בעיה

שחר555

New member
בעיה../images/Emo53.gif

לפני חודש בערך, סיימתי לסרוג צעיף...הבעיה היא שהצעיף מתקפל לי בצדדים ומתעגל.. עכשיו אני רוצה לסרוג צעיף חדש, והשאלה שלי: מה יש לעשות בשביל שבצעיף הזה זה לא יקרה? והוא לא יתעגל ויתקפל לי בצצדים?

שחר555

New member
ניסיתי,

ניסיתי לעשות גם 2 ימין, 2 שמאל זה מאוד מאוד קשה לי!!
מה הכוונה "אורז", אם את יכולה להסביר אני אודה לך מאוד.

אורז זה בדיוק מה שעשית

ויש שתי אפשריות אורז רגיל או אורז כפול. אבל אם סריגת עין ימין, עין שמאל קשה לך אז לא יודעת מה להגיד לך.

שחר555

New member
אין עוד אפשריות?

מה זה אומר שזהו? אני לא יכולה עוד לסרוג?.. חייבת להיות איזה שיטה שזה לא יתגלגל לי בצדדים... בבקשה אם מישהו יודע שיכתוב

חפשי לפי השם "גוגי ליפשיץ"

בחיפוש מתקדם, אם אני לא טועה היא כתבה לא מזמן את השיטה שלה לטיפול בסריגים. בהצלחה.

השיטה של blocking

(כיבוס הסריגה ואח"כ מתיחתה עד לייבוש) עובדת רק עם צמר ממש, לא עם אקרילי. ואם את סורגת עם צמר ממש, אז לכבס, למתוח על מגבת ולקבע אותו עם סיכות, כדי שיתייבש בדיוק בצורה שאת רוצה. זה עובד! בכל אופן, מה שמתגלגל זאת הדוגמא של שורה ימין/שורה שמאל. כדי שזה לא יקרה, אפשר לעשות שוליים של דוגמא שלא מתגלגלת, נגיד, 5 עיניים בכל צד יהיו סרוגות רק ימין (ימין בצד ימין ובצד שמאל, 5 עיניים ימין, דוגמא, 5 עיניים ימין), או דוגמאת אורז (עין ימין, עין שמאל, וכשמגיעים לצד ב' מה שסרוג בימין נסרג בשמאל, ומה שבשמאל נסרג בימין). זה גם יוצר שוליים יפים לצעיף. ואפשר גם לסרוג עוד צעיף בדיוק באותו אורך, ולחבר בין שני הצדדים אח"כ עם מסרגה אחת. זה כמובן נותן צעיף מאד מאד חם, אבל גם דו צדדי.

tova האחת

New member
רק ימין.פשוט ביותר,עם חוט מחליף צבע

זה לא יתגלגל ויהיה מעניין.

שחר555

New member
תודה לכולם על ההצעות,

חלק מהדברים שאמרתן לא ממש הבנתי.. כי אני עדיין בסה"כ מתחילה הרעיון הפשוט של לעשות רק ימין מוצא חן בעייני, את יכולה לומר לי בהבטחה שהצעיף לא יתגלגל ?

יש אין ספור אפשרויות ההתגלגלות

אופיינית לסריגה חלקה, כלומר שורה ימין ושורה שמאל. אם את בכל זאת רוצה שזו תהיה הדוגמה שלך, את יכול לסרוג מספר שורות בהתחלה ובסוף וכן מספר עיניים בתחילת השורה ובסופה בדוגמה שלא מאפשרת גלגול, כמו ימין ימין או אורז. בפנים הצעיף, אפשר לסרוג צמות, דוגמאות תבליט ותחרות. כמו שאמרתי, אין סוף לאפשרויות.

כשאת סורגת אחת ימין ואחת שמאל,

או שתיים ימין ושתיים שמאל ומקפידה תמיד לסרוג את אותן העיניים, יוצא לך פטנט (דוגמת מכווץ). אם את מחליפה, כלומר, סורגת ימין על שמאל ושמאל על ימין במעין דוגמה של משבצות, יוצא לך אורז. זו דוגמה מעולה לצעיף כי היא נראית אותו הדבר בשני הצדדים והיא גם שטוחה ולכן חוסכת לך בחוט.

mipmip

New member
אני חושבת שאני יודעת מה הבעיה..

את כנראה מפילה ומעלה עיניים בלי לשים לב.. את צריכה לבדוק שמספר העיניים קבוע בכל שורה. עוד סיבה יכולה להיות שאת כנראה סורגת את העין הראשונה.

להחלטה לסרוג או לא לסרוג את העין

הראשונה אין שום קשר להתגלגלות של סריג. ההבדל היחיד הוא שהשפה נראית שונה במקצת. וגם למספר העיניים אין קשר לכך. זה פשוט אחד המאפיינים של סריגה חלקה.

למעלה