בעיה שקשה להגדירה

גלעד#

New member
בעיה שקשה להגדירה

יש לי מערכת ווינדוז מילניום. לצערי הרב דיי הרסתי את חיי לאחר שנכנסתי ל"מידע מערכת" וביקשתי שהמחשב יבדוק את הרישום. הוא גילה טעות והחל את המחשב מחדש עם המון המון צרות. לא הצלחתי לשחזר באמצעות המערכת את ההגדרות לפני פרוץ המאורעות והתחלתי להגדיר תוכניות למינהן מחדש. עבודה קשה להתחיל לאתר לכל תכנית את קובץ ההתקנה... בכל אופן הבעיה היא - ואני לא בטוח שיש קשר לאירועים האחרונים שקרו לי, היא שבכל פעם שאני צריך להכניס דיסק לכונן הדיסקים, המחשב קורא אותו ומיד נתקע... חשבתי שיש בעיה עם הזכרון הוירטואלי של כונן C אז שינתי זאת לכונן D שם יש לי כמה מאות מגה פנויים...בכונן C יש לי רק 60 מגה פנוים. גם הורדתי את כל התוכניות הפועלות ברקע כדי לפנות מקום ב- RAM... זה לא עזר.... ניסיתי להכניס כל מיני דיסקים אחרים וראיתי שלכולם יש אותה בעיה: המחשב מיד נתקע...(הוא מצליח לפענח מה יש בדיסק כי אני מעלה את הסייר לפני ורואה שהוא יכול לקרוא את הדיסק). אין התנגשויות בהתקנים לפי מה שראיתי...אין גם אבק כי נשפתי ממש חזק :) עוד פרטים על המחשב: זכרון 64 מגה בייט, מחשב קומפאק נייד, כונן CD של טושיבה DVD. מערכת הפעלה מילניום כבר אמרתי?... לפני שאני הולך לפשוט את הרגל בהחלפת רכיבים לנייד אשמח לשמוע אם יש עוד תקווה... אגב, יש למישהו רעיון איך לאכוף את קובץ ההתקנה בדיסק ההתקנה של אופיס XP ...אני זקוק לקובץ הנ"ל על מנת להתקין בשנית את האופיס כי הוא לא מוכן להכנס אליו!. תודה מראש

kitt

New member
אין מה להחליף חלקים למחשב, הבעיה

היא במערכת ההפעלה עצמה, לפי מה שנראה אין מנוס אלא לאתחל את המחשב עם הCD של הME ולהתקין מחדש את המערכת.

גלעד#

New member
ואולי בכל זאת לנסות להתמודד...

בסך הכל עכשיו הכל עובד טוב ויפה שוב חוץ מבעיית כונן הדיסקים...מכיוון שהבעיה היא ספציפית לכונן הנ"ל איך אתה כל כך בטוח שזו לא בעיית חומרה אלא תוכנה? עוד נתון שלא כתבתי מקודם : כשבוע לפני הקריסה הטוטאלית לקחתי מספריית הוידיאו שני דוי די. אחד בשיטה של איזור 1 והשני של איזור 2. מכיוון שבצעתי כבר שתי החלפות בעבר של אזורי הצפייה בדי וי די (מתוך שלוש) הייתי חייב לבצע גם הפעם אחת, בלי ששמתי לב... משום מה את שני הסרטים לא יכולתי לראות: בסרט אחד הוא לא טען וזרק לי הודעה שהסרט לא משודר באיזור המוגדר במחשב שלי. את הסרט השני הוא איכשהו הצליח להריץ אבל עשה המון בעיות, והיו מסכים כחולים. אולי זה בכל זאת בעיית חומרה ואולי זה בכלל לא קשור אבל רציתי להביא לידעתך את הנתון הנ"ל. אולי ייתכן שהכונן נעל עצמו בגלל כל השינויים של הגדרות איזורי הצפייה עד שהתחרפן טוטאלית? מה אני עושה ?! אשמח לקבל עיצה במהירות כי אני מושבת בלי האאוטלוק שלי. שוב תודה מראש

kitt

New member
אני עדיין מחזיק בדיעה שקודם כל עדיף

להתקין את מערכת ההפעלה מחדש על הקיימת ולראות מה קורה.....

גלעד#

New member
ומה קורה אם....

דיסק ההתקנה נמצא בחו"ל (השאלתי לבן משפחה) ויגיע אלי רק עוד כמה שבועות.....? ידוע לך במקרה איך אפשר לצפות בתוכן של קובץ PST ללא אאטלוק? האם ניתן להוריד את אאטלוק אקספרס מהאינטרנט? ...הבעיה ממשיכה להסתבך: נכנסתי לשאלות ותשובות של אתר קומפאק והם טענו שניתן להוריד את הדרייבר דרך מנהל ההתקנים במצב בטוח ואח"כ להפעיל שוב את זיהוי חומרה. עשיתי זאת....ומה? הוא כמובן לא זיהה שום חומרה. אז עכשיו בנוסף לצרות אין לי התקן של דרייבר ל- CD ואני כמובן שלא יכול להתקין ממנו כי הוא עושה לי צרות. חיפשתי דרייברים ברשת וקראתי שאין צורך להוריד דרייברים כי הווינדוז מזהה אותם (זה איזשהו סטנדרט). בכל אופן בדקתי את הרכיבים המותקנים אצלי (לוח הבקרה>הוסף הסר תוכניות>התקני ווינדוז) ולהפתעתי גילתי שהרשימה ריקה. אולי מישהו יודע איפה הקבצים האלו יושבים שאוכל להחזיר אותם לשם... בקיצור באללללגן. לא מאחל לאויבים שלנו :) תודה מראש אם בכל זאת יש איזשהו פתרון אחר לברוך שנקלעתי אליו

kitt

New member
תשובות:

קובץ PST יכול להיקרא ע"י אאוטלוק בלבד. אחרי התיאור שעכשיו נתת אני בטוח שמערכת ההפעלה שלך נדפקה לחלוטין ואתה חייב התקנה מחדש, אתחל את המחשב עם הCD ממצב כבוי, הBIOS כבר ידאג לקרוא אותו. מה לעשות עם זה שהCD לא אצלך.... תראה אני ממש לא איש ניסים

למעלה