בעיה של ערבים בפארק רעננה

Vendetta

New member
בעיה של ערבים בפארק רעננה

אתמול נפגשתי עם חבר והחלטנו לטייל בפארק. להפתעתי גיליתי כמות עצומה של ערבים ברחבי הפארק שלמעשה "השתלטו" עליו. בהתחלה לא יחסתי לכך חשיבות, אבל לא משנה לאן הלכתי, בכל שביל ובכל מגרש, אי אפשר היה להימנע מהם. אני חייל קרבי שמשרת בשטחים והמראות האלה מוכרים לי משם. לנוכח המראות והקולות המוכרים תהיתי לרגע אם אני אכן בחופשה בביתי או שמא אני עדיין באיזשהו מחסום ליד שכם. לפי הבנתי רק תושבי רעננה רשאים להיכנס לתחומי הפארק, כפי שראוי. אני בספק אם אותם ערבים, שהיה מהם בלי סוף, הם תושבי רעננה. לא ברור לי איך הם נכנסו אבל הדבר דורש לדעתי בדיקה וטיפול ראוי.

ש ק 1

New member
ערבים בפארק

ובכן הבעיה איננה רק של ערבים הבעיה בפארק מורכבת הרבה יותר נוער שולים מכל האזור חבורות של נוער שותה חבורות של משתמשים בסמים ולכן הצורך לגבות תשלום בכניסה ממבקרים שאינם תושבי רעננהויותר מכך הסכום צריך להיות גבוה כדי לגרום לכך שאותם גורמים ישארו במקומות מגוריהם גבייה תצריך להעמיד גוביים אשר יוכלו לפקח על הנכנסים לפארק ולדווח במקרים חריגים. אנשי ביטחון שיסתובבו בפארקסיירת הוריםכמו כן אני סבור כי יש צורך להקים נקודת שיטור קהילתי בפארק דבר שלעצמו יגרום לחלק ניכר מאותם גורמים לא רצויים להדיר את רגליהם מהפארק.

Vendetta

New member
אני הייתי תחת הנחה

שרק לתושבי רעננה מותר להיכנס לתחומי הפארק, היות ותמיד מבקשים ממני להציג תעודה מזהה עם כניסתי לפארק, דבר שאותו אני שמח לעשות. אם המצב לא כך זה חמור ביותר. צריך בהקדם האפשרי לאסור על כל מי שלא תושב רעננה מלהיכנס לתחומי הפארק. וכפי שאמרת כמובן שיש לוודא שהדבר נאכף בעזרת כוחות מתאימים. אם אותם ערבים מחפשים מקום לבלות בו שיעשו את זה בשלוליות של אום אל פאחם מצידי, אין להם מה לחפש אצלנו.

מותר לכולם להיכנס

היה ויהיה מותר. בשישי שבת - מי שאינם תושבים משלמים 15 ש"ח לאדם. "השלולית של אום אל פאחם"? צורת ההתבטאות שלך מוכיחה את הדבר העצוב ביותר שקרה לנו בעשרות השנים האחרונות: הכיבוש משחית. הכיבוש ייצר נוער (וכן - חייל או לא - אתה נער שעוד לא יצא מהשלוליות שהוא בעצמו מייצר, כולה מקסימום בן 21) חסר ערכי כבוד האדם, אטום, מחוספס, על גבול הסוציופאטיה, חלק על גבול הפסיכופאטיה. קח את עצמך בידיים, אתה עוד יכול להציל את עצמך מזה.

Vendetta

New member
מצער מאוד

מצער מאוד לחשוב שהפארק היפה שהוקם מהכספים של תושבי רעננה מנוצל על ידי כל דכפין. ואפשר לראות גם איזו אוכלוסיה "איכותית" נמשכת אליו. בתור תושב רעננה אני נגעל מכך.

ש ק 1

New member
ערבים בפארק

אתה בחור צעיר (חייל) לוחמני בדעותיו ואינך מוכן להתפשר ממרומי גילי המופלג אני זוכר ימים שחשבתי כמוך באתי מבית שהחינוך היה רוויזיוניסטי שרות ב"אצל" היתי מאנשי " אף שאל" שנלחמו בבגין כאשר החזיר את סיני למצרים. אך אם השנים ולאחר שנולדו ילדי ומתוך התפכחות עברתי למרכז והיום במפלגת העבודה . אני רוצה לומר לך כי אין אפשרות אחרת אלא דרך הפשרה וערבים כמו כל אזרחי המדינה רשאים לנוע ולהיות בכל מקום בקניון , בפארק, וכו' וכמוך שרשאי לנסוע לערים ולכפרי הערבים אולם דבר אחד נדרש מכולנו יהודים, חרדים , ערבים, בדואים, צרקסים,נוצרים, ויסלחו אלה שלא היזכרתי אותם סובלנות כלפי הזולת סובלנות כלפי רכושו של הזולת ואמונתו איש אינו מבקש ממך להתחבר אליהם אלה רק לכבדם בתקווה שהם יכבדוך בחזרה.

