בעיה של תזונה/משקל
שלום רב, אני בת 22 וסובלת מתת משקל, כשהדבר המנחם בכל הסיפור הזה - אני לא אנורקסית דהיינו, הרקע אינו נפשי ואני אוכלת הכל ומתי שמתחשק לי, פרט למוצרי חלב אליהם אני רגישה. אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז וקשה לי לעכל כל מיני סוגי של מזונות ולמרות זאת, אני לא מוותרת על מתוקים ועל צריכת בשר, פחמימות, ירקות ופירות ומעדני סויה. אני פונה בקשר לתופעה מאוד אבסורדית שמתרחשת אצלי ומסתבר שאנשי מקצוע שאני פונה אליהם לא מתאמינים לי או מתייחסים בזלזול לטיעון הנ"ל: אני לא מצליחה לעלות במשקל. כשעשיתי דיאטה מיוחדת והתנזרתי שבוע מקמח, כי אני חושבת שזה גורם לבטן שלי להתנפח כמו בלון ולעצירויות וכאבים, עליתי קילו וחצי (!) וזאת למרות שאכלתי רק ירקות, פירות ומעדנים (פחות קלוריות מבד"כ). לעומת זאת, השבוע הלכתי לדיאטנית והיא אמרה לי לאכול חופשי קמח. אכלתי המון המון עוגיות, פיצוחים וכו', עשיתי חישוב והגעתי ל3000 קלוריות ליום. היו לי כאבי בטן איומים ולאחר יומיים של אכילה מוגזמת - ירדתי חצי קילו. אין לי צליאק, אך יש לי בעיה בספיגת ויטמינים של B12 וחומצה פולית, אותם אני מקלבת בזריקות, כי לא נספג גם בכדורים. האם יתכן שאני רגישה לקמח? (לא לגלוטן) ואם כן - האם להוציא מהתפריט את הקמח בכלל או רק את הלבן/מלא? שוב, אני יודעת שהמצב נראה מאוד אבסורדי, אבל אני כבר שנה חושדת שיש לי בעיות עם קמח ונמאס לי לנסות לשכנע אנשים שיש אמת בדברי ושאני זקוקה להכוון מה להוריד מהתפריט. חוץ מזה, האם ישנה בדיקה שמאתרת לאילו מוצרים אני רגישה? (עד היום נבדקתי ללקטוז ויצא חיובי). תודה וסליחה על האורך!
שלום רב, אני בת 22 וסובלת מתת משקל, כשהדבר המנחם בכל הסיפור הזה - אני לא אנורקסית דהיינו, הרקע אינו נפשי ואני אוכלת הכל ומתי שמתחשק לי, פרט למוצרי חלב אליהם אני רגישה. אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז וקשה לי לעכל כל מיני סוגי של מזונות ולמרות זאת, אני לא מוותרת על מתוקים ועל צריכת בשר, פחמימות, ירקות ופירות ומעדני סויה. אני פונה בקשר לתופעה מאוד אבסורדית שמתרחשת אצלי ומסתבר שאנשי מקצוע שאני פונה אליהם לא מתאמינים לי או מתייחסים בזלזול לטיעון הנ"ל: אני לא מצליחה לעלות במשקל. כשעשיתי דיאטה מיוחדת והתנזרתי שבוע מקמח, כי אני חושבת שזה גורם לבטן שלי להתנפח כמו בלון ולעצירויות וכאבים, עליתי קילו וחצי (!) וזאת למרות שאכלתי רק ירקות, פירות ומעדנים (פחות קלוריות מבד"כ). לעומת זאת, השבוע הלכתי לדיאטנית והיא אמרה לי לאכול חופשי קמח. אכלתי המון המון עוגיות, פיצוחים וכו', עשיתי חישוב והגעתי ל3000 קלוריות ליום. היו לי כאבי בטן איומים ולאחר יומיים של אכילה מוגזמת - ירדתי חצי קילו. אין לי צליאק, אך יש לי בעיה בספיגת ויטמינים של B12 וחומצה פולית, אותם אני מקלבת בזריקות, כי לא נספג גם בכדורים. האם יתכן שאני רגישה לקמח? (לא לגלוטן) ואם כן - האם להוציא מהתפריט את הקמח בכלל או רק את הלבן/מלא? שוב, אני יודעת שהמצב נראה מאוד אבסורדי, אבל אני כבר שנה חושדת שיש לי בעיות עם קמח ונמאס לי לנסות לשכנע אנשים שיש אמת בדברי ושאני זקוקה להכוון מה להוריד מהתפריט. חוץ מזה, האם ישנה בדיקה שמאתרת לאילו מוצרים אני רגישה? (עד היום נבדקתי ללקטוז ויצא חיובי). תודה וסליחה על האורך!