בעיה שנתקלתי בה בפלאש

krembo

New member
בעיה שנתקלתי בה בפלאש

שלום לכולם, יש בעיה שנתקלתי בה בפלאש ולא הצלחתי למצוא לה פתרון. הבעיה נוצרת כאשר אני רוצה לגרום לאובייקט (למשל ריבוע) שיבצע תנועה על מסגרת של עיגול. ברמת העיקרון הרעיון הוא פשוט, אני מוסיף GUIDE LAYER של עיגול ויוצר 3 קיפריימים - אחד בהתחלה למטה, הפריימם האחרון גם למטה, והפריים האמצעי שם את הריבוע בראש העיגול. הבעיה היא שהריבוע לא עושה סיבוב שלם על היקף העיגול, אלא מגיע לראש העיגול וחוזר למטה באותה הדרך חזרה. האם יש אפשרות לשלוט על תנועת הריבוע שיזוז מלמעלה למטה על ה GUIDE LAYER בכיוון שאני מגדיר לו?

sagi.exe

New member
יש פיתרון

הפלאש לא יכול לזהות זויות ישרות ב guide layer לכן תיצור קו מרובע אבל תן לו ( בתוספים של כלי הריבוע ) זויות של 1-2 . זה אמור לפתור את הבעיה. אם לא - פשוט תיצור 5 קי-פריימים ותיתן מוושן טוין על כל צלע.

krembo

New member
לא לא לא לא

הריבוע צריך לנוע על ההיקף של העיגול (ולא להיפך) ככה שאין זויות ישרות ב GUIDE אלא מסלול תנועה מעגלי. הבעיה היא שאם הוא אמור להגיע לראש העיגול ולחזור בחזרה למטה אז את הדרך הלוך ושוב הוא מבצע על אותו המסלול וככה לא משלים הקפה שלמה (אלא חוזר בחזרה בדרך שבה הוא נסע את הכיוון הראשון)

marlboro

New member
קרמבו - את התזוזה הראשונה תבצע

במלואה, כלומר 180 מעלות. בתזוזה השניה אל תזיז את הריבוע עד הסוף, כלומר לא 180 מעלות - אלא תציב אותו קצת קצת קצת לפני, כך שהתנועה תתבצע בפחות מ180 מעלות. תיצור מושן טווין רגיל ויהיה טוסט
ויז.

sagi.exe

New member
אז תגיד ככה

כל מה שצריך לעשות זה למחוק חתיכה פיצי-פיצי-פונת מהעיגול !!!!! לשים את הריבוע בצד אחד של המחיקה ובקי-פריים הבא לשים אותו בקצה השני.

למעלה