בעיה של חוסר אסרטיביות

בעיה של חוסר אסרטיביות

מקווה שהגעתי לפורום הנכון עם השאלה שלי... אני בת 35, משכילה ומשקיענית, עובדת במוסד אקדמי גדול כשנה וקצת. התפקיד שלי דורש אסרטיביות וכישורי מו"מ מול מרצים ולצערי לאחרונה אני גם נתקלת במצב הכי גרוע מבחינתי - עמיתה לעבודה "מחפשת" אותי, אין לי שום מושג למה, וכנראה עושה לי "יחסי ציבור" לא טובים מאחורי גבי. יש לי בעיה קשה - פחד מלעמוד בעימות מול אנשים, במיוחד אלה שיש להם את היכולת לשלוף מלים מהשרוול וזוכרים את כל האירועים הרלוונטיים כדי להעלות כטיעונים בעימות. היו מס' סיטואציות בהן היא הטיחה בפניי טענות של כביכול חוסר מצקועיות בישיבות עם בכירים. אני מרגישה משותקת ופוחדת שחוסר האסרטיביות שלי עלול אפילו לעלות לי בפיטורים. בסך הכל אני לא מאוד ותיקה בארגון ואיני יודעת בדיוק מה חושבים עלי מהבחינה המקצועית, כך שאני מאוד חוששת. אני גם יודעת שהחלפת מקום עבודה לא מהווה פתרון כי הבעיה היא בי ובכל מקום עבודה יש כמה "נשמות טהורות" שדורשים התמודדות כזאת. לגבי המצב מול העמיתה איני יודעת האם בכל זאת ליזום עימות מולה רק אני והיא ולקוות לטוב, או לערב את הבוס. מעבר לכך - כיצד אני יכולה לעבוד על האסרטיביות שלי? האם זה בכלל ניתן? לפעמים מתגנבת מחשבה לליבי שאולי הפתרון הוא פשוט להיות נאמנה למי שאני ובהתאם למבנה אישיותי האמיתי לחפש עבודה שתתאים לי, במקום לאנוס את עצמי להתנהג באופן שמנוגד למי שאני ורק גורם לי לתסכול, בכי ודיכאון. האם אני יכולה לעבוד על עצמי לבד? לגייס אמונה עצמית ולעשות עבודה לבד? האם הכתובת היא פסיכולוג או מאמן? תודה רבה

בעיה שהופכת להזדמנות

אני חושב שאחרי שפרסת את המצב הגעת ל"שורה התחתונה", יותר מאשר זאת בעיה, זאת הזדמנות. לאותה עמיתה שהופיעה ומגבירה את עוצמת החוויה והחשש הטמון באיזו שהיא חולשה, לאותה גברת, יש תפקיד ואת ככל הנראה מבינה אותו והתחלת לעשות בו שימוש. התפקיד שלה הוא לעורר אותך לפעולה. לבדיקה והיכרות מעמיקים שיעזרו לך לחולל שינוי. השינוי שאותו את מבקשת הינו רק פתח להמשך של תהליך צמיחה שכרגע הוא כמובן עדיין לוטה בערפל, אבל גם הוא, בדרכו, נושף בעורף ומבקש לצאת לאויר העולם. אם תסירי את הגרשיים הציניות בהן את נעזרת רק כדי לא לפתוח פה וללכלך, תמצאי שמהסר הוא חיוני עבורך. ובלבד שתחפשי דרך לקבל עזרה ולהתחדש. לשאלה האחרונה - את בעצמך מבינה שיש כאן עניין רגשי אבל לא ברורה לך מידת העומק שנכון לך לצלול לתוכה, מי יעזור לך למצוא את המינון המתאים, כמה תכליתי יהיה התהליך, ושאלות כאלה. התשובה מאד פשוטה, והיא כמובן חוזרת אליך. כשתפגשי את האדם תדעי האם הוא מתאים לך ועד כמה הוא יכול להיות מדויק למה שאת זקוקה לו עכשיו. אין כאן "נכון" אחד, אנשי מקצוע שונים עובדים בגישות ובכלים דומים והאחריות להקשיב למה מרגיש לך נכון היא רק עליך. איך להתקדם ? לפניך מאמר שיכול להאיר את ההתנהגות שאת מתארת, יתכן. דפוס השתיקה מוזמנת לקרוא ולעיין בחומרים נוספים באתר בהצלחה

למעלה