם! באמת שעזרתם לי מאוד!!

למעלה