בעיה של אוכל...
שלום לכולם
יש לי שתי בנות 3 ו-6
הגדולה בעלת מבנה רזה מאוד (גם כתינוקת קטנה)תמיד מקבלת הערות על כמה היא רזה
היא מודעת לזה וגאה בזה, לפעמים היא מלחיצה אותי עם משפטים שהיא לא רוצה להשמין או שהרגל שלה שמנה כשהיא יושבת (והירך נמרחת לצדדים)
כשהייתה תינוקת אכלה מאוד יפה ומהכל עד גיל 3 בערך
אז התחילה התערבות של הסבתות שניסו לדחוף לה עוד אוכל, התחילו לספר סיפור ולהאכיל אותה, לאט הרגשתי איך אוכל הופך לסיפור גדול
המצב כל כך החמיר, היא מורידה אוכל אחרי אוכל מהתפריט
גם בבית וגם בגן
אני לא יודעת מה לבשל הגעתי למצב שאני שואלת אותה מה להכין לך ולא מקבלת תשובה... (מנסה לפרוט לה מה יש לא עוזר)
חשובה לי מאוד תזונה טובה ולא צ'אנק (למזלי היא לא אוהבת) אבל כן אוהבת ממתקים וכן אוהבת עוגיות
הגעתי למצב שאני מכינה בבית עוגיות טחינה (מסומסום מלא וקמח מלא) ומאפשרת לה לאכול את זה לארוחת ערב
יש צד שני לסיפור והוא בעלי- שלא מתחבר לכל הקונספט של אוכל בריא ומבחינתו שניצל זה אוכל בריאות אין לו בעיה לקנות מיץ או ממתקים בשבילם
הן מרגישות במתח בעניין..
אתמול הגעתי להחלטה שמה שבישלתי זה מה שיש ומבחינתי תלכי לישון רעבה - וכך היה
בעלי לא הסכים איתי וכעס מאוד שהילדה הלכה לישון רעבה
גם בגן הם קיבלו הוראה לא להכריח אם אוכלת, אוכלת אם לא בעיה שלה, גם קיבלו הנחיה לא להשלים אוכל עם פרוסה וריבה (אולי תפתח רעב ותאכל בבית)
אני חסרת אונים לא יודעת איך להתנהג מולה ברור לי שהכיוון של התעסקות והתחננות, איומים ומשחקים הוא לא הכיוון
אם לא נעצור את העניין בזמן גם אחותה הקטנה תתחיל במשחק (יש כבר ניצנים)
שלום לכולם
יש לי שתי בנות 3 ו-6
הגדולה בעלת מבנה רזה מאוד (גם כתינוקת קטנה)תמיד מקבלת הערות על כמה היא רזה
היא מודעת לזה וגאה בזה, לפעמים היא מלחיצה אותי עם משפטים שהיא לא רוצה להשמין או שהרגל שלה שמנה כשהיא יושבת (והירך נמרחת לצדדים)
כשהייתה תינוקת אכלה מאוד יפה ומהכל עד גיל 3 בערך
אז התחילה התערבות של הסבתות שניסו לדחוף לה עוד אוכל, התחילו לספר סיפור ולהאכיל אותה, לאט הרגשתי איך אוכל הופך לסיפור גדול
המצב כל כך החמיר, היא מורידה אוכל אחרי אוכל מהתפריט
גם בבית וגם בגן
אני לא יודעת מה לבשל הגעתי למצב שאני שואלת אותה מה להכין לך ולא מקבלת תשובה... (מנסה לפרוט לה מה יש לא עוזר)
חשובה לי מאוד תזונה טובה ולא צ'אנק (למזלי היא לא אוהבת) אבל כן אוהבת ממתקים וכן אוהבת עוגיות
הגעתי למצב שאני מכינה בבית עוגיות טחינה (מסומסום מלא וקמח מלא) ומאפשרת לה לאכול את זה לארוחת ערב
יש צד שני לסיפור והוא בעלי- שלא מתחבר לכל הקונספט של אוכל בריא ומבחינתו שניצל זה אוכל בריאות אין לו בעיה לקנות מיץ או ממתקים בשבילם
הן מרגישות במתח בעניין..
אתמול הגעתי להחלטה שמה שבישלתי זה מה שיש ומבחינתי תלכי לישון רעבה - וכך היה
בעלי לא הסכים איתי וכעס מאוד שהילדה הלכה לישון רעבה
גם בגן הם קיבלו הוראה לא להכריח אם אוכלת, אוכלת אם לא בעיה שלה, גם קיבלו הנחיה לא להשלים אוכל עם פרוסה וריבה (אולי תפתח רעב ותאכל בבית)
אני חסרת אונים לא יודעת איך להתנהג מולה ברור לי שהכיוון של התעסקות והתחננות, איומים ומשחקים הוא לא הכיוון
אם לא נעצור את העניין בזמן גם אחותה הקטנה תתחיל במשחק (יש כבר ניצנים)