טוב שענית ../images/Emo24.gif

ההפרש הקטן מאוד שבין מרומי גילך למרומי גילי משחק לטובה גם במקרה הזה

ימאנזה

New member
הכניסה ליהודים ולכלבים אסורה

זה מה שמתעורר בי לדבריו של איש צעיר . ואני מבינה - השיטנה באה מהמפגש הפחות סימפטי בין שתי האוכלוסיות. דווקא המפגש בסיטואציה הנעימה הוא חיוני על מנת ששני הצדדים יווכחו שיש כל מיני יהודים וערבים. אני הגעתי מהצד השמאלי של המפה הפוליטית ועם הזמן התפכחתי . יצאתי מהתמימות הגורפת אל ראייה מאוזנת יותר של כבדהו וחשדהו. זה קרה לי לאחר הלינץ' ברמאללה אך גם ברגעים היותר ימניים שלי אני זוכרת את דבריו של לובה אליאב בשיחה שהיתה לי איתו כשאמר : "על דרך המלחמה מעולם לא השגנו את השלום המיוחל".ואני מאמינה ששלום עושים האנשים ולא המדינאים.. אבל משהו קרה לי גם עם רצח רבין. "שמור עלי בפני ידידי כי בפני אוייבי אשמר בעצמי" כך חשבתי וזו היתה התפכחות כואבת וקשה שחידדה באחת שהכללת קבוצת אנשים שלמה כאוייב או כידיד אינה בהכרח רמזור חכם. אני מתעבת כל קיצוניות ומעדיפה משפחות ערביות בפארק על השתוללויות של נערים נובורישים צורכי נרגילות ש"מותרות על פי חוק". .........יחד עם זאת אני מאד מקווה שיש בדיקות בטחוניות קפדניות, ושייגבו דמי כניסה משמעותיים יותר ממי שאינו תושב העיר.

לא ממש קשורה אליכם

חוץ מזה שבעצם כולנו אחים ומצאצאי אברהם אבינו... ברשותכם הייתי מוכרחה להגיב להודעות הללו שהגעתי אליהם ע"י קישור מיוחד. טוב אז כמה דברים ראשית לש ק 1 מדבריך יוצא שכשהיית צעיר היית לא חכם (בעדינות) והיית בדעותיך ימני מאוד ואילו עכשיו לאחר שהתבגרת אז כביכול התפקחת והיום אתה בעד מפלגת העבודה... יכול להיות שלא זה מה שרצית להראות אך מה שאני הבנתי שיצא מדבריך. שנית אני פונה אליך ימאנזה בעודך כותבת את המשפט הבא: "על דרך המלחמה מעולם לא השגנו את השלום המיוחל" ואילו בדרך אחרת השגת את השלום?? בנתינת שטחי אדמת ארץ ישראל השגת את השלום, ע"י כל מיני הסכמים מטופשים למדי השגת את השלום? אני לא חושבת ולמעשה אני אפילו בטוחה שכך לא השגת ולא תשיגי את השלום, וכאן אני יוסיף מדברי ז'בוטינסקי שאמר שאנחנו העם היהודי צריך לעמוד יציב איתן וחזק מול האויב הערבי ורק כאשר נעמוד כקיר ברזל מולם, רק כך ננצח ולא אם נוותר ונתפשר על עקרונות ודרך חיים שלנו, כמו שקרה לא אחת בויתור ובנתינת שטחי אסדמת מולדת אהובה, שניתנה לנו מהקב"ה במתנה ולנו אין שום זכות להעניק אותה לשום עם אחר.

שמחה להתארח..

ואפשר לומר שגם מהפן החברתי פניתי, שהרי באמת עלינו לנהוג בכבוד כלפי כל אדם ואדם באשר הוא הרי גם הוא יצירה של הבורא, אך הפריע לי עצם זה שהרעיון נרשם ובאותה הודעה גם כן חשתי בפגיעה וביחס נחות אל קבוצה אחרת.... ושוב תודה על האירוח.

כן, בהחלט

חברתית וערכית. אותם ילדים בני 18 שיוצא להם להתעמר באחרים (ולעיתים אף האכזריות שמקבלת גיבוי והופכת לנורמה, פסולה ככל שתהיה), מגיעים הביתה לחופש והולכים לבלות בפארק רעננה, כשאר הנערים. הם מתקשים עד מאוד לעשות תפנית של 180 מעלות ולהפוך לאזרחים סובלנים בחברה אזרחית. הנערים הללו עדיין בשנות התפתחותם האישיותית והרגשית. מה אתה חושב שקורה להם? גדלתי בבית ובו אב פדוי-שבי שהיה חשוף להרבה אלימות ואש באותו גיל בדיוק. אני מכירה מבית מה זה עושה לבנאדם ואח"כ לסביבתו. זה ממש לא משנה מי צודק כאן, עצם החשיפה וההשתתפות הורסת את החברה הישראלית מבפנים. אני לא מסתירה את דיעותי הפוליטיות (לא נראה לי שמישהו כאן מסתיר) אולם בנושא הכיבוש משחית, עמדתי היא חברתית מובהקת, ועקבית, לכל אורך השנים.

