בעיה של תזונה/משקל

daniela21

New member
בעיה של תזונה/משקל

שלום רב, אני בת 22 וסובלת מתת משקל, כשהדבר המנחם בכל הסיפור הזה - אני לא אנורקסית דהיינו, הרקע אינו נפשי ואני אוכלת הכל ומתי שמתחשק לי, פרט למוצרי חלב אליהם אני רגישה. אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז וקשה לי לעכל כל מיני סוגי של מזונות ולמרות זאת, אני לא מוותרת על מתוקים ועל צריכת בשר, פחמימות, ירקות ופירות ומעדני סויה. אני פונה בקשר לתופעה מאוד אבסורדית שמתרחשת אצלי ומסתבר שאנשי מקצוע שאני פונה אליהם לא מתאמינים לי או מתייחסים בזלזול לטיעון הנ"ל: אני לא מצליחה לעלות במשקל. כשעשיתי דיאטה מיוחדת והתנזרתי שבוע מקמח, כי אני חושבת שזה גורם לבטן שלי להתנפח כמו בלון ולעצירויות וכאבים, עליתי קילו וחצי (!) וזאת למרות שאכלתי רק ירקות, פירות ומעדנים (פחות קלוריות מבד"כ). לעומת זאת, השבוע הלכתי לדיאטנית והיא אמרה לי לאכול חופשי קמח. אכלתי המון המון עוגיות, פיצוחים וכו', עשיתי חישוב והגעתי ל3000 קלוריות ליום. היו לי כאבי בטן איומים ולאחר יומיים של אכילה מוגזמת - ירדתי חצי קילו. אין לי צליאק, אך יש לי בעיה בספיגת ויטמינים של B12 וחומצה פולית, אותם אני מקלבת בזריקות, כי לא נספג גם בכדורים. האם יתכן שאני רגישה לקמח? (לא לגלוטן) ואם כן - האם להוציא מהתפריט את הקמח בכלל או רק את הלבן/מלא? שוב, אני יודעת שהמצב נראה מאוד אבסורדי, אבל אני כבר שנה חושדת שיש לי בעיות עם קמח ונמאס לי לנסות לשכנע אנשים שיש אמת בדברי ושאני זקוקה להכוון מה להוריד מהתפריט. חוץ מזה, האם ישנה בדיקה שמאתרת לאילו מוצרים אני רגישה? (עד היום נבדקתי ללקטוז ויצא חיובי). תודה וסליחה על האורך!

../images/Emo140.gifיש בך אהבה רבה. ותודה על המחוות

אנורקסיה, מעי רגיז, וכו' הם רק שמות שמנסים להכניס מספר רב של בנ אדם תחת קורת גג אחת. מי שמעניין אותי ברגע זה זו דניאלה 21 ולא 20. ממתי כל הסיפור הזה ? ממתי את מטופלת בזריקות שציינת ? כל גוף מתנהג על פי רגישויותיו ונטיותיו. אם שמת לב שאת רגישה לקמח ועשית בדיקה כפי שעשית, אז את רגישה אליו נקודה. יש אחרים שאלרגים לתותים, ואחרים לחלב ויש כאלה שרגישים להכל וכו'. לא הבנתי אם רגישותך היא לכל סוגי הקמח. למה את צריכה לשכנע אנשים שיש אמת בדברייך? בדיקות ניתן לעשות במסגרת הרפואה הקונבנציונאלית. מאחר וקבעת שהרקע אינו נפשי סגרת את הדלת בפני ואיני יכול להעלות נקודות שעלו בדעתי. אם תפתחי אותה אולי נוכל להתקדם. אבל קודם עני לי על השאלות ששאלתי אותך. באופן כללי קמח הוא מוצר בסיסי בחיי אדם ואלרגיה כלפיו כמעט דומה לאלרגיה לאויר או מים. וזה מיוחד במיוחד אם לא נולדת עם זה. חזרי אלי. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

daniela21

New member
תודה,

לא נמצאתי רגישה לקמח, אני פשוט "עליתי" על זה בעצמי, כי כשהפסקתי לאכול קמח עליתי בשבוע קילו וחצי וכשאכלתי המון מזונות המכילים קמח לבן (המון עוגיות) ירדתי מהר מאוד במשקל והיו לי כאבי בטן איומים. בדיקה לאיתור אי סבילות/רגישות לסוגי קמח לא ניתן לבצע בקופ"ח, הבדיקה היחידה היא לגלוטן והיא יצאה שלילית. תודה על ההתייחסות, עתה אענה לשאלותיך: כל הסיפור הזה התחיל לפני 3 שנים, לאחר שחליתי ב"מחלת הנשיקה" ברמה מאוד חריפה. בזריקות אני מטופלת כבר חודשיים, אחרי שבדיקות דם של השנים האחרונות הוכיחו שנטילת כדורי ויטמינים גם לא מעלים את רמת הויטמין כי הספיגה לקויה. יש עוד שאלות/הכוונות/הערות? תודה רבה לך ויום טוב!

../images/Emo42.gifבוקר טוב דניאלה

אם כך הבעיה קיימת לפחות 3 שנים, הייתי חותם על הרבה יותר. גוף האדם הוא מבנה מאורגן להפליא ויש בו מרכז שמנהל את ענייניו בדיוק כמו שלטון מרכזי שמנהל מדינה, רק הרבה יותר חכם, מהיר ויעיל. כאשר השלטון המרכזי מתרגם מצב כלשהו כמסוכן עבורו, האו מפעיל מנגנונים, ובמקרה שלך אחת התגובות היא אלרגיה למוצרי קמח. מאיזו שהיא סיבה השלטון המרכזי החליט שקמח רעיל עבורו ועל כן הוא דוחה אותו ממנו החוצה, בדיוק כפי שהוא יתנהג כלפי עשן ( שיעול ), אוכל מקולקל ( שלשול והקאות ) וכדומה. גופך מתקשה "לספוג" תכנים ( לא אתפלא אם גם ברמה הרגשית או האינטלקטואלית ). האדם הוא למעשה אוסף חוויותיו והתנסויותיו למין היום שבו נפגשו הזרע והביצית. היום הנוכחי הוא התוצאה של כל הימים שחיית עד היום ( עד 120 ). גם אל "מחלת הנשיקה" ( עוד שם ) הגעת שלא במקרה אלא פשוט כי התנאים להופעתה היו בשלים. לא כל אדם נדבק בשפעת וכו', לשם כך יש צורך בתנאים מקדימים, חולשה מערכתית שתאפשר את יצור התופעה וזה כמעט תמיד יצור עצמי ולא חיצוני. אתן לך דוגמא פשוטה, ילד בגן בוכה כי קיבל מכה מהברז, הגננת הולכת איתו אל הברז ואומרת "נו,נו,נו ברז". כאילו שהברז אשם. הוא שם כי כך הוחלט. את מבינה, הבעיה האמיתית היא בתוכנו ובה צריך לטפל. היום זה קמח, מחר זה בשר וחלב, ואחר כך עבודה, חברים, ובכלל את החיים. תסתכלי בכמה אהבה את מקיפה את עצמך, בכמה הגנה את עוטפת את עצמך ( לפי האייקונים שצרפת ותודה לך וזה מקסים, אבל מעיד גם על רגישות רבה ). דניאלה, מה קדם למחלת הנשיקה, היית בת 19, בצבא... ומה לגבי שאר המערכות של גופך. מצבך הכללי ונסיבות חייך שהיו ושהינן. אם את מוכנה "לספוג" אותי ותרצי בדיסקרטיות, תוכלי לשלוח לי מסר אישי ואתייחס אליו בשמחה. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

למעלה