בעיה

tipaKtana

New member
בעיה ../images/Emo11.gif

היי, אני מקווה שתוכלו לעזור לי בעניין שלי. אני בת 16 , ויש לי 2 אחים קטנים, אחד בן 8 והשניה בת 7, הבעיה היא.. איך לומר... האחים שלי. הם מכורים לטלויזיה, הם קמים ב8 ועד 8 בערב הטלוייה פועלת, הם לא יוצאים לשום מקום, לא קוראים, כלום, רק טלויזיה. עוד מעט מסתיים החופש והם כבר שחכו את כל מה שהם למדו בבית ספר, שחכו חשבון, ולקרא.. הורים שלי לא יודעים מה לעשות, אין שום דרך שבה אפר לדרבן את אחים שלי לקרוא, או בכלל להתנתק מהטלויזיה. מה לעשות איתם? יש איזושהי דרך "לפתות" אותם לעזוב את הטלויזיה?

*יערית

New member
אההה../images/Emo62.gif

מכירה מאחורי הטלמביזייה יש כבלים כאלו שמחברים אותם לחשמל
נתקי אותם ודי

tipaKtana

New member
רעיון נחמד

עבד עם המחשב. לפעמים צריך לראות טלויזיה, הם לא טיפשים , כשהם יראו שהטלויזיה עובדת כשאחרים שם, הם ימצאו את הכבלים ויחברו אותם לבד.

rolan

New member
טיפה קטנה חביבה

בוקר טוב באמת בעיה לא קלה. אני מציעה שתשאירי להורייך לפתור אותה.

גם אני חושבת כמו רולן

בוקר טוב לך טיפה קטנה. נראה לי שאת לוקחת על עצמך תפקיד של הורה,וותרי על התפקיד חזרי לתפקיד הנערה הבוגרת ואולי תעשי לקטנים קיטנה של כיופים משחקים ושירה,ואז הטלויזיה כבר לא תעניין אותם.

noamic

New member
כן, לתת להם אלטרנטיבה יותר מפתה.

יצירה, גבס, כדורגל, אפילו מונופול ראשון שלי.יש חוברות מבוכים, תפזורת מילים, קו נקודה וכו. יש אתרי אינטרנט מדליקים. הרבה אפשרויות אם מישהו נמצא לידם. הם היו שמחים שתציעי להם. וכל הכבוד לך על האכפתיות שאת מגלה כלפי אחייך הקטנים. כל הכבוד !!! תעשי להם משחק מחפשים את המטמון, עם פרס של ממתקים או משהו לסיום. הבעייה שצריך המון זמן להשקיע ולהיות איתם כדי להוציא אותם. בהצלחה. ואם תצליחי, אז יש לי 2 חברה באותו מצב לצרף אליהם... זו מכה. ממש מכה. נחמה קטנה, אבל מאד קטנה - שיש גם כמה תוכניות טובות ומעשירות, ולא הכל זבל... אבל זו נחמה מאד מאד קטנה.

לצאת אתם לטיולים

לכבות את הטלביזיה.כן.ולומר שעכשו כולם אוכלים,מנקים,מציירים ואיפה כל החברים שלהם?

tipaKtana

New member
הייתי רוצה מאוד

שמה שהצעתם יעבוד, זה לא שקמתי יום אחד ואמרתי לעצמי "בעיה!" ואגב, בקשר להורים, הם בעצמם לא יודעים מה לעשות (בגלל זה נכנסתי לפה לבקש עצה) וזה גורר הרבה מאוד ריבים של -תכבו את הטלויזיה -לא רוצים בקשר ליצירה והסחת דעת, ניסתי ולא פעם, הבת עוד מלא, אבל הבן שקוע בכל הפוקימונים אלו
. החברים.. כן הדבר הזה שלא קיים בלקסיקון שלהם... הילדים היחידים שהם בקשר איתם אלו הילדים מהכיתה שלהם והם בקשר רק בשנת הלימודים וזה רק בבית הספר.

טיפה קטנה

עכשיו הבהרת מעט יותר. אני אישית לא מוצאת רע בטלויזיה,ביתי הקטנה מדברת ספרדית לא רע ואנגלית מצויין בזכות הטלויזיה ולא ממש בזכותי.ישנם תוכניות מצויינות בערוצים שונים ובעיקר בערוץ 6 אשר כל התוכניות עוברות בדיקות של יועצים פסיכולוגים,וצוות מקצועי בחיר. זה נכון שכאשר הילדים לא זזים מהמסך ולא נפגשים עם ילדים זה נראה ממש לא טוב,אבל ,אפשר אולי להזמין חברים במקומם, בדרך כלל כשהם קטנים קשה להם לשמור על קשר רצוף ,הם אפילו לא מקשקשים בטלפון(זה בא מאוחר יותר...בגיל ההתבגרות),מה לגבי שכנים? אולי שווה מידי פעם לקחת אותם לים או לברכה? ילדים קטנים מאד אוהבים מים. אגב ,את אומרת שבזמן הלימודים הם כן נפגשים עם חברים ואולי חוגים,במצב הזה לא הייתי דואגת בכלל ,כי זה מעיד על כך שאין להם בעיות חברתיות וקשר עם הסביבה.עוד שלושה שבועות שוב חוזרים למסגרת ולחברים....וסוף לחופש ולשיעמום.

rolan

New member
טיפ לטיפה../images/Emo70.gif

טיפה, אולי את לא יודעת, אך בתפוז, יש הרבה מאוד פורומים שעונים לעניינם של מגזרים רבים. יש פורום בשם: הורים לילדים ביסודי, זוהי כתובתו - http://www.tapuz.co.il/forums/main/anashim.asp?id=310&pass=1 אני ממליצה שתכנסו לשם - את והורייך, שם תמצאו מענה לשאלות דומות לשלכם. סופ"ש נפלא

למעלה