ימאנזה

New member
ליהודיה גאה מישראלית לא גאה

קצרה היריעה מלפתוח בפולמוס אידיאולוגי. ו.....נכון אמרת -כולנו צאצאים של יצור אנוש גם הערבים.נדמה לי שהם אפילו בני דודים שלנו???????? קפצת על ההזדמנות להעביר את המסר שלך אבל לא זה הנושא. מה בין לבלות באותו פארק לבין מסירת שטחים? האם זהו ויתור על אדמת מולדת אהובה? על איזה עיקרון מוותרים כאן?

לא אחותי...

א. לא העברתי שום מסר שלי.... ב. אנחנו מצאצאי אברהם אבינו ולא סתם יצור אנוש, והערבים נכון שגם הם בני אנוש ואפילו בני דודינו אך הם לא יהודים. ג. אין לי מה להתווכח איתך על פארק שאני אפילו לא יודעת איפה הוא ואיך הוא נראה הגבתי על דברים שקצת נראו לי מוזרים ואני אכבד את דעותיכם אבל בלשון עדינה אתם ולאו דווקא את... עובדים על עצמכם... ד. מסירת שטחים- זה היה בהגבה על המשפט הבא:"על דרך המלחמה מעולם לא השגנו את השלום המיוחל" ואם את רוצה קשר לזה אז אשאל אותך שאלה, את באמת מאמינה שבפארק את תוכלי לעשות שלום עם בני דודייך, ואיך תעשי שלום מול אויב כאשר בתוכך אין שלום?

גברי 22

New member
הממ המממ המממ

שנייה חשבתי שהשמאלנים תומכים במדינה פלסטינית נקייה מיהודים(ראו פינוי התנחלויות וכו")אז למה שהמדינה היהודית הקטנה שתישאר צריכה להיות גם מדינה ערבית אז אולי בכלל לא צריכה להיות מדינה יהודית תחליטו מה אתם רוצים? שיבנו פארקים בקלקליה תאמינו לי תמורת מיליון דולר לא מתקרב לשם ושהם לא יתקרבו אלי פשוט מאד כי מה לעשות לא אוהב אותם כל כך ויש לי הרבה סיבות.

ש ק 1

New member
יהודיה גאה 91

כנראה שלא הבנת את המסר א' יתכן שהיתי צעיר לא חכם ב' לא התפכחתי אלה שבצעירותי ראיתי את החיים מזוית אחרת אם השנים התבגרתי והחכמתי אני מקווה והיום כאב לחמישה ילדים אני רואה את החיים מזוית שונה ומוכן יותר לפשרות יחד אם זאת אל לך לטעות בנושא כבוד האדם לא השתנתי במאום כבוד האדם באשר הוא אדם היה תמיד כנר לרגלי ואני מקווה כי הינחלתי זאת גם לילדי ובמסגרת ההתנדבויות שלי אני מקווה כי הצלחתי להעביר את המסר הזה ואסיים במשפט שמלווה אותי כל חיי אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך

המשפט הוא מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך

אבל לא חשוב...:) וסתם שאלה אתה מוכן לוותר, למרות שיכול מאוד להיות שזה נוגד את מה שהאמנת בו כל החיים לפחות עד אז שגדלת וכביכול נעשית יותר חכם (לא שאני אומרת שלא אבל לשנות דעות ורעיונות זה לאו דווקא חכמה) והחלטת שאתה מוכן לוותר?? זה מה שקורה לבנאדם שהוא מתבגר? כבר פחות מאמין בדרכו? ומוכן כבר לדרך אמצע? מוכן לפשרות? למה???

זה בדיוק ככה...

זה "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך", אבל לא חשוב.... לפי מה שאתה כותב יוצא בעצם שעצוב נורא להתבגר כי אז אתה מתחיל לוותר על כל העקרונות הערכים והדרכים שבהם אתה מאמין כי איכשהו אתה מאבד את האמונה שלך או משהו כזה, את האופטימיות ושוב זה לטובת וויתור או איך שהגדרת בצורה מפחידה ביותר מוכן יותר לפשרות. זה לא שאתה יותר חכם ממה שהיית קודם (בוודאי שכן- אך לשנות דעות ורעיונות זה לא בהכרח להיות יותר חכם) זה פשוט שהתבגרת והחיים הפכו אותך וגרמו לך להסתכל בצורה נורא מזוקנת על העולם, שמה שחשבת שתוכל לשנות זה כבר לא יקרה לעולם ולא נותר אלא רק להתפשר על משהו (שגם הוא לא בטוח יעזור) כי פשוט אין ברירה.... מקווה שאני לא יתבגר כ"כ מהר....

למעלה