בעיה של אחי

אדם 08

New member
בעיה של אחי

אני אפתח בזה שאני לא מצפה לייעוץ פסיכולוגי מלא לאחי, אני יותר מקווה לתגובות שלכם איך אני אמור ל"אכול" את ההתנהגות שלו או איך להגיב. אחי, חייל בן 19. מאז שהתגייס התחיל לאמץ כמה דפוסי התנהגות מוזרים. הוא חרד לנקיון - פוחד לנעול נעלים שדרכו על נמלים. באמבטיה - הוא מכסה את כל הרצפה במגבות. יש אמבטיה שפעם הוא ראה בה חרק ומאז לא נכנס אליה יותר. הוא שוטף ידיים בצורה כרונית כל הזמן. הוא תמיד מחפש לכסולכים על הסכו"ם, על הצלחת, באוכל. יש לו התקפי חרדה- אחרי שהוא משקר הוא מיד מתחרט ואומר- שקרתי. רע לי עכשיו. אפילו אם לא מדובר באמת בשקרים, אלא רק בחצי צחוק, או בהלצה. לדוגמא - אם מישהו שאל אותו איך עבר יום כיפור והוא אמר שהיה בסדר. הוא התחיל לאכול את עצמו וסיפר לכל המשפחה שהוא פוחד שמשתמע מהדברים שלו שהוא צם. למרות שהוא לא צם. דוגמא אחרת- אורחים מהמשפחה הגיעו לבית וראו תמונות שהוא צייר. אלה תמונות שהוא העתיק ממקור כלשהו באנטרנט. והוא אכל את עצמו שלא סיפר להם שזה מועתק, שמא יחשבו שזו יצירה שלו ואז הוא פוחד שזו כמו גניבה. יש לו אנטי מוחלט לכל דבר שאינו מקורי במאת האחוזים. חלק מהאנשים יגידו שזו לא הפרעה. אבל ההקצנה שלו היא ההפרעה. הוא לא מוכן שיהיה על המחשב שלו אפילו שיר אחד שירד באמיול. הוא לא מוכן ללבוש חולצות שקנו לו בחו"ל בשווקים (ואני לא מדבר על חולצות של חיקויים, אלא אפילו תוצרת מקומית של אותה מדינה). הוא הלך לקנות קבל חדש של אייפוד כי חשש ששני !! הקבלים שיש בבית הם מזוייפים כי הגיעו מהמזרח. הוא קורא כל יום בתנ"ך. אבל מצד שני סולד מההלכה. לדוגמא הוא לא מאמין בכל פסקי ההלכה אבל אובססיבי לקריאה בתנ"ך. אני אציין- ואני לא יודע למה, פשוט תחושה פנימית - שאחי הומו. אני לא שופט אותו בשום דרך. להיפך, אני בעצמי מבולבל מינית (ולא נכנס לזה עכשיו). אבל אני חושב שדווקא הנטייה המינית שלו היא שגורמת לו לבלבול ולחוסר מנוחה. הלוואי ויכלתי לשאול אותו על זה. אבל אני ממש מפחד - מהתגובה שלו ומהנזק ששיחה כ"כ טעונה יכולה לגרום לו אחי הלך לייעוץ פסיכולוגי לתקופה ארוכה. אבל הדבר לא עזר במיוחד. גם בתור ילד קטן הוא הלך לטיפול פסיכולוגי כשהיו לו חרדות ופחדים מלהיות לבד (זה בגלל שפעם הוא חיכה אחרי בית הספר שיקחו אותו ושכחנו את השעה לאסוף אותו) שוב, אני אודה לכל עזרה מבחינת איך אני צריך להתנהג או לעזור לו להבין לפעמים שהוא מגזים בהתנהגותו. אני פשוט חושב שזה יהיה בעוכריו כשהוא יגור עם אנשים זרים או בגיל מבוגר יותר (כיום הוא משרת בקרייה בבסיס פתוח). תודה מראש

טליה1111

New member
אדם..

דפוסי ההתנהגות של אחיך מראים על חרדה בה הוא נתון. לפי דעתי כדי שתדבר איתו על זה, אני בטוחה שהוא שם לב לזה ואולי יהיה טוב שמישהו יעזור לו. אני לא יודעת מה העבר של אחיך אבל יכול להיות שיעזור לו טיפול... אולי תתייעץ עם ההורים שלך? הם בטח מכירים אותו טוב וידעו מה לעשות. יש לי השארה, אבל רק השארה, שאולי זה ocd. אתה יכול לברר על זה באינטרנט אבל בכמה מילים אני יכולה להגיד לך ממה שאני יודעת שזה דבר שיש להמון אנשים (אומרים אפילו שיש את זה לכולם במידה זו או אחרת.. אז אל תבהל:)), זה גורם בעצם לבנאדם לעשות כל מיני "טקסים", כמו מה שתארת- חרדה לניקיון, קריאה בתנ"ך וכו'.. ה"טקסים" האלה בדרך כלל נעשים כשהבנאדם נקלע לחרדה. זה דבר שיכולים להפחית אותו בעזרת טיפול. בקשר לחשד שלך שאולי אחיך הומו, זה בהחלט יכול להיות הדבר שגורם לו לחרדה. אני מציעה שתדברר איתו על זה, ואולי אפילו תלחץ עליו קצת שיגיד לך את האמת בלי להתחמק.. כדאי לטפל בזה כמה שיותר מהר, לפני שזה יתגלגל לאובססיות יותר קשות.. מקווה שעזרתי, אם תצטרך משהו אני תמיד פה:] בהצלחה!

