בעיה של בת דודה שלי

dor307

New member
בעיה של בת דודה שלי

אמא שלי סיפר ה לאחותי ובטועת גם שמעתי שבת דודה שהתעודה של בת דודה שלי נורא גרוע והיא רק בכיתה ג',ושדודה שלי לא יודעת מה בעלה יעשה שהוא יראה,הוא לא מרביץ או משהו אבל הוא יתן לה עונש. לבת דודה שלי יש מין דבר כזה (פעם ידעתי איך קרוראים לזה בשפה פסיכולוגית) שהיא לא רוצה לגדול,יש לה גם שתי אחים קטנים ורוב צומת הלב מופנת עליהם. בקיצר אני נורא דואג לה,גם בזה שאני יודע שהיא כן חכמה אבל יכול להיות יותר אינטליגנציה ריגשיתי,ומה אבא שלה יעשה (מזה פחות כי אני יודע שהוא לא יפגע בה)ואני רוצה לעזור אבל אין לי בדיוק איך.ואני מאוד דואג לה. בתור הורים מה היתם עושים אם הילד שלכם היה מתקשה בלימודים?

Angel lips

New member
דעתי

האבא יודע שלבת שלו יש בעיה, וכניראה הוא גם יעזור לה כשיראה את התעודה שלה, המטרה שלו היא לקדם ולעזור איפה שאפשר ולא למרר לילדה תחיים איפה שקשה לה, ניראה לי שההורים שלה לבד יבינו שהילדה צריכה עזרה, וה"עונש" היחיד יהיה הוא בשביל ההורים כי עכשיו הם יצטרכו לשבת עם הילדה להכין איתה שיעורים ולהקדיש לה יותר זמן... עם זה מציק לך תדבר עם אמא או דודה...

faith2

New member
אממ...

כל היסודי התקשתי בלימודים (וזאת עקב בעיה חברתית בבית הספר היסודי הקודם שסבלתי ממנה), ההורים פשוט הבינו שאם הם לא ישקיעו בי לא ייצא ממני כלום בחטיבה...אני מה שנקרא "אפול בין הכיסאות"....הם השיגו לי מורה פרטית בכל המקצועות...בחטיבה עדיין הייתי קצת "ממוצעת"...ובכיתה ט' שעדיין הייתי עם מורה פרטית הצלחתי להיכנס לכיתת המצטיינים. מה שאני רוצה הלגיד בזה...שעונש הוא לא הפתרון- הילדה לא תהיה יותר "חכמה" או יותר משקיעה"...צריך לתת לה דחיפה, לתת לה עזרה...ואם זה אומר שזה יעלה להורים כסף, כסף שווה את העתיד של הילדה. ולא צריך לוותר, כי אם היו מוותרים עליי, כנראה שהיום הייתי פורשת מבית הספר.

dor307

New member
לא היבנתם כל כך

אבא שלה לא ישב איתה שעה גם אני חשבתי על זה והיצעתי,אפילו חשבתי שאני אבל אני רואה אותה פעם ב..וזה בדרך כלל אירועים שאין זמן לשבת על הביתספר,חוץ מזהאני חושב שהבעיה שלה זה שאין לה בעיות חברתיות והיא מדבר תרוב השיעור או בטח מעירה כל מיני דברים ומתעסקת בלסדר דברים ולא להקשיב לשיעורים,דווקא שיעורי בית אני יודע שכל יום היא מכינה אני חושב שהיא פשוט לא רוצהנ להצליח בלימודים ואני לי יודע איך לשכנע אותה כן להצליח

qt1

New member
ישנם כמה דברים שצריך וכדאי לעשות.

היי. הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לשוחח עם מחנכת הכיתה. הדבר השני שכדאי לעשות הוא לבקש שפסיכולוג/ית ביה"ס יערוך/תערוך מבחן לילדה.(זה בחינם) הילד שלי בן 11 , הוא סובל מהפרעת קשב , הפרעות מוטוריות וליקוי למידה , אני ביקשתי שיעשו לו אבחון בניצ"ן(עולה כ-600 ש"ח אם אינני טועה ובתשלומים) בעיר מגורנו וכך הוא גם זכאי להקלות , כמו למשל , מבחנים ארוכים- בע"פ. חשוב לעזור לילדה , וכדי לעזור לה צריך להתחיל עם האבחונים ולעזוב את ההאשמות בצד , סביר להניח שמדובר בילדה עם ליקוי למידה כזה או אחר ,האשמות לא נכנסות למסגרת מפני שבכל מקרה , גם אם מדובר בעצלנות , זה עדיין עניין של אנשי מקצוע לטפל בכך ולהנחות את ההורים כיצד לנהוג בה. אני מקווה שעזרתי.

למעלה