בעיה של זכויות יוצרים

gali49

New member
בעיה של זכויות יוצרים

לפני כמה זמן בניתי אתר אינטרנט עבור לקוח של גוף מסויים. הקשר נוצר דרך הגוף ולא ישירות דרך הלקוח. נעזרתי ברעיונות ממספר אתרי אינטרנט ברשת ע"מ לבנות את האתר. האתר מאוחסן אצל הגוף הזה. לאחר שינויים קלים מצידם האתר כרגע מאוד מזכיר אתר אחר ברשת. קיבלתי מכתב אזהרה מגוף אחר אשר טוענים כביכול שהאתר הספציפי דומה לאתר שלהם. והם מבקשים להסירו מהרשת או לשנותו. לצערי האתר הזה לא ברשותי ואפילו אם הייתי רוצה לשנותו או להסירו לא ניתן. יצרתי קשר עם הגוף -לו כביכול בניתי את האתר. והוא ענה לי שזה מה שהלקוח שלו רצה ובשום פנים ואופן הם לא מוכנים לשנות את האתר. אז מה עושים עכשיו??

מתוך הסיפור, לא הבנתי למה פנו אליך

לפי מה שאתה מסביר, לא אתה פירסמת ולא אתה ממשיך לפרסם את האתר שמכיל לטענתם, קבצים מפרים. לפיכך, מין הראוי שתכתוב למי שפנה אליך, כי מאחר ולא פירסמת ואינך מפרסם שום קובץ מפר זכויות יוצרים, אין לך אלא לדחות את פנייתם ולהפנותם לבעלי האתר. בהצלחה.

gali49

New member
עקרונית אתה צודק

אך לצערי שמי מופיע על האתר כבונה האתר לכן אני כביכול אחריית לבנייתו.

איתנוס

New member
יש לי שאלה יותר עמוקה

האם אתר יכול לתבוע אתר אחר כי הוא "דומה" בעיצוב? הרי יש כ"כ הרבה אתרים ויש כ"כ הרבה דמיון בין כולם. האם יש עילה לתביעה משפטית אם אתר "דומה" לאתר אחר? איתנוס

דמיון בין יצירות

כשלעצמו אינו עילה לתביעה בשל הפרת זכות יוצרים, אולם הוא מעורר חשד להעתקה אסורה.

איתנוס

New member
אבל כאן עולה שאלה

של מהו "דמיון"? מי מחליט מהו דימיון בין שני דברים? יש פה המון דברים... באר עליון באתר אינטרנט יש ב-50% מהאתרים... אם אני בונה באר עליון שדומה לבאר של וואלה... האם יש עילה לתבוע אותי? אני מאוד מסוקרן מה הנושא. איתנוס

אם המחלוקת מגיעה לבית המשפט

בית המשפט שוקל את מכלול הראיות, לרבות הדמיון בין היצירות, ומחליט אם היצירה הדומה היא יצירה בפני עצמה או העתק מוסווה של יצירה קודמת.

למעלה