שאלה לי אלייך.

בנוגע לבעיה של אחיך... כתבת שכל העניין התחיל אחרי הגיוס שלו לצה"ל. באיזה תפקיד הוא משרת בקרייה? אולי יש קשר בין התפקידים אותו הוא עושה לבין זה? אולי מופעל עליו לחץ? והאם זה באמת התחיל מתחילת השירות, או התפתח רק באמצע?

אדם 08

New member
להיפך

אני חושב שהוא מוצא הרבה עניין בתפקיד. כעקרון הוא מדריך שמפקדת האם שלו זה הקרייה. אני רואה שהוא מסופק מהתפקיד. יש עליו לחץ- אבל אחי הוא אחד שבד"כ לא נלחץ בקלות. להיפך הוא גרוע בלנהל זמנים ולהכנס ללחץ מזמנים.

די בשוק

New member
שאלה בנוגע לטיימינג של "התופעה"

ציינת את נושא הגיוס של אחיך, השאלה היא האם כל התופעות שציינת החלו מיד עם גיוסו, או חודשים לאחר מכן? ובכלל, האם היו סימפטומים דומים לפני הגיוס שלו? אם כן, אולי אין קשר בכלל בין הצבא לבין האירועים. אם זה החל רק במהלך הצבא, בלי קשר לאיזו טראומת גיוס, אולי שוב זה לא קשור לתפקיד.

אדם 08

New member
קשה לי

להצביע מתי זה התחיל אמי טוענת שזה התחיל מיד אחרי הגיוס

די בשוק

New member
מישהו מכם, מהמשפחה/מהחברים, ניסה...

ניסה בשלב כל שהוא לדבר איתו על התופעות האלה? עזוב כרגע את נושא המיניות, נושא התופעות הבלתי מוסברות והאובססיות שאתה מתאר - מישהו העלה בפניו שזה לא נורמלי בעליל? ואתה רציני לגבי נושא ה-לא נכנס לאמבטיה ההיא יותר/לא נועל את הנעליים יותר? כי זה נשמע קיצוני למדי.

די בשוק

New member
ואם אתה אומר שאמכם אמרה...

שזה התחיל מהגיוס, זה אומר שגם היא מודעת לנושא, כלומר עוד אנשים במשפחה שמים לב לזה? והפנו את תשומת לבו?

די בשוק

New member
והייעוץ הפסיכולוגי הארוך שהוא קיבל...

נעשה לאחר הגיוס ועם הופעת מה שציינת, או שהטיפול הפסיכולוגי נעשה עוד לפני הצבא - ואם כן, אז מה היתה הסיבה אז? משהו שקשור לזה או בנושא אחר?

אדם 08

New member
הכל רציני

וכולנו מדברים איתו על זה. בשבלב מסוים שהבנו שזה בעיה- הורדנו פרופיל כי הבנו שאנחנו פוגעים בו.

די בשוק

New member
יכול מאוד להיות שזה לא התחום שלכם...

ושעזרה מחברים/משפחה היא לא הפתרון, כי יש דברים שאנחנו, בתור אנשים עם ניסיון חיים בלבד ותו לא, לא יכולים לפתור. לכן שאלתי לגבי נושא הייעוץ הפסיכולוגי. אמרת שהוא עבר ייעוץ שכזה למשך תקופה ארוכה - האם זה היה לאחר גיוסו/לפני גיוסו ובשל מה? מאותה סיבה שפירטת כאן לעיל - או בשל סיבות אחרות?

paula11

New member
שלום לך, אדם

אני לא חושבת שאתה יכול "לעזור לו להבין", אחיך נראה במצוקה ולך אין כלים לדעת בדיוק מה הבעיה ומה עושים עם זה. הבנתי שההורים מודעים לבעיה, אתה צריך לשוחח איתם על אחיך ועל מה אתה חושב וממה אתה חושש, גם אתה חשוב. ישנן כיום תרופות גם לדברים שתארת היכולות לחולל נפלאות, פסיכיאטר מתאים יותר מפסיכולוג. זו לא בושה ולהפך, בושה להמשיך עם זה כאילו לא קורה כלום. מאחלת לך שאחיך יעבור תקופה זו במהרה.

paula11

New member
שלום לך, אדם

אני לא חושבת שאתה יכול "לעזור לו להבין", אחיך נראה במצוקה ולך אין כלים לדעת בדיוק מה הבעיה ומה עושים עם זה. הבנתי שההורים מודעים לבעיה, אתה צריך לשוחח איתם על אחיך ועל מה אתה חושב וממה אתה חושש, גם אתה חשוב. ישנן כיום תרופות גם לדברים שתארת היכולות לחולל נפלאות, פסיכיאטר מתאים יותר מפסיכולוג. זו לא בושה ולהפך, בושה להמשיך עם זה כאילו לא קורה כלום. מאחלת לך שאחיך יעבור תקופה זו במהרה.

למעלה